Το βιβλίο των πόνων του σώματος

Δωρεάν βιβλία για θεραπείες
Κατεβάστε από εδώ το Το βιβλίο των πόνων του σώματος.
Περιέχει πρακτικές οδηγίες για να αντιμετωπίσετε πονοκεφάλους, μουδιάσματα, πιασίματα, και γενικά διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά και εικόνες για τις προτεινόμενες μαλάξεις. Κατεβάστε επίσης τα παρακάτω βιβλία. Έχουν σχέση με την υγεία σας. Είναι "καθαρά", χωρίς ιούς. Μοιράστε τα με την σειρά σας σε όποιον θέλετε. Όσοι περισσότεροι τα πάρουν τόσο το καλύτερο. Αν ξέρετε κάποιον σχετικό με ιατρική, που να μην είναι υπάλληλος αλλά να αγαπάει την ιατρική και τις θεραπείες, δώστε του ειδικά τα δύο πρώτα.

Σελίδες

14 Σεπτεμβρίου 2012

Ενδοκρινολογία-Εγκληματολογία - β μέρος

19. Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ

20. ΤΟ ΠΑΡΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ

21. ΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ

22. Η ΥΠΕΡΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

23. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ

24. Ο ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΟΣ, Ο ΑΣΘΕΝΗΣ, Ο SUBCUBO

25. ΟΙ ΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ

26. ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

27. ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΨΥΧΩΣΗ

29. Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ

30. ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

31. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 19.

Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ

Ο εγκέφαλος έχει πέντε βασικά μέρη. Πρώτον: τον εγκέφαλο. Δεύτερον: την παρεγκεφαλίδα. Τρίτον: τον μέσο εγκέφαλο. Τέταρτον: τον προμήκη μυελό ή μέσο προμήκη εγκέφαλο. Πέμπτον: το Pons varolii ή γέφυρα. Εκείνοι που λένε ότι ο εγκέφαλος κυβερνά την ευφυΐα, την μνήμη, την θέληση κτλ πραγματικά αγνοούν την ύπαρξη του νοητικού σώματος. Αυτά τα πρόσωπα οφείλουν να μελετήσουν τους έξι τόμους της Μυστικής Διδασκαλίας, γραμμένης από την Helena Petronila Blavatski.

Ο εγκέφαλος έχει γίνει για να επεξεργάζεται την σκέψη, αλλά δεν είναι η σκέψη. Ο εγκέφαλος είναι ένα όργανο του νου αλλά δεν είναι ο νους. Πρέπει να κάνουμε διάκριση μεταξύ εγκεφάλου και νου. Οφείλουμε να μελετήσουμε τις εσωτερικές σχέσεις του εγκεφάλου με τον νου.

Σε άλλα κεφάλαια μιλήσαμε για το αστρικό σώμα. Τότε είπαμε ότι μέσα στο αστρικό βρίσκεται ο νους και οι ψυχικές και πνευματικές αρχές του ανθρώπου. Ο νους είναι ένα θαυμάσιο λεπτό σώμα που έχει την ΥπερΦυσιολογία του και την ΥπερΠαθολογία του σε εσωτερική σχέση με το ΕγκεφαλοΝωτιαίο νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο. Η σκέψη είναι μια λειτουργία του νοητικού σώματος. Ο άνθρωπος μπορεί να σκέφτεται χωρίς φυσικό εγκέφαλο με τρόπο ανεξάρτητο από την εγκεφαλική ύλη. Αυτό έχει ήδη αποδειχθεί στα επιστημονικά εργαστήρια, όπου πέτυχαν να υλοποιήσουν αποσαρκωμένες οντότητες.

Μιλάμε για ακριβή γεγονότα που έχουν ήδη αποδειχθεί. Αν ο αναγνώστης δεν έχει διαβάσει τίποτα σχετικά με τις υλοποιήσεις της Katie King, με την βοήθεια των μέντιουμ της υλοποίησης δεσποινίδων Fox στο εργαστήριο του William Crocs, αυτό βέβαια δεν είναι δικό μας σφάλμα. Το συγκεκριμένο γεγονός είναι ότι το αστρικό της μακαρίτισσας Katie King υλοποιείτο επί τρία συνεχή έτη σε ένα επιστημονικό εργαστήριο. Τότε οι επιστήμονες είδαν, άκουσαν, ψηλάφισαν κτλ, κτλ. Αυτή η οντότητα αφέθηκε να υποβληθεί σε κάθε είδους πειράματα. Εκεί δεν υπήρξαν απάτες, διότι οι επιστήμονες έλεγχαν ολοκληρωτικά μέχρι και την πιο μικρή πιθανότητα απάτης.

Στα τρία χρόνια των πειραμάτων η Katie King αποϋλοποιήθηκε αργά μπροστά στις φωτογραφικές μηχανές και άφησε στους ανθρώπους της επιστήμης μια μπούκλα από μαλλιά σαν τελευταία απόδειξη της πραγματικότητας της υλοποίησής της. Μιλάμε λοιπόν για αποδεδειγμένα γεγονότα.

Ο εγκέφαλος κυβερνάται από τον νου, αλλά ο νους δεν κυβερνάται από τον εγκέφαλο. Ο εγκέφαλος είναι το όργανο των συγκινήσεων και της συνείδησης, αλλά δεν παράγει ούτε συγκινήσεις, ούτε συνείδηση. Αυτό που είναι λογικό δεν μπορεί να διαψευσθεί από την άγνοια. Η Λογική είναι η Λογική. Αυτοί που βεβαιώνουν ότι ο εγκέφαλος παράγει σκέψη, συναίσθημα και συνείδηση είναι αγνοούντες γιατί δεν έχουν μελετήσει το νοητικό σώμα. Με βάση την άγνοια δεν μπορεί κανείς να διαψεύδει. Είναι ανάγκη οι αγνοούντες να μελετήσουν.

Τα δώδεκα ζεύγη κρανιακών νεύρων μας έχουν αποδείξει την Ερμητική αρχή που λέει: «Έτσι όπως είναι πάνω, είναι κάτω». Αν επάνω υπάρχει ένα ζωδιακό σύστημα με δώδεκα αστερισμούς, εδώ κάτω υπάρχει ο Ζωδιακός Άνθρωπος, με τα δώδεκα ζεύγη κρανιακών νεύρων του. Κάθε ζεύγος ελέγχει κάποια περιοχή του σώματος. Τα δώδεκα ζεύγη των νεύρων ελέγχουν όλα τα ζεύγη του Ζωδιακού Ανθρώπου.

Τέτοια νεύρα είναι: 1) Το οσφρητικό. 2) Το οπτικό. 3) Το κοινό κινητικό. 4) Το συγκινησιακό ή τροχιλιακό. 5) Το τρίδυμο. 6) Το επαγωγό. 7) Το προσωπικό. 8) Το ακουστικό. 9) Το γλωσσοφαρυγγικό. 10) Το πνευμονογαστρικό. 11) Το παραπληρωματικό. 12) Το υπογλώσσιο. Αυτά τα δώδεκα ζεύγη νεύρων πληροφορούν τον νου για ό,τι συμβαίνει στον Ζωδιακό Άνθρωπο. Το γραφείο που συγκεντρώνει αυτές τις πληροφορίες είναι ο εγκέφαλος και ο νους είναι ο υπεύθυνος του γραφείου.

Οι πληροφορίες οι προερχόμενες από τον εξωτερικό κόσμο συλλέγονται από τα όργανα των αισθήσεων εξωτερικής αντίληψης. Αυτές οι πληροφορίες πηγαίνουν στο εγκεφαλικό γραφείο όπου ο υπεύθυνος τις αναλύει και τις μελετά. Δυστυχώς ο υπεύθυνος έχει πάντοτε έναν κακό γραμματέα που τον προδίδει. Αυτός ο κακός γραμματέας είναι το ΕΓΩ, ο ΕΑΥΤΟΣ. Πηγαίνουμε για παράδειγμα σε ένα θέατρο, όπου παρουσιάζεται μια ερωτική ταινία. Όλες αυτές οι αντιλήψεις συλλέγονται από τον υπεύθυνο στον εγκεφαλικό του χώρο. Ο υπεύθυνος μελετά την ταινία, την παρατηρεί προσεκτικά και ψυχαγωγείται με αυτήν. Ο γραμματέας όμως κρυφά, και με μεγάλη μυστικότητα, κλέβει τις ερωτικές εικόνες και τις αναπαράγει για λογαριασμό του στο νοητικό πεδίο της μεγάλης φύσης. Τότε αυτές οι εικόνες μετατρέπονται σε ζωντανά Ομοιώματα του νοητικού κόσμου.

Πολύ αργότερα, κατά την διάρκεια του φυσιολογικού ύπνου, ο νους, εμφιαλωμένος στο ΕΓΩ, καταλήγει πορνεύοντας με τα νοητικά αυτά ομοιώματα και έρχονται οι νυχτερινές ονειρώξεις. Ο ονειρευόμενος πορνεύει με τις νοητικές εικόνες που ο ίδιος έχει δημιουργήσει. Ο ονειρευόμενος βλέπει διορατικά αυτές τις εικόνες. Αυτή είναι η ασυνείδητη διόραση.

Κάποιος είναι ζηλιάρης και φαντάζεται ότι ένας φίλος του έχει πάρει την γυναίκα. Το ΕΓΩ επεξεργάζεται μυστικά τις σκηνές τις δημιουργημένες από τον αυτουργό του και έρχονται τα νυχτερινά όνειρα, με δράματα τρομερά, την γυναίκα του να μοιχεύει με τον φίλο και άλλα τρομερά πράγματα.

Αυτή είναι η ασυνείδητη διόραση. Αν ο διορατικός είναι Ολιγοφρενής, θα δολοφονήσει βίαια τον φίλο του. Αν είναι Νευρασθενής, μπορεί επίσης να τον βρίσει και να τον συκοφαντήσει και τελικά να τον δολοφονήσει. Αν είναι ένας Παρανοϊκός, τότε θα σχεδιάσει διανοητικά ένα τεχνικό και τέλειο έγκλημα. Αν είναι ένας Σχιζοφρενής θα χαλάσει βίαια την φιλία. Αν είναι ένας ΣαδοΜαζοχιστής μπορεί να δολοφονήσει την γυναίκα του με τον πιο φρικτό τρόπο. Αν είναι ένας Σχιζοειδής πολύ μυστικοπαθής, με βάση Γονοτυπική Επιληπτοειδή, μπορεί να δεχθεί ένα σφοδρότατο συγκινησιακό Σοκ που θα τον οδηγήσει στην διάπραξη του εγκλήματος της ανθρωποκτονίας, πέφτοντας στην συνέχεια σε μια κατάσταση πλήρους ψυχικού κλονισμού.

Το μεγαλύτερο μέρος των διορατικών πέφτουν στην άβυσσο του εγκλήματος από έλλειψη καλλιέργειας και διανοητικής πειθαρχίας. Ας υποθέσουμε ότι ένας διορατικός δυσπιστεί για έναν φίλο, θεωρώντας τον Μαύρο Μάγο. Το Εγώ του διορατικού επεξεργάζεται στο ασυνείδητο τις πιο φοβερές μορφές και αργότερα εμφανίζονται στο όνειρο. Αυτή είναι η ασυνείδητη διόραση. Μπορεί τότε να υποστεί μια τρομερή περιστασιακή αντίδραση, η οποία τον οδηγεί στο έγκλημα, την δημόσια συκοφαντία και ύβρη, την ατίμωση, τον φόνο κτλ.

Όλες οι διορατικές αντιλήψεις περνούν από την παρεγκεφαλίδα. Αργότερα, διασχίζοντας την γέφυρα (de Varolii) φτάνουν στον εγκέφαλο. Οι ασυνείδητες αντιλήψεις γίνονται συνειδητές μόνον όταν φτάνουν στον εγκέφαλο. Η γέφυρα (de Varolii) ενώνει τον μέσο εγκέφαλο με τον μυελό και τα δυο περίφημα εγκεφαλικά ημισφαίρια. Στους αρχαίους καιρούς ο προμήκης μυελός συνιστούσε όλον τον εγκέφαλο, ο οποίος μπορούσε τέλεια να ελέγχει όλα τα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού.

Ο μυελός έχει επτά κέντρα τα οποία ελέγχουν το φτέρνισμα, τον βήχα, την ρόφηση και την μάσηση, την κατάποση, τον εμετό, τις λειτουργίες των σιελογόνων και γαστρικών αδένων και το κλείσιμο των βλεφάρων. Πολύ ενδιαφέρων είναι επίσης ο μέσος εγκέφαλος. Μέρος του ενώνει τα δυο εγκεφαλικά ημισφαίρια με την παρεγκεφαλίδα και την γέφυρα (de Varolii) από την οποία περνούν οι διορατικές αντιλήψεις. Στις λειτουργικές περιοχές του εγκεφάλου βρίσκονται όλα τα κέντρα που ελέγχουν τον ανθρώπινο οργανισμό. Πολλές φορές μια διορατική αντίληψη χαράσσεται σε κάποια εγκεφαλική κυψελίδα με τρόπο ανεξίτηλο. Αυτό είναι το ίδιο με μια εικόνα χαραγμένη σε μία φωτογραφική πλάκα. Τότε ο νους αντιλαμβάνεται όλες τις ώρες αυτήν την εικόνα της ασυνείδητης διόρασης. Οι γιατροί έχουν λύσει αυτό το πρόβλημα αφαιρώντας την κυψελίδα όπου έχει χαραχτεί αυτή η εικόνα.

Μια συγκεκριμένη περίπτωση ασυνείδητης διόρασης και ανθρωποκτονίας υπήρξε αυτή της δολοφονίας του μεγάλου Κολομβιανού πολιτικού Jorge Eliecer Gaitan. Οι έρευνες των αρχών απέδειξαν ότι ο δολοφόνος ήταν ενεργό μέλος της σχολής Amorc του San Jose της California. Ελέχθη εξάλλου ότι δήθεν απεβλήθη από αυτή την σχολή διότι τον θεώρησαν διανοητικά ανισόρροπο. Το υποκείμενο αυτό ήταν ένας ασυνείδητος διορατικός. Άναψε ένα ζευγάρι κεριά μπροστά στον βωμό, σύμφωνα με την Ροδοσταυρική Amorc τελετουργία, και στον καθρέπτη είδε τότε δυο εικόνες. Αυτήν του Simon de Bolivar και αυτήν του Francisco de Paula Santander. Πίστεψε ότι αυτός ο ίδιος ήταν η επανενσάρκωση του Bolivar και σκέφθηκε ότι δήθεν ο Jorge Eliecer Gaitan ήταν η επανενσάρκωση του Santander, που ήταν εχθρός του Bolivar.

Ο δολοφόνος είπε στον εαυτό του: Ναι, ο Santander ήθελε να με σκοτώσει στην προηγούμενη ενσάρκωσή μου και τώρα θα τον εκδικηθώ και θα τον σκοτώσω. Στις 9 Απριλίου, ημέρα ετυμηγορίας, σκότωσε τον Jorge Eliecer Gaitan με προδοσία, όταν ο πολιτικός έβγαινε από το Κυβερνητικό Μέγαρο της Μπογκοτά. Οι εμπειρογνώμονες της βαλλιστικής έκριναν ότι ο δολοφόνος θα έπρεπε να είχε προπονηθεί πολύ στην σκοποβολή πριν από την ανθρωποκτονία. Οι τρεις πυροβολισμοί στην σπονδυλική στήλη ήταν εύστοχοι, ακριβείς, σίγουροι. Αυτό που ακολούθησε στην συνέχεια ήταν τρομερό. Ο μπογκοτάνος κατέπληξε όλον τον κόσμο. Τα πλήθη διεγερμένα ξεχύθηκαν στην μάχη ενάντια στην κυβέρνηση και αν δεν είχε μεσολαβήσει η οξυδέρκεια ενός ελεύθερου πολιτικού, σωστού Ζορρό, ο λαός θα είχε καταλάβει το Προεδρικό Μέγαρο.

Αυτό είναι ένα συγκεκριμένο παράδειγμα Ανθρωποκτονίας και Ασυνείδητης Διόρασης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το όραμα στον καθρέπτη ήταν το κρυφό ελατήριο του εγκλήματος. Το υπόλοιπο το έκαναν οι πολιτικοί εχθροί του Gaitan. Πιθανώς χρηματοδότησαν το έγκλημα, πλήρωσαν τον δολοφόνο κτλ. Αλλά το κρυφό ελατήριο ήταν η ασυνείδητη διόραση. Ο ανισόρροπος νους του δολοφόνου πίστεψε τις εικόνες που προεβλήθησαν στον καθρέπτη. Αυτό είναι όλο. Η ασυνείδητη διόραση είναι η μυστική αιτία του εκατό τοις εκατό των ανθρωποκτονιών. Η Ψυχιατρική Παθολογία χρειάζεται να επεκταθεί λίγο περισσότερο.

Οι αντιλήψεις της ασυνείδητης διόρασης μένουν πολλές φορές αποθηκευμένες στα ασυνείδητα υπερβάθη του ανθρωπίνου νου, μετατρεπόμενες σε πειρασμό που οδηγεί στο έγκλημα. Στο βάθος κάθε ανθρωπίνου όντος υπάρχουν ασυνείδητοι παράγοντες που πολλές φορές τον οδηγούν στην ανθρωποκτονία. Τα κρυφά ελατήρια κάθε εγκλήματος είναι ασυνείδητα. Πολλοί άγιοι είχαν ένα ασυνείδητο γεμάτο σαρκικό πάθος, σαδισμό, κλοπή, έγκλημα, βία, ζήλιες, μίση, μνησικακίες κτλ.

