Το βιβλίο των πόνων του σώματος

Δωρεάν βιβλία για θεραπείες
Κατεβάστε από εδώ το Το βιβλίο των πόνων του σώματος.
Περιέχει πρακτικές οδηγίες για να αντιμετωπίσετε πονοκεφάλους, μουδιάσματα, πιασίματα, και γενικά διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά και εικόνες για τις προτεινόμενες μαλάξεις. Κατεβάστε επίσης τα παρακάτω βιβλία. Έχουν σχέση με την υγεία σας. Είναι "καθαρά", χωρίς ιούς. Μοιράστε τα με την σειρά σας σε όποιον θέλετε. Όσοι περισσότεροι τα πάρουν τόσο το καλύτερο. Αν ξέρετε κάποιον σχετικό με ιατρική, που να μην είναι υπάλληλος αλλά να αγαπάει την ιατρική και τις θεραπείες, δώστε του ειδικά τα δύο πρώτα.

Σελίδες

1 Οκτωβρίου 2015

Το Αλογάκι της Παναγίας και το κάρο

Ξέρετε την ιστορία για το Αλογάκι της Παναγίας που στεκόταν στον δρόμο; Ένα κάρο πλησίαζε και το Αλογάκι σήκωσε τα πόδια του για να το σταματήσει. Όμως ΔΕΝ ήξερε ότι ΔΕΝ μπορούσε να το σταματήσει.
Με τον ίδιο τρόπο αντιδρούν και οι άνθρωποι. Έρχεται ένα δυσάρεστο γεγονός και αυτοί προσπαθούν να το σταματήσουν ή να το αποφύγουν. Ταυτίζονται, υποφέρουν ψυχολογικά, ζουν μέσα σε καταστάσεις τρόμου και ανασφάλειας, ονειρευόμενοι πως θα ήταν η κατάσταση αν… Κάνουν δηλαδή κάτι παρόμοιο με το αλογάκι.
Έπειτα το δυσάρεστο γεγονός περνάει και έρχεται ένα ευχάριστο. Οι άνθρωποι ταυτίζονται και πάλι, χαίρονται και χοροπηδάνε ονειρευόμενοι ότι τώρα όλα θα «πηγαίνουν δεξιά».
Είναι περίεργο, αλλά κανένας από τους ανθρώπους, είτε από τους απλούς θνητούς είτε από τους φιλόσοφους, διανοητές, επιφανείς ψυχολόγους και άλλους «επιστήμονες» της σύγχρονης εποχής δεν έχουν παρατηρήσει ούτε έχουν καταλάβει έναν πολύ απλό νόμο του τρισδιάστατου σύμπαντος:
Στην ζωή τα γεγονότα εμφανίζονται μέσα από μια αλληλουχία ευχάριστου και δυσάρεστου.
Έτσι χαίρεστε με τα ευχάριστα και υποφέρετε με τα δυσάρεστα γεγονότα.
Πρόκειται κυριολεκτικά για ψυχολογικό «σκωτζέζικο ντους»: την μία καυτό και την άλλη κρύο.
Ένας έξυπνος άνθρωπος θα ανακάτευε τα δύο νερά. Θα έφτιαχνε χλιαρό νερό, ανεκτό στο δέρμα, για να μην υποφέρει από τις απότομες μεταβολές.
Αν όμως σας πω ότι πρέπει (ή μάλλον μπορείτε) να αλλάξετε το σκωτζέζικο ντους της ζωής σας θα αντιδράσετε περίεργα. Οι απαντήσεις που θα δώσετε ποικίλλουν. Πχ:
-Έτσι είναι η ζωή…
-Να γίνω παχύδερμο και να μην με νοιάζει;
-Ο τάδε ψυχολόγος είπε…
-Αυτή είναι η γοητεία του να είσαι άνθρωπος…
-Εγώ βιώνω τα γεγονότα…
Η χειρότερη από όλες τις απαντήσεις είναι «ναι έχεις δίκιο». Συνήθως αυτός που το είπε θα το ξεχάσει σε περίπου ένα δευτερόλεπτο επιστρέφοντας στο «ντους» του. Και τα χρόνια θα περάσουν μέχρι το «σκωτζέζικο ντους» να του ρουφήξει κάθε σωματική και ψυχολογική ικμάδα μετατρέποντάς τον από γελαστό, ζωηρό παιδί σε  έναν θλιβερό, ετοιμοθάνατο γέρο.
Μπορείτε να διαφωνήσετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πατήστε Ctrl και μετά το + μερικές φορές. Η εικόνα θα μεγαλώσει και θα σας διευκολύνει να γράψετε εύκολα την λέξη της επαλήθευσης.
Έπειτα πατώντας Ctrl και - μπορείτε να μικρύνετε την οθόνη