Στη διάρκεια του ύπνου, αυτοί οι άγιοι υπέφεραν τρομακτικά. στην διάρκεια του ύπνου, αυτοί οι άγιοι έπεφταν στα πιο φρικτά εγκλήματα. Στο ασυνείδητο αυτοί οι άγιοι ήταν πολύ μοχθηροί. Όταν αφυπνίσθηκαν, τότε κατάλαβαν την φοβερή ηθική τους αθλιότητα και παρεδόθησαν σε τρομακτικούς κανόνες, χρησιμοποιώντας σακί και τρίχινα ράσα.

Εκείνοι που κατάφεραν να κάνουν Συνείδηση ενός ηθικού ελαττώματος, το αποσύνθεσαν ολοκληρωτικά. Όταν ένας άνθρωπος αποσυνθέτει όλα του τα ελαττώματα, τότε το ΕΓΩ διαλύεται. Όταν το ΕΓΩ διαλύεται, έρχεται σε εμάς το πραγματικό. Τότε είμαστε πια τέλειοι διορατικοί.

Η αλήθεια γεννιέται από την δημιουργική κατανόηση. Η αλήθεια είναι άχρονη, αιώνια, θεϊκή. Το ΕΓΩ δεν μπορεί να γνωρίσει την αλήθεια, γιατί το ΕΓΩ είναι μια χούφτα από αναμνήσεις. Το ΕΓΩ είναι του χρόνου. Το ΕΓΩ γεννιέται στον χρόνο και πεθαίνει στον χρόνο. Ο θάνατος είναι μια αφαίρεση κλασμάτων. Μετά το τέλος της μαθηματικής πράξης μένουν μόνον οι αξίες, οι οποίες πολύ αργότερα επανενσαρκώνονται. Αυτές οι αξίες είναι το ΕΓΩ, ο ΕΑΥΤΟΣ, το επανενσαρκωμένο ΕΓΩ.

Το ΕΓΩ είναι μια ψευδαίσθηση και κάθε έγκλημα και κάθε βίτσιο είναι το μοιραίο αποτέλεσμα της επιβεβαίωσης του ΕΓΩ, του ΕΑΥΤΟΥ. Η καταγωγή του πόνου είναι το ΕΓΩ. Όταν εξοντώνουμε την επιθυμία, διαλύεται το Εγώ. Όπου βρίσκεται το ΕΓΩ δεν μπορεί να βρίσκεται η αλήθεια, γιατί η αλήθεια και το ΕΓΩ είναι ασύμβατα. Το ΕΓΩ είναι ένα προσωρινό λάθος του τροχού της Σαμσάρα (ο τροχός των επανενσαρκώσεων και του Κάρμα. Το ΕΓΩ είναι η αίρεση της διαχωριστικότητας).

Το ΕΓΩ είναι η καταγωγή του εγωισμού, του μίσους, της πορνείας, της μοιχείας, του φθόνου, του θυμού κτλ, κτλ. Το ΕΓΩ είναι η έδρα των απολαύσεων και η πηγή της υπερηφάνειας και της αλαζονείας. Για να ενσαρκώσουμε την αλήθεια χρειάζεται να διαλύσουμε το ΕΓΩ. Για να επιτύχουμε την εσωτερική ειρήνη είναι αναγκαίο να διαλύσουμε το ΕΓΩ, τον ΕΑΥΤΟ. Για να φτάσουμε στην τέλεια διόραση και την υπέρτατη φώτιση χρειάζεται να διαλύσουμε το ΕΓΩ. Η αλήθεια είναι ο εσωτερικός Χριστός κάθε ανθρώπου. Το ΕΓΩ είναι ο Σατανάς που φέρουμε μέσα μας. Όπου βρίσκεται το ΕΓΩ δεν μπορεί να βρίσκεται η αλήθεια.

Εκείνοι που διαχωρίζουν μεταξύ δυο ΕΓΩ, ένα ανώτερο και ένα άλλο κατώτερο, προχωρούν από το μονοπάτι του λάθους. Εκείνοι που βεβαιώνουν την ύπαρξη ενός ΕΓΩ θεϊκού, βρίσκονται απορροφημένοι στον Σατανά.

Το ατομικό πνεύμα δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο το συμπαντικό πνεύμα της ζωής. Η αθάνατη ασπίδα κάθε ανθρώπου είναι το Είναι, είναι το συμπαντικό πνεύμα, αιώνιο και γεμάτο από υπέρτατη ευτυχία.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 20

ΤΟ ΠΑΡΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ

Η παρασυνειδητή διόραση είναι γνωστή εκλαϊκευμένα με τον χαρακτηρισμό εφιάλτες. Υπάρχει η μέθη του ονείρου και η κατάσταση του υπνικού λυκόφωτος. Η μέθη του ονείρου έχει πάντοτε μεγαλύτερη διάρκεια. Η κατάσταση υπνικού λυκόφωτος είναι πιο σύντομη. στην μέθη του ονείρου παρεμβαίνει αξιοσημείωτα ο εγκεφαλικός φλοιός, όχι σαν αιτία, αλλά σαν όχημα της αποκαλούμενης Ονειρικής Συνείδησης, αντανακλάσεις της οποίας είναι διάφορες παραλλαγές της υπνοβασίας.

Στην κατάσταση υπνικού λυκόφωτος υπάρχει έντονη δράση του μεσοεγκεφάλου, όχι σαν αιτία, αλλά σαν αποτέλεσμα μερικών βραχέων κυκλωμάτων των Ψυχικοπαρασυνειδητών ρευμάτων. Αυτό δημιουργεί ψυχικά αποτελέσματα και πράξεις αυτόματες, πολλές φορές εγκληματικές. στην μέθη του ονείρου υπάρχει επακόλουθη κρυπτική αμνησία με διάφορους βαθμούς και αποχρώσεις. Στην κατάσταση του υπνικού λυκόφωτος δεν υπάρχει η αίσθηση της αμνησίας, εξαιτίας της οριστικά αυτόματης δράσης. Ο κοινός παράγων και των δυο φαινομένων της Ψυχικής καταγωγής είναι η παρεμπόδιση της φυσιολογικής συνείδησης από την φυσική διαδικασία του ύπνου.

Ας αναφέρουμε τώρα μια περίπτωση παρασυνειδητής διόρασης, όπως αναφέρθηκε από τον Swartzer: «Μια γυναίκα στο Pesth, ονειρευόταν ότι την κατεδίωκε ένας σκύλος και προσπαθούσε να τον απομακρύνει με λιθοβολισμούς. Ξυπνώντας από αυτόν τον εφιάλτη άρπαξε το κοριτσάκι της που κοιμόταν στο πλευρό της και το πέταξε σαν μια πέτρα προς τον τοίχο για να τρομάξει τον αγριεμένο σκύλο».

Ας δούμε άλλη περίπτωση παρασυνειδητής διόρασης, όπως έχει αναφερθεί από τους Kraft-Ebing: «Ένας φρουρός κατά τα μεσάνυχτα, άκουσε να βγαίνει από ένα σπίτι η κραυγή «Σώστε τα παιδιά μου». Μπαίνει και βρίσκει μια μητέρα με το νυχτικό σε μια κατάσταση υπερβολικής διέγερσης και ταραχής. Όλο το δωμάτιο ήταν σε μεγάλη αταξία. Δυο παιδιά βρίσκονταν κουλουριασμένα σε μια γωνία. Η γυναίκα ούρλιαζε ασταμάτητα: «πού είναι το παιδάκι μου; Το πήρατε εσείς; Πρέπει να το πέταξα από το παράθυρο…». Η δύστυχη είχε πετάξει το παιδί της μέσα από τα κρύσταλλα χωρίς να ανοίξει το παράθυρο. Είχε ονειρευτεί ότι τα παιδιά της την φώναζαν και ότι το σπίτι είχε πιάσει φωτιά και πάνω στην διανοητική σύγχυσή της ξυπνώντας είχε πετάξει το παιδί της από το παράθυρο για να το σώσει από την φωτιά» (Buknill y Tuke, Lerb, 1862, σελ 213).

Στη σελίδα 203 του βιβλίου των γιατρών Diaz Padron και E.C. Henriquez, συναντήσαμε άλλη περίπτωση παρασυνειδητής διόρασης. «Ένας άνδρας που βρισκόταν μόνος στο διαμέρισμά του ονειρευόταν ληστές που επετίθεντο στο σπίτι του. Χτυπήματα πολύ δυνατά ακούγονταν στην πόρτα που οδηγούσε στην σκάλα. Ο ιδιοκτήτης σηκώθηκε με ένα πιστόλι στο χέρι, άνοιξε την πόρτα και πυροβόλησε χωρίς να κοιτάξει ή να στοχεύσει. Ο πυροβολισμός σκότωσε (ή τραυμάτισε) έναν νεαρό που μετέφερε ένα επείγον τηλεγράφημα. Ήταν περασμένα μεσάνυχτα. Ο ανθρωποκτόνος βλέποντας να πέφτει ο ταχυδρομικός διανομέας κατάλαβε ότι είχε χτυπήσει έναν αθώο. Εκείνη την στιγμή ξύπνησε εντελώς».

Τέτοιοι εφιάλτες και άσχημα όνειρα είναι φαινόμενα της παρασυνειδητής διόρασης, τα οποία μπορεί να δημιουργήσουν λανθασμένους υπολογισμούς, αποτέλεσμα των οποίων καταλήγει να είναι το έγκλημα. Όταν ο διορατικός είναι ένας Νευρασθενής Μυστικιστής ή Εσωτεριστής, τότε μπορεί να μετατραπεί σε έναν δολοφόνο εκ προμελέτης και εν ψυχρώ.

Ένας Μυστικιστής μαθητής Νευρασθενικού τύπου ονειρεύτηκε έναν πολίτη και είδε με την παρασυνειδητή του διόραση ότι ο πολίτης τον βασάνιζε με Μάγια και Μαύρη Μαγεία. Σε λίγες μέρες ο Νευρασθενής έβριζε και απειλούσε με θάνατο τον σαστισμένο και έκπληκτο πολίτη. Αυτός ο τύπος παρασυνειδητού οράματος με προμελέτη, συκοφαντία και προδοσία είναι πολύ κοινός σε μερικούς μαθητές μυστικισμού, πνευματικισμού κτλ. Ο λανθασμένος διανοητικός υπολογισμός του παρασυνειδητού διορατικού, εσωτεριστή ή πνευματιστή, οφείλεται στον φανατισμό και την άγνοια. Οι νοητι κές διαταραχές των αγνοούντων φανατικών οφείλονται στον προληπτικό τρόμο, στον επηρεασμό και επίσης στα κατώτερα επιθετικά ένστικτα του ΨυχοΒιοΤυπολογικού Εγώ. Στον άνθρωπο υπάρχει η παρασυνείδηση.

Στη φύση υπάρχει η παρασυνείδηση. Στην παρασυνείδηση της φύσης βρίσκονται αποθηκευμένες οι σκοτεινές μνήμες όλης της ιστορίας της γης και των φυλών της. Στην παρασυνείδηση της φύσης ζουν τα προκατακλυσμιαία τέρατα. Αυτά είναι τα φαντάσματα του παρελθόντος, τα φαντάσματα των εφιαλτών. Η παρασυνειδητή διόραση αντιλαμβάνεται μόνο τις σπηλαιώδεις μνήμες του παρελθόντος και τα σκοτεινά δημιουργήματα των παρασυνειδητών κατωτάτων βαθών του ανθρώπου και των κτηνών. Στην παρασυνείδηση της φύσης υπάρχει μόνο η μοίρα.

Κάθε άνθρωπος έχει έναν δίδυμο, ένα αντίθετο, που ζει στην παρασυνείδηση της φύσης. Απέναντι στον Βούδα βρίσκεται ο αδελφός του και εχθρός Devahdet, ο βασιλιάς της κόλασης. Απέναντι στον Αναέλ, τον άγγελο της αγάπης βρίσκεται ο Λιλίτ, η αντιαγάπη. Ένας παρασυνειδητός Διορατικός μπορεί να δει τον δίδυμο κάποιου και ύστερα να συμπεράνει λανθασμένους υπολογισμούς, των οποίων το τελικό αποτέλεσμα είναι η συκοφαντία, η ανθρωποκτονία κτλ. κτλ.

Ο παρασυνειδητός είναι ένα σκοτεινό περίσσευμα ενός μακρινού παρελθόντος. Ο πολυμαθής μαζοχιστής είναι ο σεξουαλικά διεστραμμένος ο οποίος μπορεί να δολοφονήσει την γυναίκα από καθαρή σεξουαλική ευχαρίστηση. Η σεξουαλική διαστροφή είναι παρασυνειδητή. Οι παρασυνειδητές αξίες του ψυχολογικού ΕΓΩ αποτελούν τα πλέον κατώτερα ζωικά βάθη του ανθρωπίνου όντος.

Η σεξουαλική διαστροφή τύπου ΣαδιστοΜαζοχιστικού, Τυραννικού, Έμμονου Παρορμητικού, είναι η ακριβής εκδήλωση των παρασυνειδητών αξιών. Aυτό το είδος αξιών ξεφυτρώνει στον πεσμένο νου του ανθρωπίνου όντος, στα εγκλήματα της ομοφυλοφιλίας, του βιασμού, της δύναμης και της βίας, της διαφθοράς των ανηλίκων κτλ. Μερικές φορές ο σεξουαλικά διεστραμμένος γίνεται μυστικιστής, ηλίθιος, θεοσεβούμενος κτλ.

Εμείς γνωρίζουμε την περίπτωση ενός σεξουαλικά διεστραμμένου μυστικιστή, ο οποίος χάριζε χρήματα σε κοριτσάκια έξι έως επτά χρόνων δήθεν για τα γλυκά τους. Έτσι καλλιεργούσε φιλία μαζί τους ενώ μεγάλωναν λίγο. Αργότερα τις αποπλανούσε σεξουαλικά και στο τέλος τις πάντρευε με άλλους άντρες για να αποφεύγει συγκρούσεις και προβλήματα. Ωστόσο, αυτός ο Σάτυρος ήταν ένας μυστικιστής πνευματιστής. Χαμογελούσε πάντοτε γεμάτος γλυκύτητα και ήταν ένας ιεράρχης μιας Πνευματικής Κοινότητας. Η σεξουαλική διαστροφή του παρασυνειδητού θέτει κάποτε τους σάτυρους στο πεδίο του ψυχονευρωτικού καταναγκασμού που τους οδηγεί στα πιο φρικτά εγκλήματα που καταγράφουν τα χρονικά της Aστυνομίας. Η παρασυνειδητή σεξουαλική διαστροφή έχει δυο πόλους καλά προσδιορισμένους. Εγκέφαλος και Σεξ. Οι κλέφτες είναι θετικοί. Οι πόρνες είναι αρνητικές. Αυτοί είναι οι δυο πόλοι της ανθρώπινης παρασυνείδησης, Παρατηρείστε την εσωτερική ψυχική συγγένεια που υπάρχει ανάμεσα στις πόρνες και τους κλέφτες.

Aυτοί οι δυο πόλοι του ανθρωπίνου παρασυνειδητού ζουν σε αιώνια μάχη μέσα σε κάθε άτομο. Στο παρόν παράδειγμα του πνευματιστή σατύρου που αναφέρθηκε σε αυτό το κεφάλαιο βλέπουμε καθαρά την μάχη του παρασυνειδητού. Ο εγκέφαλος του σάτυρου πιάνει φιλίες με τα κοριτσάκια με χρήματα για τα γλυκά τους, περιμένοντας να μεγαλώσουν λίγο. Το σεξ κατέχει και διαπράττει το έγκλημα της αποπλάνησης. Ο εγκέφαλος του σατύρου προβάλλει, σχεδιάζει και ύστερα τις παντρεύει για να ξεφύγει την σύγκρουση. Ιδού η μάχη ανάμεσα στον εγκέφαλο και το σεξ.

Πολλές φορές το παρασυνειδητό προδίδει μιαν ενάρετη σύζυγο και την οδηγεί στην μοιχεία. Στα πορνεία ζουν πόρνες οι οποίες πριν ήσαν θαυμάσιες σύζυγοι. Όταν η σεξουαλική διαστροφή μιας ιερόδουλης πολωθεί στον εξουθενωμένο από την ηδονή εγκέφαλο, τότε διαπράττουν τρομερά εγκλήματα που τις οδηγούν στην φυλακή. στην φυλακή αυτές οι δυστυχισμένες αισθάνονται θύματα της ανθρώπινης αδικίας, θεωρούνται αθώες. Πραγματικά, αυτές οι φτωχές γυναίκες είναι θύματα μιας ενέργειας που αγνοούν. Αυτές τις δυστυχισμένες κανείς δεν τις θεράπευσε, κανένας ψυχίατρος δεν τους δίδαξε την χρήση και την λειτουργία της σεξουαλικής ενέργειας. Αυτές αγνοούν τα μεγάλα μυστήρια του σεξ. Είναι θύματα μιας κοινωνίας που τις καταπιέζει και τις ταπεινώνει αξιοθρήνητα αφού τις έχει διαφθείρει.

Η κοινωνία διαφθείρει τις δυστυχισμένες κόρες του πόνου για να τις εγκλείσει αργότερα σε τρομερά Ιδρύματα και σε φυλακές όπου απλά τελειώνουν διαφθειρόμενες ακόμη περισσότερο. Το παρασυνειδητό δεν μπορεί να εγκλειστεί στην φυλακή. Ο εγκληματίας δεν αναμορφώνεται στην φυλακή. Το σύστημα των φυλακών έχει οδηγηθεί σε πλήρη αποτυχία. στην φυλακή οι εγκληματίες πολλαπλασιάζουν το μίσος τους και την μνησικακία τους για την κοινωνία.

Το σεξουαλικό πρόβλημα των φυλακών, η ομοφυλοφιλία και τα κάθε είδους αηδιαστικά αφύσικα βίτσια, έχουν αποδείξει μέχρι κορεσμού ότι το παρασυνειδητό δεν μπορεί να εγκλειστεί στην φυλακή. Το μεγαλύτερο αμάρτημα είναι η άγνοια. Μόνο με μια σοφή παιδαγωγική ψυχοθεραπεία μπορεί να επιτευχθεί η αναμόρφωση των εγκληματιών. Η σωστή παιδαγωγική θεραπεία θα μετατρέψει τις φυλακές σε πραγματικά αναμορφωτικά σχολεία. Δεν πρέπει να υπάρχουν φυλακές. Πρέπει μόνο να υπάρχουν αναμορφωτικά σχολεία, φάρμες, γεωργικοί χώροι, βιομηχανικά εργαστήρια κτλ, όπου οι εγκληματίες θα μπορούν να θεραπεύονται με την Παιδαγωγική Ψυχοθεραπεία. Οι κατάδικοι πρέπει να αντιμετωπίζονται με άπειρη αγάπη και ευσπλαχνία.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 21

ΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ

Αναλύοντας την Ψυχογένεση της εγκληματικής πράξης για την οποία έχει κατηγορηθεί ένα ορισμένο άτομο, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι υποσυνείδητοι παράγοντες. Αυτό το είδος παραγόντων χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: Γονότυπο, Φαινότυπο, Παράτυπο (κληρονομικότητα, εκπαίδευση, περιστάσεις). Από την τέλεια ισορροπία αυτών των τριών αυτών παραγόντων εξαρτάται η κοινωνική διαγωγή του ατόμου.

Όταν υπάρχει ανισορροπία αυτών των τριών παραγόντων, τότε το αποτέλεσμα είναι το έγκλημα. Αυτοί οι τρεις παράγοντες μπορούν να είναι θετικοί ή αρνητικοί. Είναι θετικοί όταν μεταφράζονται σε σωστή σκέψη, σωστή εκμάθηση και σωστή δράση. Είναι αρνητικοί όταν μεταφράζονται σε εγκλη ματική σκέψη, εγκληματική αίσθηση και εγκληματικά γεγονότα. Ας μελετήσουμε τώρα τους τρεις παράγοντες ξεχωριστά.

ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑ. Η κληρονομικότητα είναι το όχημα του Κάρμα ,της Νέμεσης ή Νόμου του Πεπρωμένου. Εδώ δεν πρόκειται για το αν πιστεύουμε ή δεν πιστεύουμε, αυτό που χρειαζόμαστε είναι να αναλύουμε και να εξερευνούμε σε βάθος τα διάφορα υπερβάθη του νου. Το πιστεύω και το δεν πιστεύω είναι ίδιον του αγνοούντος ανθρώπου. Εμείς είμαστε μαθηματικοί στην επιστημονική έρευνα και απαιτητικοί στην ανάλυση και την έκφραση. Ο θάνατος είναι ένα υπόλοιπο. Τελειώνοντας η αριθμητική πράξη μένουν μόνο οι αξίες που συνεχίζουν. Αυτές οι αξίες αποτελούν το ψυχολογικό ΕΓΩ, τον ΕΑΥΤΟ που επανενσαρκώνεται για να ικανοποιήσει τις αποτυχημένες επιθυμίες του και για να συνεχίσει με άλλη προσωπικότητα. Το ΕΓΩ είναι μια χούφτα από αναμνήσεις, πάθη, επιθυμίες, μίση, βία, λαγνεία, απληστία κτλ, κτλ. Το ΕΓΩ είναι οι αξίες. Αυτές οι ενεργειακές αξίες είναι προγενέστερες του πρωταρχικού σπερματικού κυττάρου. Αν εξετάσουμε όλες τις υποατομικές και υπερατομικές καταστάσεις του πρωταρχικού σπερματικού κυττάρου θα βρούμε μόνο ηλεκτρισμό και μαγνητισμό. Δεν φτιάχνουμε δόγματα. Κάναμε την δοκιμή, φέραμε το σπερματικό κύτταρο σε ένα εργαστήριο ατομικής φυσικής. Αν διασπάσουμε το άτομο του πρωταρχικού σπερματικού κυττάρου απελευθερώνουμε ενέργεια, διότι, σύμφωνα με την ατομική φυσική, κάθε άτομο είναι ένας εκφραστής Ενεργειών.

Αν ένας επιστήμων διορατικός ανέλυε περαιτέρω αυτές τις απελευθερωμένες ενέργειες του ατόμου του πρωταρχικού κυττάρου θα έβρισκε τότε το ΕΓΩ επανενσαρκωμένο (τις αξίες). Η ύπαρξη αρχίζει στο κύτταρο που παράγεται στους όρχεις και τον προστάτη του άνδρα, αποκεφαλιζόμενο στην συνέχεια κατά την είσοδό του στο Μητρικό Ωάριο. Οι παράγοντες της κληρονομικότητας βρίσκονται στα ίδια Γονίδια. Η λέξη Γονίδιο προέρχεται από την ίδια Ελληνική ρίζα από την οποία προέρχονται οι λέξεις γεννώ, γένεσης, γένος κτλ.

Αυτά τα γονίδια βρίσκονται μέσα σε εκείνο το είδος με μορφή ακτίνων που ονομάζονται χρωμοσώματα. Στα γονίδια βρίσκεται η πατρική και η μητρική κληρονομικότητα. Η κληρονομικότητα είναι το όχημα της σκληρής Νέμεσης της ζωής. Η κληρονομικότητα είναι το αποτέλεσμα του Κάρμα (Ο νόμος της δράσης και της συνέπειας, η Νέμεσις). «Με το μέτρο που θα μετρήσεις θα μετρηθείς». «Τέτοια πράξη τέτοια συνέπεια». Αυτός είναι ο νόμος. Στην κληρονομικότητα κουβαλάμε το αποτέλεσμα των κακών μας πράξεων. Μιλώντας αξιωματικά λέμε: Οι κακές πράξεις είναι η αιτία της Αιτίας της κληρονομικότητας.

Αυτό το αξίωμα γίνεται κατανοητό μόνο όταν κατανοούμε τον Νόμο της Μετενσάρκωσης και της Νέμεσης (Κάρμα). Οι αξίες ενός ανθρώπου που υπήρξε καλλιτέχνης θα μπορέσουν να μετενσαρκωθούν σε μια οικογένεια καλλιτεχνών που θα του προσφέρουν την κληρονομικότητα που αυτός χρειάζεται. Ένα σύνολο μυστικιστικών αξιών θα επανενσαρκωθεί μεταξύ ευσεβών ανθρώπων.

Οι αξίες ενός ακόλαστου θα μπορέσουν να μετενσαρκωθούν μέσα σε μιαν ακόλαστη οικογένεια και αυτές ενός δολοφόνου μέσα σε δολοφόνους και κλέφτες. Πολλές φορές έχουν δοθεί περιπτώσεις αγίων μέσα σε ληστές και το αντίθετο, αυτός είναι ο νόμος του Πεπρωμένου που κανονίζει λογαριασμούς. Στο υποσυνείδητο κουβαλάμε όλη αυτή την κληρονομικότητα. Οι παράγοντες της κληρονομικότητας μας προδίδουν πολλές φορές.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Ας αναλύσουμε τώρα την εκπαίδευση. Αυτός ο δεύτερος παράγων του υποσυνείδητου είναι υψίστης σημασίας. Η εκπαίδευση αρχίζει στο σπίτι. Το παιδί μαθαίνει περισσότερα με το παράδειγμα, παρά με τον κανόνα. Το παιδί στα σύγχρονα σπίτια, δείχνει την μοιχεία των γονιών του. Το παιδί είναι αυτόπτης μάρτυρας του θυμού, της απιστίας και της λαγνείας αυτών που του έδωσαν την ζωή. Το παιδί στο σπίτι βλέπει με έκπληξη το πιστόλι ή το όπλο του πατέρα του ή το περιοδικό με τα διηγήματα με δολοφόνους και κλέφτες.

Το παιδί πηγαίνει στον κινηματογράφο όπου διασκεδάζει με πυροβολισμούς αστυνομικών και ληστών σαλταδόρων των δρόμων και των τραπεζών. Όταν φτάνει η νύχτα των Χριστουγέννων ή οι γιορτές των Μάγων Βασιλέων, το παιδί δέχεται δώρο κανόνια, όπλα και πιστόλια παιχνίδια για να παίξει τους ληστές ή τον σαλταδόρο των δρόμων. Όλα αυτά παραμένουν αποθηκευμένα στο υποσυνείδητο του παιδιού. Οι ίδιοι του οι γονείς το δηλητηριάζουν λίγο λίγο με το μοιραίο δηλητήριο του εγκλήματος.

Περνά ο καιρός και το παιδί μεγαλώνει και οι ιδέες του εγκλήματος που βρίσκονται αποθηκευμένες στο υποσυνείδητο αναπτύσσονται, επαναστατούν και προοδεύουν, παρόλο που το ζωτικό συνειδητό μέρος αγνοεί όλα αυτά που συμβαίνουν στις βαθύτερες περιοχές του υποσυνειδήτου. Μια οποιαδήποτε ημέρα το φρούτο ωριμάζει και η συγκομιδή είναι το έγκλημα. Οτιδήποτε σπέρνεται στο υποσυνείδητο καρποφορεί στον νου διαμέσου του χρόνου. Η συνήθης αντίδραση ενός ανθρωποκτόνου που ποτέ δεν ήθελε να σκοτώσει είναι το μοιραίο αποτέλεσμα όλων εκείνων που έμαθε όταν ήταν παιδί.

Ο καινούργιος γκάνγκστερ, ο σαλταδόρος, ο καινούργιος κλέφτης που πριν ήταν ένας έντιμος πολίτης, είναι το αποτέλεσμα μιας λανθασμένης εκπαίδευσης. Τα πορνογραφικά μυθιστορήματα και οι ερωτικές ταινίες παράγουν πορνεία, αποπλάνηση και ξεσπάσματα δύναμης και βίας κτλ. κτλ.

Οι ηθοποιοί του κινηματογράφου και οι πορνογραφικοί συγγραφείς δηλητηριάζουν το υποσυνείδητο των παιδιών και των ενηλίκων. Έφτασε η ώρα της μάχης κατά της ηθικής διαφθοράς των πόρνων της διάνοιας. Στο σχολείο το παιδί μαθαίνει αιμοσταγείς ιστορίες που χαράσσονται στο υποσυνείδητο, πονηριά, κακία, δυσπιστία κτλ. Όλα αυτά χαράσσονται στο υποσυνείδητο και το μοιραίο αποτέλεσμα είναι το έγκλημα.

ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ. Θα μελετήσουμε τώρα τις περιστάσεις: μερικές κρίσιμες περιστάσεις ερεθίζουν το υποσυνείδητο, προκαλώντας εγκληματικές αντιδράσεις. Αντικειμενικές περιστάσεις συνδυάζονται στο υποσυνείδητο με περιστάσεις παρόμοιες για να προκαλέσουν το έγκλημα.

Οι αντικειμενικές και οι υποκειμενικές εικόνες συνδυάζονται για το έγκλημα. Για παράδειγμα, ένας άνεργος άντρας μέσα στην φτώχεια και την δυστυχία, θυμάται ότι, στην παιδική του ηλικία, είχε δει τον πατέρα του στην ίδια κρίσιμη κατάσταση. Έρχεται στην μνήμη του όταν ο πατέρας του επετέθη σε ένα άτομο στον δρόμο για να το ληστέψει. Θυμάται το καλό φαγητό που του σερβίρισαν στο σπίτι μετά την επίθεση κτλ. κτλ. Τότε η κρίσιμη περίσταση στην οποία βρίσκεται ο άνεργος άντρας και η υποκειμενική περίσταση της ανάμνησης συνδυάζονται για να προκαλέσουν το έγκλημα.

Οι τρεις παράγοντες, Γονότυπος Φαινότυπος και Παράτυπος είναι η ψυχογένεση κάθε εγκληματικής πράξης. Μόνο με μια ολοκληρωμένη μόρφωση επιτυγχάνεται η εξάλειψη του εγκλήματος ως τις πιο βαθιές του ρίζες. Μόνο με μια ολοκληρωμένη μόρφωση μπορούμε να ζήσουμε αυτοεξυψούμενοι. Μόνο με το αξιοπρεπές παράδειγμα μπορούμε να τελειώνουμε με το κοινωνικό έγκλημα.

Ο υποσυνείδητος διορατικός αντιλαμβάνεται μόνο την ιστορία της ανθρώπινης φυλής διαμέσου των αιώνων. Στο υποσυνείδητο ζουν οι μνήμες όλων των περασμένων μας μετενσαρκώσεων. Πολλές φορές ένας υποσυνείδητος διορατικός βλέποντας μια μνήμη πέφτει στο έγκλημα. Για παράδειγμα μπορεί να δοθεί η περίπτωση κατά την οποία ένας διορατικός βλέπει την ενάρετη και πιστή γυναίκα του να μοιχεύει. Ο διορατικός είναι σίγουρος για το όραμά του, ξέρει ότι η λέξη ψευδαίσθηση εφευρέθηκε από τους αγνοούντες για να καλύψει την ίδια τους την άγνοια. Γνωρίζει ότι το όραμα υπάρχει. Αν ο διορατικός είναι ένας άνθρωπος αμόρφωτος χωρίς κανενός είδους διανοητική πειθαρχία, θα αντιδράει σύμφωνα με το ΨυχοΒιοΤυπολογικό του ΕΓΩ.

Ένας νευρασθενής θα την δολοφονήσει δόλια αφού την συκοφαντήσει και την υβρίσει ελέεινά. Ένας Παρανοϊκός θα επεξεργαστεί διανοητικά ένα εξυπνότατο έγκλημα. Ένας Επιληπτοειδής θα αντιδράσει αυθόρμητα με μια εκρηκτική εκδήλωση κτηνώδους θυμού και, αφού σπάσει το Φαινοτυπικό οικοδόμημα του προσωπικού ελέγχου, που έχει δημιουργηθεί από τις κοινωνικές συνήθειες και την εκπαίδευση, θα οδηγήσει ως την δολοφονία την ενάρετη και πιστή σύζυγό του. Ένας Ολιγοφρενής θα διαπράξει ένα πρόστυχο και φρικιαστικό έγκλημα δολοφονώντας με αυτόν τον τρόπο την πιστή του σύζυγο. Ένας Σχιζοφρενής θα την εγκατέλειπε αμέσως. Ένας ΣαδιστοΜαζοχιστής θα την δολοφονούσε στην διάρκεια της ίδιας της σεξουαλικής πράξης ή και μετά από αυτήν.

Αυτοί είναι οι κίνδυνοι της υποσυνείδητης διόρασης. Ο διορατικός δεν αμφιβάλλει για το όραμα. Γνωρίζει ότι αυτό δεν είναι μια ψευδαίσθηση.

Αν ο υποσυνείδητος διορατικός δεν μελετήσει Ψυχιατρική, Θεοσοφία, Ψυχολογία, Ροδοσταυρισμό κτλ, μπορεί να πέσει στα πιο φρικιαστικά εγκλήματα. Αυτή η πιστή σύζυγος του παραδείγματός μας μπορεί να υπήρξε μοιχός σε μια προηγούμενη ενσάρκωση και τότε ο διανοητικά απειθάρχητος και αμόρφωτος διορατικός αγνοεί ότι αυτό είναι το παρελθόν και το υποσυνείδητο. Το αποτέλεσμα της άγνοιάς του και της έλλειψης μόρφωσης είναι το έγκλημα, η δημόσια συκοφαντία, κτλ. κτλ.

Σε πολλές πνευματιστικές σχολές οι υποσυνείδητοι διορατικοί γδέρνουν ζωντανό τον διπλανό, συκοφαντούν τους αγνοούντες, τους κατηγορούν για γητειά και μαγεία, μαύρη μαγεία, μοιχεία, κλοπή, εξαπάτηση κτλ. Κανείς δεν τους ξεφεύγει, όλους τους συκοφαντούν. Είναι παράξενο να βλέπει κανείς αυτούς τους υπερήφανους αγνοούντες να θεωρούνται σοφοί, να προφητεύουν ατιμίες, να βασανίζουν τον διπλανό, να κατηγορούν τους καλούς πολίτες επειδή στο παλιό παρελθόν των αρχαίων ζωών τους είδαν να διαπράττουν λάθη που σήμερα θα ήταν ανίκανοι να διαπράξουν. Ο Ποινικός Κώδικας είναι επίσης για τους οραματιστές συκοφάντες.

Συνεχώς ακούμε τέτοιους διορατικούς να λένε φράσεις όπως αυτές: ο κύριος τάδε είναι Μαύρος Μάγος και με έχει μελετήσει. Η τάδε κυρία μοιχεύει με τον τάδε κύριο, ακόμη και αν η συκοφαντημένη σύζυγος είναι μια αγία. Τίποτε δε σέβονται αυτοί οι αγνοούντες οραματιστές. Ωστόσο δεν μπορούμε να ενοχοποιήσουμε την διόραση. Πραγματικά η έκτη αίσθηση είναι τόσο φυσική και φυσιολογική όπως τα μάτια, τα αυτιά, η όσφρηση, το στόμα, η αφή. Η ευθύνη για αυτά τα λάθη δεν είναι της διόρασης. Η αιτία όλων των λαθών είναι η έλλειψη της διανοητικής μόρφωσης και του σεβασμού στον πλησίον. Στο υποσυνείδητο ζουν οι μνήμες όλων εκείνων των λαθών που διαπράξαμε στις αρχαίες ενσαρκώσεις. Ο αμόρφωτος διορατικός βλέπει όλα αυτά τα λάθη του παρελθόντος και τότε μπερδεύεται και συκοφαντεί άτομα δίκαια και έντιμα.

Ο μορφωμένος διορατικός, ο διανοητικός διορατικός που έχει μελετήσει ψυχιατρική, ψυχολογία, Θεοσοφία, Ροδοσταυρισμό κτλ, δεν πέφτει σε παρόμοια λάθη, γιατί διαθέτει διανοητική πειθαρχία. Ο μορφωμένος, εκπαιδευμένος, πλήρης σεβασμού και διανοητικά πειθαρχημένος διορατικός, απολαμβάνει την φωτισμένη Διάνοια και γνωρίζει να διαβάζει στο υποσυνείδητο της φύσης με πλήρη συνείδηση. Τότε είναι ικανός να μελετά αναδρομικά όλη την ιστορία της γης και των φυλών της. Είναι ένας φωτισμένος διορατικός.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 22

Η ΥΠΕΡΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Το πιο εξυψωμένο είδος διόρασης που υπάρχει στο σύμπαν είναι η συνείδηση. Όλοι οι Αβατάρες ή Αγγελιοφόροι των ανωτέρων κόσμων ήσαν υπερσυνειδητοί διορατικοί. Ο Ερμής ο Τρισμέγιστος, ο Ράμα, ο Βούδας, ο Κρίσνα, ο Ιησούς Χριστός κτλ. ήσαν υπερσυνειδητά όντα, αγγελιοφόροι των ανωτέρων κόσμων, μυητές νέων εποχών ιστορικής εξέλιξης. Φαντασία, έμπνευση και διαίσθηση είναι οι τρεις υποχρεωτικοί δρόμοι της μύησης. Θα εξετάσουμε ξεχωριστά καθένα από τα τρία αυτά σκαλοπάτια. Ας αρχίσουμε με την φαντασία.

Για τον σοφό το να φαντάζεται σημαίνει να βλέπει. Η φαντασία είναι η διαφάνεια της ψυχής. Το σημαντικό είναι να μάθουμε να συγκεντρώνουμε την σκέψη σε ένα μόνο πράγμα. Αυτός που μαθαίνει να συγκεντρώνει την σκέψη σε ένα μόνο πράγμα κάνει θαύματα και σημεία. Ο μαθητής που επιθυμεί να επιτύχει την φανταστική γνώση πρέπει να μάθει να συγκεντρώνεται και να διαλογίζεται βαθιά. Η καλύτερη άσκηση για να επιτύχουμε την φανταστική γνώση είναι η εξής: Καθισμένοι μπροστά σε ένα φυτό συγκεντρωνόμαστε σε αυτό μέχρι να ξεχάσουμε οτιδήποτε δεν είναι αυτό. στην συνέχεια κλείνουμε τα μάτια και αποκοιμιόμαστε διατηρώντας στην φαντασία μας την μορφή και το σχήμα του φυτού, το άρωμά του και το χρώμα του.

Ο μαθητής πρέπει να προκαλέσει τον ύπνο κατά την διάρκεια αυτών των πρακτικών. Ο μαθητής αποκοιμώμενος θα διαλογιστεί βαθιά στην εσωτερική σύσταση του φυτού. Ο μαθητής θα φανταστεί τα ζωντανά κύτταρα του φυτού. Το φυτικό κύτταρο έχει πρωτόπλασμα, μεμβράνη και πυρήνα. Το πρωτόπλασμα είναι μια κολλώδης ουσία, ελαστική και διαφανής, που μοιάζει πολύ με το ασπράδι του αυγού (ενδοσπερματική ύλη). Ο αποκοιμισμένος μαθητής πρέπει να συλλογισθεί πάνω στα τέσσερα θεμελιώδη στοιχεία του πρωτοπλάσματος του φυτικού κυττάρου. Αυτά τα τέσσερα είναι: ο άνθρακας, το οξυγόνο, το υδρογόνο και το άζωτο.

Η μεμβράνη είναι μια θαυμάσια ουσία άχρωμη, η οποία στο νερό γίνεται εντελώς αδιάλυτη. Αυτή η ουσία είναι η περίφημη κυτταρίνη. Ο μαθητής καλά συγκεντρωμένος, θα φανταστεί τον πυρήνα του κυττάρου σαν ένα μικρό σωματίδιο όπου πάλλεται η μεγάλη συμπαντική ζωή. Μέσα στον πυρήνα βρίσκεται το πυρηνικό νημάτιο, ο πυρηνικός χυμός και τα πυρήνια, περιτυλιγμένα όλα από την πυρηνική μεμβράνη. Τα πυρήνια είναι απειροελάχιστα σωματίδια, γεμάτα λάμψη και ομορφιά, υπολειμματικά προϊόντα των αδιάκοπων αντιδράσεων του φυτικού οργανισμού.

Ο μαθητής καλά συγκεντρωμένος πρέπει να φανταστεί με κάθε λογική ακρίβεια όλες αυτές τις μεταλλικές ουσίες και οργανικούς συνδυασμούς που εξελίσσονται αρμονικά στο κυτταρικό πρωτόπλασμα του φυτού. Να σκεφθεί πάνω στα μόρια του αμύλου και στην θαυμάσια χλωροφύλλη, χωρίς την οποία θα ήταν αδύνατο να φτάσει σε τέλειες οργανικές συνθέσεις. Η χλωροφύλλη παρουσιάζεται με μορφή κοκκοποιημένη, (χλωρολευκίτες) χρώματος πολύ όμορφου κίτρινου (ξανθοφύλλη). Αυτή η τελευταία κάτω από τις ακτίνες του ήλιου χρωματίζεται με εκείνο το τόσο πολύτιμο πράσινο χρώμα του φυτού. Όλο το φυτό είναι μια τέλεια κυτταρική κοινότητα ανυπολόγιστων τελειοτήτων. Πρέπει ο σπουδαστής να διαλογίζεται πάνω στην τελειότητα του φυτού και σε όλες τις επιστημονικές του διαδικασίες γεμάτος με μια μυστικιστική ευδαιμονία και συνεπαρμένος από την τόση ομορφιά.

Ο μυστικιστής εκστασιάζεται ενθυμούμενος όλα τα φαινόμενα διατροφής, σχέσης και αναπαραγωγής κάθε φυτικού κυττάρου. Βλέπουμε τον κάλυκα του άνθους, εκεί βρίσκονται τα σεξουαλικά του όργανα. Εκεί βρίσκεται η γύρη, το αρσενικό αναπαραγωγικό στοιχείο. Εκεί βρίσκεται ο ύπερος ή γυναικείο, το πολυτιμότατο θηλυκό όργανο με την ωοθήκη του, τον στύλο και στίγμα. Η ωοθήκη είναι ένας σάκος γεμάτος ωάρια, θαυμάσια. Σε σχέση με τον ύπερο, οι στήμονες μπορούν να καταλαμβάνουν διάφορες θέσεις. Είσοδος από κάτω από την ωοθήκη, γύρω από την ωοθήκη ή πάνω από την ωοθήκη. Η γονιμοποίηση πραγματοποιείται με σύζευξη των θηλυκών σπόρων και των αρσενικών γαμετών. Η γύρη, ο αρσενικός γαμέτης, αφού βγει από τον ανθήλιο, φτάνει τότε στην ωοθήκη του φυτού όπου εναγωνίως την περιμένει το ωάριο, ο θηλυκός γαμέτης.

Ο σπόρος είναι το πολύτιμο και υπέροχο ωάριο που αφού έχει γονιμοποιηθεί μεταμορφώνεται και μεγαλώνει. Ας θυμηθεί τώρα ο μαθητής εκείνη την εποχή κατά την οποία διαλογίζεται τώρα να βλασταίνει σαν ένα ευαίσθητο βλασταράκι. Ας το φανταστεί να μεγαλώνει αργά ώσπου να το δει με την φαντασία να κάνει κλαδιά, φύλλα και άνθη. Ας θυμηθεί ότι το κάθε τι που γεννιέται πρέπει να πεθάνει. Ας φανταστεί τώρα την διαδικασία του θανάτου του φυτού. Τα λουλούδια του μαραίνονται, τα φύλλα του ξεραίνονται και ο αέρας τα σκορπίζει και τελικά μένουν μόνο μερικά ξερά κλαριά.

Αυτή η διαδικασία της γέννησης και του θανάτου είναι θαυμάσια. Κατά τον διαλογισμό πάνω σε όλη την διαδικασία της γέννησης και του θανάτου ενός φυτού, κατά τον διαλογισμό πάνω σε όλη αυτή την θαυμάσια ζωή του φυτού, αν η συγκέντρωση είναι τέλεια και αν ο ύπνος φτάσει να γίνει βαθύς, τότε γυρίζουν τα τσάκρας του αστρικού σώματος, αναπτύσσονται και εξελίσσονται. Ο διαλογισμός πρέπει να είναι σωστός. Ο νους πρέπει να είναι ακριβής. Χρειάζεται η λογική σκέψη και η ακριβής αντίληψη ώστε οι εσωτερικές αισθήσεις να αναπτύσσονται και να τελειοποιούνται απόλυτα.

Κάθε ασυναρτησία, κάθε έλλειψη λογικής και διανοητικής ισορροπίας, παρεμποδίζουν και βλάπτουν την εξέλιξη και πρόοδο των τσάκρας, δίσκων ή λουλουδιών του λωτού του αστρικού σώματος. Ο μαθητής χρειάζεται πολλή υπομονή, γιατί οποιαδήποτε ενέργεια ανυπομονησίας τον οδηγεί στην αποτυχία. Χρειάζεται υπομονή, θέληση, επιμονή και πίστη απόλυτα ενσυνείδητη. Μια οποιαδήποτε ημέρα ανάμεσα στα όνειρα ξεπηδά διαμέσου του διαλογιομού ένας μακρινός πίνακας, ένα τοπίο της φύσης, ένα πρόσωπο κτλ. Αυτό είναι το σημάδι ότι ήδη προοδεύει. Ο μαθητής εξυψώνεται σιγά σιγά στην φανταστική γνώση. Μια οποιαδήποτε ημέρα εξαφανίζεται το φυτό πάνω στο οποίο διαλογιζόταν και τότε βλέπει ένα όμορφο παιδί να αντικαθιστά το φυτό. Αυτό το παιδί είναι το στοιχειώδες του φυτού. Η φυτική ψυχή.

Αργότερα στην διάρκεια του ύπνου αφυπνίζει την συνείδησή του και τότε μπορεί να πει: «Είμαι με αστρικό σώμα». Η συνείδηση αφυπνίζεται λίγο λίγο. Δι΄ αυτού του δρόμου φτάνει η στιγμή κατά την οποία ο μαθητής έχει επιτύχει την «διαρκή συνείδηση». Όταν ο μαθητής απολαμβάνει την συνεχή συνείδηση, δεν ονειρεύεται πια, δεν μπορεί πια να ονειρευτεί, επειδή η συνείδησή του είναι αφυπνισμένη. Τότε, έστω και αν το σώμα του κοιμάται, αυτός κινείται συνειδητά στους ανώτερους κόσμους.

Ο σωστός διαλογισμός αφυπνίζει τις εσωτερικές αισθήσεις και παράγει μιαν ολοκληρωτική μεταμόρφωση των εσωτερικών σωμάτων. Αυτός που αφυπνίζει την συνείδηση έχει φτάσει στην φανταστική γνώση. Κινείται σε έναν κόσμο συμβολικών εικόνων. Εκείνα τα σύμβολα που πριν τα έβλεπε όταν ονειρευόταν, τώρα τα βλέπει χωρίς να ονειρεύεται, πριν τα έβλεπε με την συνείδηση κοιμισμένη, τώρα κινείται ανάμεσά τους με την συνείδηση επάγρυπνη, έστω και αν το φυσικό του σώμα είναι βαθιά κοιμισμένο. Φτάνοντας στην φανταστική γνώση ο μαθητής βλέπει τα σύμβολα αλλά δεν τα καταλαβαίνει. Διαπιστώνει ότι όλη η φύση είναι μια ζωντανή γραφή που αυτός δεν γνωρίζει. Χρειάζεται να ανυψωθεί στην εμπνευσμένη γνώση για να ερμηνεύσει τα ιερά σύμβολα της μεγάλης φύσης.

ΕΜΠΝΕΥΣΗ. Τώρα θα μελετήσουμε την έμπνευση. Η εμπνευσμένη γνώση μας απονέμει την ισχύ να ερμηνεύουμε τα σύμβολα την μεγάλης φύσης. Η ερμηνεία των συμβόλων είναι πολύ λεπτή. Πολλοί διορατικοί έγιναν ανθρωποκτόνοι ή έπεσαν στο έγκλημα της δημόσιας συκοφαντίας με το να μη γνωρίζουν να ερμηνεύουν τα σύμβολα.

Τα σύμβολα πρέπει να αναλύονται ψυχρά, χωρίς προκαταλήψεις, κακία, δυσπιστία, κοινοτοπία, αλαζονεία, φανατισμό, προδικάσεις, προαντιλήψεις, μίση, φθόνο, απληστία, ζήλιες κτλ. Όλα αυτά τα ελαττώματα είναι του ΕΓΩ, του ΕΑΥΤΟΥ, του ενσαρκωνόμενου ΕΓΩ. Αν το ΕΓΩ παρεμβαίνει μεταφράζοντας, ερμηνεύοντας σύμβολα, τότε αλλοιώνει την σημασία της μυστικής γραφής και ο διορατικός πέφτει στο έγκλημα που μπορεί να τον οδηγήσει στην φυλακή. Η ερμηνεία πρέπει να είναι τρομερά αναλυτική, ύψιστα επιστημονική και ουσιαστικά μυστικιστική. Πρέπει να μάθουμε να βλέπουμε και να ερμηνεύουμε σε απουσία του ΕΓΩ, του εαυτού.

Σε πολλούς Μυστικιστές φαίνεται παράξενο το ότι εμείς, οι αδελφοί της Παγκόσμιας Γνωστικής Κίνησης μιλάμε για την Θεϊκή Διόραση με τον Ποινικό Κώδικα στο χέρι. Αυτοί που σκέπτονται έτσι θεωρούν την πνευματικότητα εκεί πέρα, σαν κάτι που δεν έχει σχέση με την καθημερινή ζωή. Αυτά τα άτομα προχωρούν άσχημα, είναι εσφαλμένα, αγνοούν ότι αυτό που είναι κάθε ψυχή στους ανώτερους κόσμους είναι το ακριβές αποτέλεσμα της καθημερινής ζωής που όλοι έχουμε σε αυτήν την Κοιλάδα των Δακρύων. Αν τα λόγια, οι σκέψεις και οι πράξεις μας δεν είναι δίκαιες, τότε το αποτέλεσμα φαίνεται στους ανώτερους κόσμους και ο Νόμος πέφτει πάνω μας. Ο Νόμος είναι Νόμος. Η άγνοια του Νόμου δεν εξαιρεί την επιβολή του. Το να διδάσκεις αυτόν που δεν γνωρίζει είναι έργο ευσπλαχνίας. Πάνω στους ώμους του διορατικού βαραίνει όλη η φοβερή υπευθυνότητα του Νόμου.

Πρέπει να γνωρίσουμε να μεταφράζουμε τα σύμβολα της Μεγάλης Φύσης σε πλήρη απουσία του ΕΓΩ. Οφείλουμε ωστόσο να πολλαπλασιάσουμε την αυτοκριτική, γιατί όταν το ΕΓΩ του διορατικού πιστεύει ότι γνωρίζει πολλά τότε αισθάνεται τον εαυτό του αλάνθαστο, πανεπιστήμονα, σοφό και μέχρι που υποθέτει ότι βλέπει και ερμηνεύει σε απουσία του Εγώ. Αυτό το είδος διορατικών δυναμώνουν τόσο το Εγώ, που καταλήγουν να μετατρέπονται σε δαιμόνια τρομερά διεστραμμένα. Όταν ένας Διορατικός αυτού του είδους βλέπει τον ιδιαίτερό του εσώτερο Θεό, τότε μεταφράζει τα οράματά του σύμφωνα με το σκοτεινό του κριτήριο και αναφωνεί λέγοντας: «Πηγαίνω πολύ καλά».

Πρέπει να γνωρίσουμε να ερμηνεύουμε βασισμένοι στον Νόμο των Αναλογιών της Φιλοσοφίας, στον Νόμο των αντιστοιχιών και της Αριθμολογικής Καβάλα. Εμείς συνιστούμε την Μυστική Καβάλα της Dion Fortune. Αυτό το βιβλίο είναι καταπληκτικό. Μελετήστε το. Εκείνος που έχει μίση, κακίες, ζήλιες, φθόνους, υπερηφάνεια κτλ, δεν καταφέρνει να εξυψώνεται μέχρι το δεύτερο σκαλοπάτι που ονομάζεται Εμπνευσμένη Γνώση.

Αν ανυψωνόμαστε στην Εμπνευσμένη Γνώση, εννοούμε και κατανοούμε ότι η τυχαία συσσώρευση αντικειμένων δεν υπάρχει. Πραγματικά, όλα τα φαινόμενα της φύσης και όλα τα αντικείμενα βρίσκονται στενά δεμένα οργανικά μεταξύ τους, εξαρτώμενα τα μεν από τα δε και συσχετιζόμενα μεταξύ τους και αμοιβαία. Πραγματικά, κανένα φαινόμενο της φύσης δεν μπορεί να κατανοηθεί ολοκληρωτικά αν το θεωρήσουμε μεμονωμένα. Το πάν βρίσκεται σε αδιάκοπη κίνηση, το πάν αλλάζει, τίποτα δεν είναι ακίνητο.

Σε κάθε αντικείμενο υπάρχει η εσωτερική μάχη. Το αντικείμενο είναι θετικό και αρνητικό κάθε φορά. Το ποσοτικό μετατρέπεται σε ποιοτικό. Η εξέλιξη είναι μια διαδικασία περιπλοκής της ενέργειας. Η Εμπνευσμένη Γνώση μας επιτρέπει να γνωρίσουμε την εσώτερη σχέση μεταξύ όλου αυτού που είναι, αυτού που υπήρξε και αυτού που θα είναι. Η ύλη δεν είναι παρά συμπυκνωμένη ενέργεια. Οι άπειρες τροποποιήσεις της ενέργειας είναι απόλυτα άγνωστες, τόσο από τον Ιστορικό Υλισμό, όσο και από τον Διαλεκτικό Υλισμό. Η ενέργεια είναι ίση με την μάζα επί την ταχύτητα του φωτός στο τετράγωνο.

Εμείς οι Γνωστικοί διαχωριζόμαστε από την αντιθετική μάχη που υπάρχει ανάμεσα στην Μεταφυσική και τον Διαλεκτικό Υλισμό. Αυτοί είναι οι δυο πόλοι της άγνοιας, οι δυο αντιθέσεις του λάθους. Εμείς βαδίζουμε από άλλο δρόμο. Είμαστε Γνωστικοί. Θεωρούμε την ζωή σαν ένα ολοκληρωμένο σύνολο. Το αντικείμενο είναι ένα σημείο στο διάστημα που χρησιμεύει σαν όχημα σε καθορισμένα σύνολα αξιών.

Η Εμπνευσμένη Γνώση μας επιτρέπει να μελετάμε την εσωτερική γνώση που υπάρχει μεταξύ όλων των μορφών και αξιών της Μεγάλης Φύσης. Ο Διαλεκτικός Υλισμός δεν γνωρίζει τις αξίες, απλά μελετά τα αντικείμενα. Η Μεταφυσική δεν γνωρίζει τις αξίες αλλά ούτε και το αντικείμενο. Εμείς οι Γνωστικοί διαχωριζόμαστε από τις δυο αντιθέσεις της άγνοιας και μελετάμε τον άνθρώπο και την φύση συνολικά. Η ζωή είναι όλη, καθορισμένη και καθοριστική ενέργεια. Η ζωή είναι Υποκείμενο και Αντικείμενο κάθε φορά.

Ο Μαθητής που επιθυμεί να φτάσει στην Εμπνευσμένη Γνώση πρέπει να συγκεντρώνεται βαθιά στην μουσική. Ο Μαγεμένος Αυλός του Mόζαρτ μας θυμίζει μια αιγυπτιακή μύηση. Οι εννέα Συμφωνίες του Μπετόβεν και πολλές άλλες κλασσικές συνθέσεις μας ανυψώνουν στους ανώτερους κόσμους. Ο μαθητής, συγκεντρωμένος βαθιά στην μουσική, θα πρέπει να απορροφάται με αυτήν, όπως η μέλισσα με το μέλι, το προϊόν όλης της εργασίας της. Όταν πια ο μαθητής έχει φτάσει στην Εμπνευσμένη Γνώση πρέπει τότε να προετοιμάζεται για την διαισθητική γνώση.

ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ. ο κόσμος των διαισθήσεων είναι ο κόσμος των μαθηματικών. Ο μαθητής που επιθυμεί να ανυψωθεί στον κόσμο της διαίσθησης πρέπει να είναι μαθηματικός ή τουλάχιστον να κατέχει κάποιες γνώσεις αριθμητικής. Οι μαθηματικοί τύποι δίνουν την διαισθητική γνώση. Ο μαθητής πρέπει να συγκεντρωθεί σε έναν μαθηματικό τύπο και να διαλογιστεί βαθιά σε αυτόν. Αφού αδειάσει τον νου και τον έχει θέσει εν λευκώ, στην συνέχεια περιμένει ώστε ο Εσώτερος να του διδάξει την αντίληψη του περιεχομένου που είναι κλεισμένο στον μαθηματικό τύπο. Για παράδειγμα, πριν ο Κέπλερ ανακοινώσει δημόσια το περίφημο αξίωμά του ότι «Τα τετράγωνα των χρόνων των περιστροφών των πλανητών γύρω από τον ήλιο είναι μεταξύ τους ίσα με τους κύβους των αποστάσεών τους», ο τύπος ήδη υπήρχε, περιείχετο στο ηλιακό σύστημα, έστω και αν δεν τον γνώριζαν οι σοφοί.

Ο μαθητής μπορεί να συγκεντρώνεται διανοητικά σε αυτόν τον τύπο, να αδειάζει τον νου, να αποκοιμιέται με τον νου εν λευκώ και να περιμένει το ιδιαίτερο εσωτερικό του Είναι να του αποκαλύψει όλα τα θαυμάσια μυστικά που περιέχονται στον τύπο του Κέπλερ.

Ο τύπος του Νεύτωνα σχετικά με την Συμπαντική Βαρύτητα μπορεί επίσης να εξυπηρετήσει για να εξασκηθούμε στην μύηση. Αυτός ο τύπος είναι ο εξής: «Τα σώματα έλκονται μεταξύ τους ανάλογα με τις μάζες τους και αντιστρόφως ανάλογα με το τετράγωνο της απόστασής τους». Αν ο μαθητής εξασκηθεί με επιμονή και υπέρτατη υπομονή, το ιδιαίτερο εσωτερικό του ΕΙΝΑΙ θα τον διδάξει και θα τον καθοδηγήσει στο έργο. Τότε θα μελετήσει στα πόδια του Δασκάλου, θα ανυψωθεί στην Διαισθητική γνώση. Φαντασία, Έμπνευση και Διαίσθηση είναι οι τρεις υποχρεωτικοί δρόμοι της Μύησης. Αυτός που έχει ανέβει τα τρία σκαλοπάτια της άμεσης γνώσης έχει επιτύχει την Υπερσυνείδηση.

Σε αυτόν τον κόσμο ΔΕΝ μπορεί να εισέλθει το ΕΓΩ, ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ. Ο κόσμος της διαίσθησης είναι Συμπαντικό πνεύμα ζωής. Ο κόσμος της φανταστικής γνώσης είναι ένας κόσμος συμβολικών εικόνων. Η έμπνευση μας απονέμει την ισχύ να ερμηνεύουμε σύμβολα. Στον κόσμο της διαίσθησης βλέπουμε το μεγάλο κοσμικό θέατρο και εμείς είμαστε οι θεατές. Γινόμαστε μάρτυρες στο μεγάλο δράμα της ζωής. Σε αυτόν τον κόσμο, όλο το Δράμα που αναπαρίσταται στην κοσμική σκηνή ελαττώνεται σε τρομακτικές αριθμητικές πράξεις. Αυτό είναι το αμφιθέατρο της κοσμικής επιστήμης.

Από αυτήν την περιοχή των μαθηματικών βλέπουμε ότι υπάρχουν φυσικές μάζες επάνω και κάτω από τα όρια της εξωτερικής αισθητικής αντίληψης. Αυτές οι μάζες είναι αόρατες, μόνο με την διόραση γίνονται αντιληπτές. Η ύλη είναι συμπυκνωμένη ενέργεια. Όταν η δόνηση είναι πολύ αργή, η μάζα βρίσκεται κάτω από τα όρια της εξωτερικής αισθητικής αντίληψης. Όταν η δονητική κίνηση είναι πολύ γρήγορη, η μάζα βρίσκεται επάνω από τα όρια της εξωτερικής αισθητικής αντίληψης. Με το τηλεσκόπιο μπορούμε να δούμε πολλές μάζες των οποίων ο βαθμός δόνησης είναι ενεργός μέσα στα όρια της εξωτερικής αισθητικής αντίληψης.

Επάνω και κάτω από τα όρια της εξωτερικής αισθητικής αντίληψης υπάρχουν κόσμοι, ηλιακά συστήματα και αστερισμοί κατοικημένοι με κάθε είδους ζωντανά όντα. Η ονομαζόμενη ύλη είναι ενέργεια που συμπυκνώνεται σε άπειρες μάζες.

Οι αισθήσεις της εξωτερικής αντίληψης καταφέρνουν να αντιληφθούν πολύ λίγα. Ο Διαλεκτικός Υλισμός και η Μεταφυσική καταλήγουν τώρα απολύτως αναχρονιστικές και αρχαίες. Εμείς οι αδελφοί της Γνωστικής κίνησης προχωράμε από διαφορετικό δρόμο. Είναι επείγον οι άνθρωποι της επιστήμης να μελετήσουν την διατριβή της απόκρυψης επιστήμης του Δόκτορος Rodolfo Steiner, μεγάλου Ούγγρου γιατρού γεννημένου στα 1861. Φίλος και μαθητής του Νίτσε και του Ερνέστου Χέκελ, θεμελιωτή της Ανθρωπολογικής Κοινωνίας. Είναι απαραίτητο αυτοί οι εραστές της επιστήμης να ερευνήσουν σε βάθος όλη την θαυμάσια ανατολική σοφία που ρέει σαν ένα Ποτάμι Χρυσού στις αθάνατες σελίδες της Μυστικής Διδασκαλίας.

Αυτό το έργο αποτελείται από τους εξής τόμους και είναι ένα μνημείο της Αρχαϊκής σοφίας. Η μεγάλη δασκάλα Η.Ρ.Β. είναι η έξοχη συγγραφέας αυτού του πολύτιμου Θησαυρού της αρχαίας σοφίας. Αυτοί που επιτυγχάνουν την υπερσυνείδηση μετατρέπονται σε πραγματικούς φωτισμένους διορατικούς. Κανένας αυθεντικός διορατικός δεν καυχιέται για τις ικανότητές του. Κανένας νόμιμος διορατικός δεν λέει ότι είναι διορατικός.

Όταν ένας πραγματικός διορατικός βλέπει κάτι σημαντικό δίνει την αντίληψή του με ύψιστη μόρφωση και υπέρτατο σεβασμό στον πλησίον. Ποτέ δεν λέει: Εγώ είδα. Πάντοτε λέει: Εμείς αντιληφθήκαμε ή Εμείς μάθαμε. Έτσι είναι πως όλοι αυτοί που έχουν φτάσει στις άφατες κορυφές της υπερσυνείδησης διαφοροποιούνται με τον ιπποτισμό τους, την ταπεινότητά τους και την μετριοφροσύνη τους.

Υπάρχει μια ισχυρή κίνηση παγκόσμιας διανοητικής μόρφωσης που είναι γνωστή με το όνομα AGLA (Accion Gnostica Liberadora de Amerindia) (Γνωστική Απελευθερωτική Δράση της Amerindia). Mελετήστε τα αξιώματα της AGLA. Διαβάστε την Κουνταλίνι Γιόγκα του Sivananda. Διαλογιστείτε στην μεγάλη Συμπαντική Αδελφότητα την συνιστώμενη από τον Δάσκαλο Luxemid (Francisco A. Propato). Διερευνήστε τους Γνωστικούς θησαυρούς.

Αυτοί που επιτυγχάνουν τα ύψη της υπερσυνείδησης εισέρχονται στο Αμφιθέατρο της Κοσμικής Επιστήμης. Ο τριπλός δρόμος της επιστήμης, της φιλίας και του κοσμικού επαναστατικού μυστικισμού, μας οδηγεί στις άφατες περιοχές του ΜΕΓΑΛΟΥ ΦΩΤΟΣ. Η Γνώσης είναι ύψιστα επιστημονική, ύψιστα φιλοσοφική και υπερβατικά μυστικιστική.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 23

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ

Σε εκείνους τους καιρούς κατά τους οποίους η Άννα Μπεσάντ κατείχε την προεδρία της Θεοσοφικής κοινωνίας, υπήρξε μια σύγκρουση μέσα σε αυτήν την θαυμάσια οργάνωση, της οποίας θεμελιωτής ήταν η Μεγάλη Μυημένη Έλενα Πετρονίλα Μπλαβάτσκυ. Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε ήταν η περίπτωση Κρισναμούρτι.

Η κυρία Μπεσάντ σήκωσε το δάχτυλο για να βεβαιώσει στους τέσσερις ανέμους ότι ο μικρός Ινδός ήταν η ζωντανή ενσάρκωση του Ιησού Χριστού.

Ο Leadbeater, ο μεγάλος διορατικός και πάρα πολλοί άλλοι εξέχοντες Θεόσοφοι ήσαν απόλυτα σύμφωνοι με την κυρία Μπεσάντ και ορκίζονταν ότι ο μικρός Ινδοστανός ήταν ο Ιησούς Χριστός ενσαρκωμένος εκ νέου. Σήμερα θυμόμαστε το ίδρυμα εκείνης της τάξης, ονομαζόμενο το Αστέρι της Ανατολής, του οποίου μοναδικός σκοπός ήταν να υποδέχεται Μεσσίες. Αργότερα, ο ίδιος ο Κρισναμούρτι το διέλυσε. Από εκείνη την εποχή υπήρξε μια διάσπαση στους κόλπους της θεοσοφικής κοινωνίας.

Άλλοι σιγουρεύτηκαν ότι ο Κρισναμούρτι ήταν ο Μεσσίας και άλλοι δεν δέχτηκαν αυτήν την άποψη και αποχώρησαν από την Θεοσοφική Κοινωνία. Μεταξύ αυτών που απεχώρησαν ξεχωρίζει ο Δόκτωρ Ροντόλφο Στάινερ, ισχυρός φωτισμένος διορατικός, εξέχων διανοητικός, θεμελιωτής της Ανθρωποσοφικής Κοινωνίας. Το έργο του Στάινερ είναι μεγαλειώδες. Τα έργα του είναι Πηγές βαθιάς σοφίας. Επίσης ξεχωρίστηκε από την Θεοσοφική Κοινωνία η Ισπανική ομάδα του Marco Aurelio. Η διάσπαση που συνέβη στους κόλπους εκείνης της περίφημης Θεοσοφικής κοινωνίας ήταν μια πραγματική αποτυχία.

Εμείς χρειαζόμαστε να αναλύσουμε την περίπτωση Κρισναμούρτι. Εφ’ όσον άλλοι ήσαν πεπεισμένοι ότι αυτός είναι η επανενσάρκωση του Ιησού Χριστού και άλλοι έλεγαν ότι είναι ένας αγνοών ο οποίος το μόνο που γνώριζε ήταν να χειρίζεται αυτοκίνητο, να παίζει τένις κτλ! Εν ολίγοις: Σε τί μένουμε; Τελικά τι; Το πιο περίεργο και παράξενο είναι ότι οι πιο μεγάλοι διορατικοί της Θεοσοφικής Κοινωνίας χωρίστηκαν σε δυο αντίθετες φατρίες, οπότε αναβλύζουν απόλυτα λογικές αυτές οι ερωτήσεις: Γιατί χωρίστηκαν οι Διορατικοί;

Οι Διορατικοί είδαν το εσωτερικό είναι του μικρού Ινδού. Γιατί λοιπόν δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν; Επειδή κάποιοι Διορατικοί είδαν με έναν τρόπο και κάποιοι άλλοι με διαφορετικό τρόπο; Είναι δυνατόν οι Διορατικοί να αντιφάσκουν μεταξύ τους; Αν οι Διορατικοί είδαν το εσωτερικό είναι του Κρισναμούρτι, για ποιο λόγο δεν συμφώνησαν με την μια άποψη; Από την Φυσική άποψη, χίλια άτομα, βλέποντας ένα αντικείμενο, λένε: αυτό είναι ένα τραπέζι, μια καρέκλα, μια πέτρα, κτλ, κτλ ή βλέποντας ένα άτομο, όλος ο κόσμος λέει, είναι ένας άντρας, ή μια γυναίκα, ή ένα παιδί κτλ. Τί συμβαίνει λοιπόν με την διόραση; Για ποιο λόγο οι Διορατικοί δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν στην συγκεκριμένη περίπτωση του μικρού Ινδού; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Κρισναμούρτι ήταν μια πραγματική Σπαζοκεφαλιά για την Θεοσοφική Κοινωνία.

Το πιο σοβαρό είναι να βλέπει κανείς Διορατικούς να μάχονται μεταξύ τους. Αυτό είναι κάτι που μπερδεύει τον νου αυτών που μέχρι τώρα αρχίζουν αυτές τις σπουδές. Ο Κρισναμούρτι έπεσε σε σκεπτικισμό που διήρκεσε αρκετά χρόνια και στο τέλος αντέδρασε και άρχισε την αποστολή του. Όλοι εμείς οι εσωτεριστές Γνωστικοί αδελφοί αποφασίσαμε να ερευνήσουμε στους ανώτερους κόσμους την περίπτωση Κρισναμούρτι. Μετά από υπομονετικές εργασίες φθάσαμε στα ακόλουθα συμπεράσματα:

Πρώτο: Κάθε άνθρωπος είναι μια τριάδα από σώμα, ψυχή και πνεύμα. Δεύτερο: Όταν το πνεύμα νικά την ύλη είναι ένας Βούδας. Τρίτο: Όταν η ψυχή εξαγνίζεται και αγιοποιείται, τότε ονομάζεται Μποντισάτβα. Τέταρτο: Το πνεύμα του Κρισναμούρτι είναι ένας Βούδας. Πέμπτο: Η ψυχή του Κρισναμούρτι είναι ένας Μποντισάτβα. Στην Ασία υπήρχαν πολλοί Βούδες που ακόμη δεν έχουν ενσαρκώσει τον Χριστό.

Μέσα σε κάθε άνθρωπο υπάρχει μια ακτίνα που μας ενώνει με το απόλυτο. Αυτή η ακτίνα είναι ο ιδιαίτερός μας απαστράπτων Δράκος της σοφίας, ο Εσωτερικός Χριστός, η Σεφιρωτική κορώνα. Οι Βούδες που δεν έχουν ενσαρκώσει τον εσωτερικό Χριστό, δεν έχουν ακόμη Χριστικοποιηθεί. Ο Βούδας του Ινδού Κρισναμούρτι ενσάρκωσε ήδη τον Απαστράπτοντα Δράκοντα της σοφίας του, την ιδιαίτερή του Ακτίνα, τον δικό του εσωτερικό Χριστό.

Όταν οι Μπεσάντ, Leadbeater και άλλοι μελετούσαν την περίπτωση Κρισναμούρτι, έμειναν έκθαμβοι από το μεγαλειώδες φως εκείνου του Χριστικοποιημένου Βούδα και καθώς δεν γνώριζαν τον Χριστικό Εσωτερισμό, πίστεψαν με σιγουριά ότι ο Κρισναμούρτι ήταν η επανενσάρκωση του Ιησού Χριστού. Το λάθος δεν ήταν στην διόραση, το λάθος ήταν στην έλλειψη διανοητικής μόρφωσης. Αυτοί γνώριζαν μόνο τον θεοσοφικό Επταδισμό. Αυτοί γνώριζαν μόνο το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα, αλλά αγνοούσαν ότι πέρα από αυτά... κάθε άνθρωπος έχει την Ακτίνα του (τον εσωτερικό του Χριστό) που τον ενώνει με το Απόλυτο.

Αυτοί είδαν τον εσωτερικό Θεό του Κρισναμούρτι και πίστεψαν ότι ήταν ο Ιησούς της Ναζαρέτ και αυτό ήταν το λάθος τους. Το πιο σοβαρό ήταν η ζημιά που έκαναν στον μικρό Ινδό. Όταν ενός Μποντισάτβα του πουν ότι είναι ένας Δάσκαλος, χάνεται, βλάπτεται, κομπλεξάρεται. Ο μικρός Ινδός είδε να μαλώνουν οι διευθύνοντες εξαιτίας του και το αποτέλεσμα ήταν ένα ψυχολογικό τραύμα για την ανθρώπινη προσωπικότητά του. ο Κρισναμούρτι έχει ένα ψυχολογικό τραύμα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι του έκαναν μεγάλη ζημιά. Οι Ιεράρχες της Θεοσοφίας όφειλαν να αφήσουν σε ειρήνη τον μικρό Ινδό. Αυτός θα είχε επιστρέψει ελεύθερα στην Ινδία, και τότε το έργο του θα είχε γίνει θαυμάσιο.

Ο μεγάλος Βούδας του Κρισναμούρτι δεν μπόρεσε να δώσει όλο του το μήνυμα, γιατί ο Μποτισάτβα έχει ένα ψυχολογικό τραύμα. Αν εξετάσουμε την διδασκαλία του Κρισναμούρτι, βλέπουμε ότι το καλύτερο είναι βουδιστικό. Δυστυχώς δεν γνωρίζει τον Χριστικό εσωτερισμό. Ο μικρός Ινδός ήπιε στην πηγή του βουδιστικού Ευαγγελίου. Είναι κρίμα που δεν μελέτησε τον Χριστιανικό εσωτερισμό. Αργότερα ανέμειξε την Βουδιστική φιλοσοφία με την επίσημη φιλοσοφία του Ανατολικού κόσμου.

Η διδασκαλία του Κρισναμούρτι είναι το αποτέλεσμα αυτής της ανάμειξης. Η διδασκαλία του Κρισναμούρτι είναι Βουδισμός. Η διδασκαλία του Υδροχόου θα είναι το αποτέλεσμα της ανάμειξης του Βουδιστικού Εσωτερισμού με τον Χριστιανικό Εσωτερισμό. Η διδασκαλία του Κρισναμούρτι είναι ΚΑΘΑΡΟΣ Βουδισμός. Ωστόσο η ζωντανή πηγή αυτής της διδασκαλίας είναι το θαυμάσιο Ευαγγέλιο του Κυρίου ΒΟΥΔΑ. Εμείς δεν είμαστε ενάντιοι στον Κρισναμούρτι, αλλά θλιβόμαστε που ο εσωτερικός Βούδας αυτού του Ινδοστανού φιλοσόφου δεν μπόρεσε να δώσει όλο το μήνυμα. Αυτό είναι όλο. Όταν ένας Διορατικός ανακαλύπτει ότι ο εσώτερος (το πνεύμα) κάποιου ανθρώπου είναι δάσκαλος, το καλύτερο είναι να σωπάσει για να μη βλάψει το άτομο.

Όταν κάποιος φτάσει να γνωρίσει ότι το εσωτερικό του Είναι, είναι Δάσκαλος γεμίζει υπερηφάνεια και υπεροψία (ευτυχώς ο Κρισναμούρτι γνώριζε να είναι ταπεινός). Υπάρχουν επίσης πεσμένοι Μποδισάτβας. Αυτοί είναι χειρότεροι και από τα δαιμόνια. Σε κανέναν δεν πρέπει να λέγεται ότι είναι Δάσκαλος. Ο Διορατικός πρέπει να είναι σώφρων. Ο Διορατικός πρέπει να ξέρει να σωπαίνει.

Το πνεύμα ενός ανθρώπου μπορεί να έχει επιτύχει τον βαθμό του Δασκάλου σε κάποια αρχαία μετενσάρκωση. Ο Μποδισάτβα (η ψυχή του Δασκάλου) μπορεί να έπεσε αργότερα, οπότε σήμερα ζει στο μονοπάτι του κακού. Ο Δάσκαλος δεν πέφτει. Αυτός που πέφτει είναι ο Μποδισάτβα (ψυχή) του Δασκάλου. Ο Διορατικός πρέπει να είναι σώφρων και πριν ανακηρύξει κάποιον Δάσκαλο, να περιμένει με υπομονή πολλά χρόνια για να δει πως συμπεριφέρεται στην ζωή ο από σάρκα και οστά άνθρωπος, ο Γήινος Μποδισάτβα. Ο Δάσκαλος μπορεί να είναι πολύ μεγάλος εκεί ψηλά, αλλά ο άνθρωπος από σάρκα και οστά εδώ κάτω είναι επικίνδυνος. Σε κάθε περίπτωση από τα φρούτα τους θα τους αναγνωρίσετε.

Η Μπλαβάτσκυ λέει ότι το μυστήριο της διπλής προσωπικότητας είναι ένα από μεγαλύτερα μυστήρια του αποκρυφισμού. Όλοι οι καυγάδες και τα λάθη της Θεοσοφικής Κοινωνίας είναι η αιτία του τραύματος του Κρισναμούρτι. Η περίπτωση Κρισναμούρτι είναι πολύ σημαντική. Ο δόκτωρ Στάινερ γνώριζε τα Χριστικά Μυστήρια και για αυτό δεν αφέθηκε να μπερδευτεί. Ο Στάινερ ήταν γνωστικός. Ο Στάινερ δεν δέχθηκε ότι ο Κρισναμούρτι ήταν η μετενσάρκωση του Ιησού Χριστού. Πολλοί ακολούθησαν τον Στάινερ και πολλοί άλλοι την κυρία Μπεσάντ. Ο Διορατικός Στάινερ είχε μιαν απέραντη διανοητική μόρφωση και για αυτό δεν έπεσε σε αυτό το λάθος, ήταν ένας πραγματικός Ροδόσταυρος Γνωστικός.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 24

Ο ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΟΣ, Ο ΑΣΘΕΝΗΣ, Ο SUBCUBO

Παλιότερα τα δικαστήρια παρουσίαζαν συχνά πολλές περιπτώσεις Μαγείας. Οι αρχές γελούσαν με αυτές τις περιπτώσεις και δίκαζαν ακριβώς πάνω στα κοινά εγκλήματα αποκλείοντας εντελώς τις ιστοριούλες μαγείας, γητειάς ή όπως αλλιώς θέλετε να τις ονομάσετε.

Οι μάγοι ή μαύροι μάγοι κτλ γνώριζαν ήδη ότι οι αρχές δεν πίστευαν στην σκοτεινή τους επιστήμη. Όταν ο επηρεασμένος, ο ασθενής, ο μαγεμένος κτλ έπρεπε να μιλήσουν προ των αρχών, αυτοί προτιμούσαν να μιλούν ακριβώς σχετικά με το εξωτερικό μέρος του εγκλήματος, γιατί γνώρισαν από δική τους εμπειρία ότι οι αρχές δεν πίστευαν στις μαγείες, τις μαγγανείες κτλ. Στο εσωτερικό τους οι μάγοι θεωρούσαν τους αρμόδιους σαν ανθρώπους που ήξεραν πολλά, αλλά ότι σε αυτές τις περιπτώσεις μαγείας ή μαγγανείας είναι εντελώς αγνοούντες. Αυτή είναι η αντίληψη που έχουν οι Έντιμοι μάγοι, εκείνοι που πιστεύουν ειλικρινά στην θρησκεία τους και στην δύναμη και την αποτελεσματικότητα των τελετουργιών τους.

Υπάρχουν επίσης οι ψευτομάγοι, οι οποίοι ζουν μοναδικά από την εξαπάτηση, εκμεταλλευόμενοι την ξένη ευπιστία (αυτοί είναι απατεώνες). Εμείς θα μελετήσουμε τους έντιμους μάγους. Δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι ο επηρεάζων, ο προστάτης, ο Incubo κτλ είναι άνθρωποι αγνοούντες. Είναι λογικό, αφού η άγνοια είναι η μητέρα όλων των εγκλημάτων, αλλά αυτό το πρόβλημα δε λύνεται με τις συγκεκριμένες παιδαγωγικές μεθόδους, τις βασισμένες στην αυστηρά επίσημη μόρφωση, αλλά ούτε με την στέρηση της ελευθερίας, ούτε με καταναγκαστικά έργα.

Ο μάγος συνεχίζει να νιώθει μάγος στην φυλακή ή στην εξορία, με επίσημη μόρφωση ή χωρίς αυτήν. Ο μάγος λέει: «Αυτός ο κόσμος ξέρει πολλά, αλλά την επιστήμη μου δεν την γνωρίζει, η επιστήμη μου είναι ανώτερη». Τελικά τα επίσημα συστήματα εκπαίδευσης, διόρθωσης και τιμωρίας δεν εξυπηρετούν για να αναμορφώνουν μάγους. Μόνο με την ανώτερη πνευματική μόρφωση μπορούν να αναμορφωθούν αυτοί οι αγνοούντες άνθρωποι. Αυτές οι περιπτώσεις θα μπορούσαν να θεραπευθούν με συγκεκριμένες παιδαγωγικές μεθόδους βασισμένες ότι Θεοσοφία, τον Ροδοσταυρισμό τον Γιογκισμό κτλ. Θα έπρεπε να είχαν καθηγητές αυτών των θεμάτων και ειδικά αναμορφωτήρια για να θεραπεύουν τέτοιες περιπτώσεις.

Πίσω από το τριάντα τοις εκατό των κοινών εγκλημάτων βρίσκεται η μαγεία. Ωστόσο οι εγκληματίες σιωπούν επειδή γνωρίζουν ότι οι δικαστές είναι σκεπτικιστές και ολοκληρωτικά αγνοούντες σε θέματα μαγείας. Πραγματικά οι δικαστές διαθέτουν επίσημη διανοητική μόρφωση αλλά δεν γνωρίζουν την επιστήμη των μάγων. Οι δικαστές οφείλουν να τελειώνουν με τον σκεπτικισμό τους και να κάνουν περισσότερα για τον λαό, μελετώντας την Γνώση, την Θεοσοφία, τον Ροδοσταυρισμό, τον Γιογκισμό κτλ. Η Δικαστική Ψυχιατρική μπορεί να ενισχυθεί τρομακτικά με αυτές τις σπουδές για να εξερευνήσει βαθιά την αιτία των αιτιών κάθε εγκλήματος.

Η Εγκληματική υπευθυνότητα προ των δικαστηρίων έχει ρίζες υπερβολικά βαθιές, τόσο βαθιές, που ούτε η ψυχανάλυση του Freud δεν τις υποψιάζεται. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη την διανοητική τεμπελιά και τις προδικάσεις εκείνες, του τι είπαν ή τι λέγεται, και να μελετήσουμε Θεοσοφία, Ροδοσταυρισμό κτλ. Η απόκρυφη σοφία είναι το υπερβάθος κάθε επιστήμης.

Ο μεγάλος Γερμανός γιατρός δόκτωρ Arnoldo Krumm Heller αναφέρει στο Ροδοσταυρικό διήγημά του την περίπτωση ενός μάγου, ο οποίος διαμέσου ενός κομματιού από ρούχο που χρησιμοποιήθηκε από το θύμα του έκανε μαγεία. Το θύμα ήταν μια φτωχή γυναίκα. Η άτυχη τρελάθηκε ή, θα λέγαμε καλύτερα, ο μάγος την τρέλανε. Όταν ο δόκτωρ Krumm Heller παρουσιάστηκε προ των αρχών για να καταγγείλει την περίπτωση, οι αρχές αστειεύτηκαν μαζί του. Λοιπόν, πάνω σε αυτή την βάση του σκεπτικισμού των αρχών, οι εγκληματίες της μαγείας μπορούν να διαπράξουν τα φρικτότερα εγκλήματα, χωρίς η ανθρώπινη δικαιοσύνη να τους συλλαμβάνει. Αυτοί προστατεύονται με τον σκεπτικισμό των δικαστών. Σε αυτούς αρέσει ο σκεπτικισμός των δικαστών, τους βολεύει που οι δικαστές είναι σκεπτικιστές, γιατί αλίμονο σε αυτούς αν οι δικαστές γνώριζαν την Μαγεία!!

Ένας Ρώσος επιστήμονας ανακάλυψε έναν ηλεκτρονικό εγκέφαλο, ο οποίος είναι ικανός να καταγράφει την νοητική δύναμη του ανθρώπου. Αν κάποιος δώσει μια διαταγή στην ηλεκτρονική συσκευή, η συσκευή συγκεντρώνει τις εγκεφαλικές ακτινοβολίες και διαμέσου ενός πολύπλοκου και δύσκολου μηχανισμού θέτει σε κίνηση διάφορες μηχανές. Με αυτόν τον τρόπο αποδείχτηκε η πραγματικότητα της δύναμης της σκέψης. Πριν, οι άνθρωποι της επιστήμης γελούσαν όταν τους μιλούσαν για την νοητική δύναμη, ενώ τώρα άρχισαν να την χρησιμοποιούν στην Ρωσία για να κινούν μηχανές και να αποφεύγουν αυτόματα κουμπιά.

Δεν αρνούμεθα ότι ο επηρεαζόμενος και ο επηρεάζων, ο ασθενής και ο subcubo είναι ολιγοφρενικού τύπου, φανατικοί αγνοούντες, οι οποίοι σε κατάσταση παραληρήματος διαπράττουν φρικτά εγκλήματα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι χειρίζονται την νοητική δύναμη που ήδη αποδείχτηκε με την συσκευή του ρώσου επιστήμονα. Τα νοητικά κύματα ταξιδεύουν διαμέσου του διαστήματος και σε λίγο χρόνο οι άνθρωποι της επιστήμης θα εφεύρουν κεραίες ικανές να συλλάβουν αυτά τα κύματα και συσκευές, όπως το ραδιόφωνο, ικανές να κάνουν ηχητικά αυτά τα κύματα. Τότε κανείς δεν θα μπορεί να κρύβει πλέον τις σκέψεις του.

Ωστόσο, μέρα με την ημέρα, ήδη υπάρχουν συσκευές ικανές να μετρούν την νοητική δύναμη. Οι επιστήμονες τις μετρούν με βάση τα μικροβόλτ. Έφτασε λοιπόν η ώρα ώστε οι δικαστές να πάψουν να γελούν και να αρχίσουν να μελετούν. Ο Βίκτωρ Ουγκώ είπε: «αυτός που γελά με αυτό που αγνοεί, βρίσκεται στο δρόμο του να είναι ηλίθιος». Ας δούμε την περίπτωση του Υπνωτισμού. Μέχρι πριν λίγο, σχετικά, καιρό, ο Υπνωτισμός μας μύριζε μάγους και κρανία, κάτι ανάμεσα σε πετεινούς του μεσονυχτίου και σειρήνες της αστυνομίας.

Σήμερα ο υπνωτισμός έχει γίνει αποδεκτός επίσημα από την ιατρική επιστήμη για την θεραπεία των ασθενών. Υπάρχουν κλινικές όπου υπάρχουν επιστημονικές συσκευές για να υπνωτίζουν. Επίσης υπάρχουν μάγοι που χρησιμοποιούν τον Υπνωτισμό για τις εγκληματικές του πράξεις και αυτό έχει προβλεφθεί ήδη στον ποινικό κώδικα πολλών χωρών.

Οι μάγοι συνηθίζουν επίσης να χρησιμοποιούν διάφορα Μάγια τα οποία τοποθετούν στην πόρτα των θυμάτων τους. Αυτά τα περίφημα Μάγια, όταν πέφτουν στα χέρια των αρχών προκαλούν το παροιμιώδες σκεπτικιστικό γέλιο των δικαστών. Ο κόσμος ήδη γνωρίζει τον σκεπτικισμό των δικαστών και τώρα οι κατηγορούμενοι προτιμούν να κρύβουν τα διάσημα Μάγια που είναι ειδικές σκόνες, υγρά, ψημένο καλαμπόκι, φτερά, κούκλες, κομμάτια με αίμα εμμήνων κτλ.

Με την δύναμη της σκέψης στο υπερβάθος των περίφημων Μαγικών, η φαντασία του μάγου διεγείρεται με αυτά και τότε προβάλλει εγκεφαλικά κύματα ικανά να βλάψουν και να σκοτώσουν τα μισητά τους θύματα. Συμβαίνει, πολλά από αυτά τα θύματα της μαγείας και των μαγικών να πέφτουν τότε στο παραλήρημα της καταδίωξης, αισθάνονται απειλούμενοι από τις υπερφυσικές δυνάμεις του μάγου, και αν είναι υστερικοί και παρορμητικοί μπορούν να διαπράξουν μια υστερική ανθρωποκτονία, μια πράξη υστερίας. Πολλές φορές αυτό το είδος εγκληματιών (που στο βάθος είναι θύματα) υποφέρουν από «Υστερικοεπιληπτικές» επιθέσεις.

Ο Huxley, ο μεγάλος υλιστής επιστήμονας, παραδέχτηκε ότι ο αιθέρας (ή ο Ultra) ήταν κατοικημένος από κάθε είδους ζωντανά όντα. Οι υλιστές Διαλεκτικοί απορρίπτουν τον αιθέρα και λένε ότι υπάρχουν μόνο οι ηλεκτρομαγνητικές ενέργειες. Αυτό είναι ένα καινούργιο όνομα που δίνουν στον αιθέρα. Σε μια σταγόνα νερού υπάρχουν εκατομμύρια μικρόβια, για τα οποία η σταγόνα είναι ένα άπειρο. Στο ΥπερΔιάστημα υπάρχουν θηρία και τέρατα που ο άνθρωπος δεν μπορεί να αντιληφθεί εξαιτίας των διαφόρων τροποποιήσεων της ύλης. Η Μεταφυσική δεν γνωρίζει τίποτα από αυτά, αλλά ούτε και ο Διαλεκτικός Υλισμός.

Ο διορατικός μπορεί να αντιληφθεί αυτά τα είδη και μορφές ζωής (έστω και αν γελούν οι υλιστές). Το υπέρ μικρό μέτρο μπορεί να καταγραφεί μέχρι το δεκάκις χιλιοστό του χιλιοστού του χιλιοστομέτρου. Ένας Άγγλος γιατρός ανακάλυψε έναν φακό με τον οποίο μπορεί κανείς να δει την αύρα, την ακτινοβολία του αστρικού σώματος. Σύντομα θα βρουν φακούς με τους οποίους θα μπορεί κανείς να δει την τέταρτη διάσταση. Τότε η σχολαστική μεταφυσική και ο διαλεκτικός υλισμός θα γελοιοποιηθούν εμπρός στην επίσημη ετυμηγορία της λαϊκής συνείδησης.

Αν οι δικαστές γελούν με αυτό θα πρέπει να γελάσουν επίσης με τα μικρόβια και να αρνηθούν το μικροσκόπιο και τα εμβόλια. Η λογική μας καλεί να σκεφθούμε πως αν υπάρχουν φυσικά μικρόβια που βλάπτουν το φυσικό σώμα, υπάρχουν επίσης νοητικά μικρόβια που βλάπτουν τον νου (λάρβες, incubus, succubus, βασιλίσκοι, δράκοντες κτλ). σε σύντομο χρονικό διάστημα αυτό το είδος νοητικών μικροβίων θα είναι ορατά από όλον τον κόσμο. Χθες ανακαλύφθηκε το μικροσκόπιο για να βλέπουμε τα φυσικά μικρόβια, αύριο θα ανακαλυφθεί το υπερμικροσκόπιο για να βλέπουμε τα μικρόβια του υπερκόσμου.

Αν υπάρχουν οι επιδημίες του φυσικού σώματος, υπάρχουν επίσης οι κατά κύματα ηθικές επιδημίες της αυτοκτονίας, της κλοπής, της βίας κτλ. Αυτό επιβεβαιώνεται στις πόλεις.

Και στις δυο περιπτώσεις ο παράγων είναι τα μικρόβια. Η λογική είναι η λογική. Οι δαιμονισμένοι του Jatibonico, όπου μια ολόκληρη οικογένεια υπέφερε από τις πιο διαφορετικές και παράξενες διαταραχές, και η περίπτωση του εγκλήματος της Mama Coletta που αναφέραμε στο δέκατο έκτο κεφάλαιο του παρόντος βιβλίου, είναι συγκεκριμένες περιπτώσεις ψυχικής κατοχής. Ηθικές επιδημίες.

O ενεργητικός παράγων τέτοιων επιδημιών είναι αυτά τα όντα του υπέρ, καλικάντζαροι, λάρβες, incubus, succubus, δαιμόνια κτλ. Αυτό το είδος ονομάτων αφυπνίζουν αντίσταση στον Σκεπτικιστικό Υλισμό, για αυτό ας μη μαλώνουμε για το ζήτημα των όρων. Ας τους βαπτίσουμε με το όνομα των υπεραισθητικών μικροβίων και θα μείνετε ικανοποιημένοι. Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι λογομαχούμε για το ζήτημα των όρων. Ας συμφωνήσουμε στους όρους και ας τους αναλύσουμε στην συνέχεια. Στο βάθος των σκεπτικιστών υλιστών αυτό που έχουν είναι ένα τραύμα. Η αιτία αυτού του τραύματος είναι ο ρωμαιοκαθολικός δογματισμός. Ένιωσαν εξαπατημένοι από την ρωμαϊκή αίρεση και το αποτέλεσμα είναι ένα ψυχολογικό τραύμα. Αυτοί είναι οι εχθροί του Hegel.

Τώρα, καθετί που μυρίζει πνευματικότητα τους μοιάζει ασυνείδητα με τον ρωμαιοκαθολικισμό και αυτό είναι ένα ψυχολογικό τραύμα. Για να μπορέσετε να μας ακούσετε σε απουσία του τραυματισμένου και αρρώστου ΕΓΩ σας πληροφορούμε ότι εμείς δεν είμαστε ούτε καθολικοί ούτε υλιστές. Εμείς είμαστε Γνωστικοί και Γνώσης σημαίνει γνώση, σοφία. Ας μελετήσουμε λοιπόν τα υπερευαίσθητα μικρόβια.

Η άτυχη γυναίκα οραματίστρια ή μέντιουμ του δεκάτου έκτου κεφαλαίου ήταν νοητικά κατεχόμενη από τον μάγο Barrueta. Σας ενοχλεί ο όρος; Φοβάστε να πιστέψετε σε μάγους; Επομένως σας τρομάζουν τα μικρόβια. Τι θα γινόταν λοιπόν αν ονομάζαμε τους μάγους μικρόβια και αν αυτά τα τελευταία τα ονομάζαμε μάγους; Θέμα ορισμών. Αλήθεια; Τότε γατί μαλώνουμε;

Ας αναλύσουμε χωρίς προκαταλήψεις. Το μέντιουμ και όλη η οικογένεια της περίπτωσης Mama Coletta ήσαν κατειλημμένοι από λάρβες, καλικάντζαρους μάγους κτλ (μικρόβια υπεραισθητικά, τα οποία σε λίγο καιρό θα είναι ορατά, όταν η οπτική φτάσει μέχρι το υπέρ). Ένας λεπρός έχει επίσης το σώμα του ανάπηρο από τον βάκιλο του Hansen και ένας φυματικός έχει τους πνεύμονές του ανάπηρους από τον βάκιλο του Koch.

Επομένως πρέπει να αναλύουμε και να συλλογιζόμαστε. Τα υπεραισθητικά μικρόβια μπορούν να καταλαμβάνουν τον νου και να οδηγούν τον άνθρωπο στο έγκλημα. Υπάρχουν δυο τύποι επιδημιών, δυο τύποι ασθενειών, οι φυσικές και οι ψυχικές.

Στο βάθος, τα πάντα ελαττώνονται στο άτομο και το άτομο είναι μια τριάδα από ύλη, ενέργεια και συνείδηση. Εμείς χρειαζόμαστε να ερευνήσουμε πως συμπεριφέρονται τα ευφυή άτομα. Στην εποχή του Pasteur δεν εδέχοντο τους βακίλους και γελούσαν με τον σοφό, επειδή απολύμαινε τα όργανα της χειρουργικής. Τι το παράξενο λοιπόν που τώρα γελούν επειδή οι Γνωστικοί δεχόμαστε την ύπαρξη των υπεραισθητικών μικροβίων; Πράγματα της εποχής! Όταν η οπτική επιστήμη προχωρήσει, τότε αυτοί θα είναι οι καλύτεροι υποστηρικτές μας. Αυτό συνέβαινε πάντοτε στον κύκλο της ιστορίας. Τα περίφημα μάγια των μάγων είναι ουσίες μολυσματικές, δηλητηριώδεις, αυτές οι ουσίες είναι πραγματικά φορείς υπερευαίσθητων μικροβίων τα οποία μπορούν να μολύνουν αισθητά τον οργανισμό των θυμάτων και να τα οδηγήσουν μέχρι την τρέλα και τον θάνατο. Αν η ιατρική επιστήμη αυτού του αιώνα το αγνοεί, αργότερα θα το γνωρίσει. Τα Μάγια των μάγων είναι ουσίες φορείς βακίλων πολύ επικίνδυνων.

Η πραγματική αιτία της περίπτωσης Mama Coletta ήταν μια ψυχική επιδημία. Οι φυλακές είναι γεμάτες από εγκληματίες, διανοητικά άρρωστους. Τα υπεραισθητικά μικρόβια αρρωσταίνουν τον νου και οδηγούν τον άνθρωπο στο έγκλημα. Εκατομμύρια εγκληματιών νιώθουν αθώοι και δεν υπάρχει σήμερα νοητική προφύλαξη, ούτε υπηρεσίες νοητικής υγιεινής. Γίνεται πολύς λόγος για φυσική μόρφωση αλλά λείπουν ιδρύματα ψυχικής μόρφωσης. Αποδέχονται ότι τα κύματα του αέρα είναι πραγματικοί φορείς μολυσματικών βακίλων, αλλά αγνοούν ότι τα νοητικά κύματα είναι επίσης μεταφορείς υπεραισθητικών μικροβίων, ικανών να βλάπτουν, να αρρωσταίνουν και να σκοτώνουν.

Η περίπτωση Mama Coletta είναι αυτή μιας νοητικής μόλυνσης μεταδιδόμενης από τα νοητικά κύματα ενός μάγου. Τα θύματα υπέκυψαν στην φυλακή και στον θάνατο, αλλά ο μυστικός δολοφόνος έμεινε ατιμώρητος, αυτός δεν υπέκυψε, αυτός σώθηκε, κρυμμένος πίσω από τον σκεπτικισμό των δικαστών. Οι περιπτώσεις ψυχικής κατοχής πρέπει να μελετηθούν από την ψυχιατρική. Οι φυλακές είναι γεμάτες από διανοητικούς ασθενείς. Δεν υπάρχει φάρμακο για αυτούς τους δυστυχισμένους. Εκατομμύρια δολοφόνων είναι αθώοι. Η ψυχιατρική χρειάζεται να επεκταθεί. Για κάθε ασθένεια υπάρχει το ειδικό της αντίδοτο.

Οι μάγοι δεν αναμορφώνονται με εξωτερική μόρφωση. Κανένας ασθενής δεν θεραπεύεται με μια ασύμβατη συνταγή. Δεν θα μπορούσαμε να θεραπεύσουμε έναν τύφο με συνταγή για ιλαρά. Κάθε ασθένεια χρειάζεται το ειδικό αντίδοτό της. Οι μάγοι αναμορφώνονται με το ειδικό αντίδοτό τους. Αυτό το αντίδοτο είναι η απόκρυφη σοφία. Η Γνώσης, ο Γιογκισμός, η Θεοσοφία, ο Ροδοσταυρισμός κτλ. Είναι σαφές ότι, όταν καταδικάζεται ένας εγκληματίας, απαιτείται το σώμα του εγκλήματος. Χρειάζεται επίσης να κριθεί το σώμα του εγκλήματος σύμφωνα με όλους τους νόμιμους τρόπους που έχουν καθιερωθεί από τους Κώδικες Ποινικών Διαδικασιών.

Δεν μπορεί να καταδικασθεί ένας άνθρωπος για το έγκλημα της Μαύρης Μαγείας αν δεν γίνει γνωστό το σώμα του εγκλήματος. Δεν θα μπορούσε όμως να κατηγορηθεί ούτε αν το σώμα του εγκλήματος (στην περίπτωση που γινόταν γνωστό) δεν είχε κριθεί δεόντως σύμφωνα με τους καθιερωμένους τρόπους από τους Κώδικες Ποινικών Διαδικασιών. Όταν κατηγορείται ένας πολίτης για έγκλημα Μαύρης Μαγείας, όταν επισημαίνεται ένας πολίτης σαν μαύρος Μάγος, πρέπει να υπάρχει το σώμα του εγκλήματος και αυτό το σώμα του εγκλήματος πρέπει να είναι δεόντως δικαιολογημένο σύμφωνα με τις Ποινικές Διαδικασίες. Όταν κατηγορείται ένας πολίτης, όταν τον δείχνουν σαν Μαύρο Μάγο, χωρίς το σώμα του εγκλήματος χωρίς εγκληματικό ιστορικό, έτσι χωρίς λόγο, χωρίς δικαστικές αποδείξεις, ο κατήγορος υποπίπτει στο έγκλημα της συκοφαντίας και της δυσφήμησης.

Οι άνθρωποι που αφιερώνονται στις αποκρυφιστικές σπουδές, Θεοσοφιστές, Ροδόσταυροι, Γνωστικοί, Γιόγκι κτλ, υποπίπτουν διαρκώς στα εγκλήματα της συκοφαντίας και της δυσφήμησης κτλ. Αυτοί οι αδελφοί πρέπει να προσέξουν λίγο περισσότερο την γλώσσα, γιατί συχνά έχουν υποπέσει στα εγκλήματα της συκοφαντίας και του δημόσιου διασυρμού, της δυσφήμησης κτλ. Το να λέμε ότι ο τάδε αδελφός ή η δείνα αδελφή είναι μαύροι μάγοι, είναι έγκλημα συκοφαντίας και διασυρμού και επιπλέον δυσφήμηση. Οι πνευματικοί αδελφοί πρέπει να μάθουν να φρενάρουν την γλώσσα. «Από τα φρούτα τους θα τους γνωρίσετε». Το κάθε άτομο γίνεται γνωστό από τα έργα του. Δεν μπορεί να είναι μαύρος μάγος ένας πολίτης χωρίς πρότερη εγκληματικότητα.

Δεν μπορεί να είναι μαύρος μάγος ένας κύριος ή μια κυρία που εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους σαν πατέρας ή σαν μητέρα, που πληρώνουν τις οφειλές τους, που δεν έχουν σκοτώσει κανέναν, δεν έχουν κλέψει, δεν έχουν κακολογήσει, κτλ. Οι σκεπτικιστές του υλισμού γελούν με όλα αυτά τα πράγματα. Αφήνοντας κατά μέρος τον φανατισμό της υλιστικής αίρεσης, εμείς οι Γνωστικοί λέμε το ακόλουθο: αυτός που γελάει με αυτό που αγνοεί βρίσκεται στο σημείο του να είναι ηλίθιος.

Όταν ένας άνθρωπος της επιστήμης κοροϊδεύει την ασιατική Γιόγκα ή τον εσωτερικό Βουδισμό, βρίσκεται στο σημείο του να είναι ηλίθιος. Χάρη στην πρακτική επιστήμη της ανατολής έχει επιτευχθεί η τεχνολογική επανάσταση και η επανάσταση στον κλάδο της Ψυχιατρικής Παθολογίας. Η εμπειρική και αποδεδειγμένη πρακτική επιστήμη της δύσης, μας επιτρέπει να θέσουμε την φυσική ύλη στην υπηρεσία μας. Η εμπειρική και αποδεδειγμένη πρακτική επιστήμη της ανατολίτικης Γιόγκα μας επιτρέπει την αφύπνιση των αισθήσεων εσωτερικής αντίληψης, με τις οποίες μπορούμε να δούμε, να ακούσουμε, να αγγίξουμε και να ψηλαφίσουμε την τέταρτη διάσταση.

Όταν ο άνθρωπος επεκτείνει τις αισθήσεις αντίληψής του, λαμβάνει καινούργιες επιστημονικές πληροφορίες που αυξάνουν τον πλούτο της σοφίας του. Η εσωτεριστική επιστήμη είναι η θεμελιώδης βάση της φύσης. Αν η δυτική και η ανατολική επιστήμη ενωθούν απόλυτα, ο άνθρωπος θα έχει επιτύχει τότε μια ολοκληρωμένη, αληθινή μόρφωση, εντελώς ελεύθερη από φανατικούς δογματισμούς. Μέρα με την ημέρα, η επιστήμη της εγκληματολογίας λιμνάζει με τις προλήψεις της φανατικής υλιστικής αίρεσης.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 25

ΟΙ ΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ

Είναι αδύνατο να γνωρίσουμε την βασική αιτία κάθε διανοητικής ανισορροπίας χωρίς την Ψυχιατρική, διευρυμένη με την Θεοσοφία, τον Ροδοσταυρισμό, τον Ερμητισμό, τον Γιογκισμό και τον ύψιστο Γνωστικό Εσωτερισμό.

Η Ψυχιατρική, διευρυνόμενη με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να ανακαλύπτει και να θεραπεύει τους παράφρονες.

Γνωρίζουμε την περίπτωση μιας νεαρής, η οποία έπεσε σε κατάσταση μανιακής τρέλας. Αυτή η νέα εγκλείσθηκε για έξι μήνες σε ένα σανατόριο. Εκεί την υπέβαλλαν στις κλασσικές ιατρικές θεραπείες με τα περίφημα ηλεκτρικά σοκ, δίαιτα κτλ. Όλα αυτά κατέληξαν σε μια πλήρη και απόλυτη αποτυχία. Αυτή η νέα στριφογύριζε σα φίδι, έβγαζε αφρούς από το στόμα, ξεστόμιζε ασυνάρτητες λέξεις κτλ. Εμείς οι σπουδαστές της διευρυμένης Ψυχιατρικής, αποφασίσαμε να μελετήσουμε βαθιά την περίπτωση. Βρήκαμε τα ακόλουθα συμπτώματα: Παραλήρημα. Πραγματικά είχε αφύσικες ιδέες. Διακατεχόταν από παράξενα Ψυχοπαθολογικά παραληρήματα. Παραλήρημα καταδίωξης. Πίστευε ότι την κυνηγούσε η αστυνομία και ότι την καταδίκαζε σε θάνατο. Ένιωθε κατηγορούμενη και καταζητούμενη για κλοπή κτλ.

Κατά την διερεύνηση του ψυχισμού της ασθενούς, βρήκαμε αγωνία κατά την διάρκεια του παραληρήματος. Φυσιογνωμία εριστική και άλλοτε γεμάτη τρόμο ή μελαγχολία. Στο ιστορικό της κοινωνικής της εξέλιξης φαινόταν ότι τόσο η παιδική και η εφηβική της περίοδος, όσο και η νεαρή της ηλικία, εξελίχθηκαν φυσιολογικά στο σπίτι και το σχολείο, χωρίς κάτι παράξενο να έχει συμβεί. Δεν παρουσίαζε συμπτώματα από τραυματικές βλάβες ή κάτι παρόμοιο. Η Ψυχοπαθολογική προσωπικότητα είναι εντελώς Σχιζοειδούς τύπου, εσωστρεφής με τρόπο αφύσικο. Οι μεγάλοι σοφοί είναι εσωστρεφείς αλλά όχι Σχιζοειδείς. Φυσιολογικοί εσωστρεφείς. Η Σχιζοειδία της ασθενούς ανήκε στην υπερευαίσθητη και Υπερσυναισθηματική μορφή.

Ο τύπος της Σχιζοειδούς προσωπικότητας περιγραμμένη από τον Nretchmer, είναι δύσκολης διερεύνησης από την Ψυχανάλυση. Η εσωτερική ζωή αυτών των υποκειμένων είναι ένα διαρκές μυστήριο. Ο Σχιζοειδής τύπος είναι Ερμητικός, αντιφατικός, άλλοτε πολύ ευαίσθητος, ευσπλαχνικός και τρυφερός και άλλοτε πολύ σκληρός, ψυχρός και απαθής. Η ασθενής είχε κάποια αυτοεπιθετικότητα με σύμπλεγμα αυτοκτονίας. Η Σχιζοειδής εμφάνιση, η καταθλιπτική τάση και το σύμπτωμα αυτοκτονίας με παραλήρημα καταδιώξεως και αγωνίας έδωσαν μια περιπλοκότατη διάγνωση. Η ιατρική επιστήμη παραδόθηκε και οι σοφοί απέτυχαν με όλη τους την επιστήμη.

Εμείς ο σπουδαστές της διευρυμένης Ψυχιατρικής δεν θελήσαμε να τραπούμε σε φυγή και αποφασίσαμε να μελετήσουμε την περίπτωση. Ερευνήσαμε τα κληρονομικά ιστορικά και δεν βρήκαμε μεταξύ των προγόνων κανέναν τρελό και πολύ περισσότερο, κανέναν Σχιζοειδή τρελό. Η μελέτη πάνω στον εγκέφαλο και η γενική κλινική ανάλυση δεν παρουσίασε καμία παράξενη ανωμαλία. Το πρόβλημα ήταν πολύ δύσκολο. Τα πάντα ήταν αινίγματα. Η οικογένεια αποφάσισε να την βγάλει από το σανατόριο. Η επιστήμη είχε αποτύχει με αυτή την περίπτωση.

Το πιο παράξενο σε αυτήν την ασθενή ήταν ότι κατά την διάρκεια εκείνων των παραληρημάτων κατά τα οποία ένιωθε καταδικασμένη σε θάνατο, προσπαθούσε να ελευθερωθεί από κάποια φανταστικά δεσμά. Πίστευε ότι ήταν δεμένη με σχοινιά, έπιανε τα φανταστικά σχοινιά ανάμεσα στα χέρια της και πάλευε να ελευθερωθεί από αυτά για να γλιτώσει τον θάνατο.

Η υλιστική επιστήμη δεν θα ήταν ικανή να θεραπεύσει αυτήν την περίπτωση, αυτή η ασθενής μετετράπη σε αινίγματα για τους γιατρούς. Οι επιστημονικές έρευνες των σοφών, οι υλιστικές μελέτες, οι σχολαστικές αποδείξεις των διαφόρων χημικών, φυσικών βιοχημικών, φυσιολογικών κτλ φαινομένων ήσαν ατελείς επειδή οι σοφοί δεν είχαν μελετήσει την Γνώση, δεν γνώριζαν την Κουνταλίνι Γιόγκα του Σιβανάντα, τίποτε δεν γνώριζαν για την Γκνάνα Γιόγκα του Βιβεκανάντα, δεν είχαν μελετήσει τους «Λεπτούς Νόμους της Φύσης» του διάσημου Ινδοστανού σοφού Rama Prasad. Δεν είχαν εξασκηθεί με τις τατβικές δυνάμεις, δεν γνώριζαν την ανθρωπογένεση ούτε την εσωτερική και ενδοτεριστική κοσμογένεση, δεν γνώριζαν τίποτε πάνω στην Απόκρυφη Ανατομία, ούτε πάνω στον Νόμο του Κάρμα κτλ. Ολόκληρη η υλιστική επιστήμη είναι ατελής, είναι ανεπαρκής, είναι μόνο ένα οικοδόμημα χωρίς θεμέλια. Αρκεί ένα ελαφρύ σπρώξιμο για να το μετατρέψει σε ασήμαντα κατακάθια. Το πιο σοβαρό δεν είναι η υλιστική επιστήμη αλλά ο δογματικός φανατισμός των υποστηρικτών του διαλεκτικού υλισμού.

Αυτοί οι φανατικοί δεν δέχονται τίποτε που να μη βγήκε από τους υλιστές ιερείς και ποντίφικές τους (τους αργόσχολους της επιστήμης). Αυτοί οι δογματικοί φανατικοί δεν επιθυμούν ν’ αναγνωρίσουν άλλες μεθόδους έρευνας και επιστημονικής απόδειξης παρά μόνο αυτήν των αυταρχικών αρχιερέων τους. Αυτοί θεωρούνται η τελευταία λέξη της γνώσης και κανείς δεν γνωρίζει τίποτα περισσότερο από αυτούς.

Ολόκληρη η γεωγραφική και πολιτιστική ανατολή, Θιβέτ, μεγάλη Ταρταλία, Κίνα, Σιάμ, Μογγολία κτλ δεν υπάρχουν για αυτούς, γιατί αυτοί είναι το κέντρο του σύμπαντος. Κανείς δεν γνωρίζει περισσότερα από αυτούς, αυτό δεν εξυπηρετεί κανέναν, μόνο το δικό τους είναι το μοναδικό που εξυπηρετεί, αυτοί είναι σοφοί, ισχυροί, παντοδύναμοι κτλ.

Το πιο γελοίο αυτών των αιρετικών του διαλεκτικού υλισμού είναι ότι δεν θέλουν να δουν πιο πέρα από τις μύτες τους και με την ελάχιστη εξυπνάδα τους βάζουν όρια στην ζωή. Μοιάζουν με τους μεσαιωνικούς ανθρώπους που πίστευαν ότι πέρα από το ακρωτήρι finis tere (τέλος της γης) δεν υπήρχε άλλη γη. Όταν ο Κολόμβος τους μίλησε για την σχεδιαζόμενη περιπέτειά του, τον θεώρησαν τρελό και αν η καθολική βασίλισσα Ισαβέλλα δεν τον είχε βοηθήσει στο ριψοκίνδυνο εγχείρημά του, ποτέ οι Ισπανοί δεν θα είχαν ανακαλύψει την Αμερική (θα τους είχε προλάβει άλλος).

Ο δογματικός υλιστής, ο οποίος βλέπει πιο πέρα από τις δογματικές του μεθόδους, μοιάζει με την κάμπια, η οποία πιστεύει ότι το φύλλο όπου ζει είναι όλο το φυτό. Αυτή αγνοεί ότι από πάνω και από κάτω υπάρχουν πολλά φύλλα του δένδρου όπου ζει, από πάνω και από κάτω από τα όρια εξωτερικής αισθητικής αντίληψης υπάρχουν κόσμοι που ο δογματικός υλιστής αγνοεί. Το χειρότερο της περίπτωσης είναι ότι αυτοί οι δογματικοί όχι μόνο αγνοούν αλλά επίσης αγνοούν ότι αγνοούν, είναι διπλά αγνοούντες.

Εμείς οι Γνωστικοί δεν καταλήγουμε να βεβαιώσουμε ότι η υλιστική επιστημονική έρευνα δεν εξυπηρετεί, αυτό που κατηγορούμε είναι ο φανατισμός της υλιστικής αίρεσης. Είναι λογικό ότι η επιστημονική έρευνα των φαινομένων της ύλης είναι χρήσιμη στον άνθρωπο, αλλά η υλιστική επιστήμη δεν είναι όλη η επιστήμη, ούτε οι αυστηρές μέθοδοι της επιστημονικής έρευνας και επαλήθευσης του δυτικού κόσμου και των υλιστών σοφών είναι οι μοναδικές. Κάθε πράγμα στον χώρο του, δεν μπορούμε να μελετήσουμε αστρονομία με ένα μικροσκόπιο, ούτε να μελετήσουμε τα μικρόβια με το τηλεσκόπιο.

Οι Σοφοί Γνωστικοί Ροδόσταυροι γνωρίζουν τα συστήματα έρευνας της ανατολής και της δύσης. Οι κόσμοι του υπέρ και του αστρικού σώματος του ανθρώπου υπάρχουν, είναι μια τρομερή πραγματικότητα. Ο υλικός φυσικός κόσμος υπάρχει και είναι επίσης μια τρομερή πραγματικότητα. Τους κόσμους του Υπέρ και του αστρικού σώματος τους ερευνούμε με τα συστήματα και τις μεθόδους των Ινδοστανών Γιόγκι. Τον φυσικό κόσμο τον μελετούμε με τις μεθόδους της δυτικής έρευνας. Και τα δυο συστήματα συμπληρώνονται και εναρμονίζονται για να μας δώσουν στο μέλλον μια νέα κουλτούρα και έναν νέο πολιτισμό, ύψιστα μυστικιστικό και θαυμάσια τεχνικό και επιστημονικό.

Ο άνθρωπος του μέλλοντος θα θέσει την ύλη στην υπηρεσία του. Η μηχανή θα είναι για να υπηρετεί την κοινότητα. Ο άνθρωπος δεν θα είναι θύμα της μηχανής. Η Ιατρική επιστήμη, η αστρονομία, η τεχνολογία, η αεροπλοΐα, η βιομηχανία κτλ θα ελευθερωθούν από το πνεύμα της σκλαβιάς της υλικής εργασίας. Ο άνθρωπος του μέλλοντος θα χαίρεται την φωτισμένη διάνοια. Ο άνθρωπος του μέλλοντος θα χαίρεται τις δυνάμεις της διόρασης και ωστόσο θα έχει γιγαντιαίες επιστημονικές και τεχνικές προόδους. Θα είναι ύψιστα πνευματικός και θαυμάσια διανοητικός.

Ο φανατικός δογματισμός των οπαδών του διαλεκτικού υλισμού είναι συντηρητικός, καθυστερημένος, αντεπαναστατικός. Οι παράφρονες αυξάνονται κάθε μέρα όλο και περισσότερο και οι γιατροί δεν μπορούν να τους θεραπεύσουν, γιατί αγνοούν το νοητικό σώμα. Αν οι σοφοί υλιστές μελετούσαν την ανατολίτικη Γιόγκα, θα γνώριζαν τότε το νοητικό σώμα. Αν οι σοφοί υλιστές γίνονταν Γνωστικοί, θα μελετούσαν την υπερφυσιολογία, την υπερπαθολογία και την συμπτωματολογία των ασθενειών του νοητικού σώματος. Τότε θα θεράπευαν χιλιάδες περιθωριοποιημένους τρελούς.

Οι διορατικοί μας της διευρυμένης ψυχιατρικής, αποφάσισαν να ερευνήσουν την περασμένη ενσάρκωση της παράφρονος νεαρής, περιθωριοποιημένης από τους υλιστές. Το αποτέλεσμα μας έδωσε το κλειδί. Οι Αξίες που υπήρχαν ενσαρκωμένες σε εκείνη την νεαρή ήσαν εκείνες ενός κλέφτη ληστή των δρόμων. Εκείνος ο ληστής είχε συλληφθεί από την αστυνομία και είχε τουφεκισθεί στην εποχή του Don Profyrio Diaz. Ο ληστής είχε δεθεί σε ένα δέντρο και ύστερα τουφεκίστηκε.

Τώρα είχαμε το κλειδί της ασθένειας. Μπορέσαμε λοιπόν να εξηγήσουμε το θέμα των φανταστικών δεσμών και την μανία καταδίωξης, και δεν ήταν πια για μας ένα αίνιγμα η αγωνία του θανάτου της νεαρής τρελής. Όλο το πρόβλημα λύθηκε. Οι εντυπώσεις του θανάτου είχαν μείνει δεμένες στο υποσυνείδητο του μετενσαρκωμένου Εγώ. Ήσαν οι ίδιες αξίες του τουφεκισμένου ληστή. Αυτές οι αναμνήσεις ήσαν αποθηκευμένες στο υποσυνείδητο της νεαρής και ξαναζούσαν στο συνειδητό με όλη την φοβερή αγωνία αυτού του τρομερού δράματος. Τραγικό. Το αποτέλεσμα ήταν η τρέλα που οι σοφοί υλιστές δεν μπόρεσαν να θεραπεύσουν.

Η δόνηση ήταν τόσο τρομερή για την νεαρή, που κομμάτιασε το νοητικό σώμα. Διαμέσου αυτών των σχισμάτων του νοητικού σώματος διείσδυσαν πολλά κάκιστα άτομα που μολύνουν τον εγκέφαλο, υποχρεώνοντας την ασθενή να κάνει πράγματα παράλογα. Αν και οι σοφοί υλιστές ενοχλούνται από τις μεθόδους μας, δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε την Θαυματουργία για να θεραπεύσουμε την ασθενή. Μετά από έξι μήνες θεραπείας με απόκρυφη ιατρική, η ασθενής επανήλθε στα λογικά της, μένοντας ριζικά θεραπευμένη. Αυτή ήταν μια μεγάλη νίκη για την θαυματουργία και για την διευρυμένη ψυχιατρική. Τα φρενοκομεία είναι γεμάτα από μανιακούς ή παθητικούς τρελούς. Η ασθένεια των παραφρόνων βρίσκεται στο νοητικό σώμα.

Το νοητικό σώμα έχει τις ασθένειές του και την συμπτωματολογία του. Είναι ανάγκη να μελετάμε το νοητικό σώμα και τις ασθένειές του. Ο τρίτος λόγος έκλεισε τις πληγές του νοητικού σώματος και η ασθενής θεραπεύθηκε απόλυτα. Οι φυλακές είναι γεμάτες με παράφρονες εγκληματίες. Πολλοί φυσιολογικοί εγκληματίες είχαν μια στιγμή περαστικής σύγχυσης και διέπραξαν το έγκλημα σε στιγμές φοβερού υπερερεθισμού.

Οι ελώδεις πυρετοί μπορούν κάποιες φορές να δημιουργήσουν μανιακά παραληρήματα των οποίων τελικό αποτέλεσμα είναι το έγκλημα. Οι ονομαζόμενες παραισθήσεις που δημιουργούν οι πυρετικές καταστάσεις είναι αυθεντικές αντιλήψεις του ΥΠΕΡ. Συνήθως παρατηρείται παραλήρημα στην οστρακιά, την ευλογιά, τον ελώδη πυρετό, τον τύφο κτλ.

Οποιαδήποτε διαταραχή, οποιαδήποτε παροδική διανοητική σύγχυση, οποιαδήποτε διαταραχή των ψυχικών λειτουργιών, ακόμη και οι συνέπειες των μολυσματικών παραληρημάτων, μπορούν να οδηγήσουν στο έγκλημα. Οι υποκειμενικές αισθητηριακές εντυπώσεις κατά την διάρκεια του λήθαργου ή υπνηλίας στην εξέλιξη των παθολογικών διαδικασιών δεν είναι ψευδαίσθηση. Αυτές οι εντυπώσεις είναι αυθεντικές υπεραισθητικές αντιλήψεις οι οποίες περικλείουν το κλειδί της ασθένειας. Η ψυχιατρική μελετά αυτές τις αντιλήψεις για να βρει το κλειδί που μας επιτρέπει να θεραπεύσουμε τον άρρωστο ο οποίος κατά την εξέλιξη μιας περιστασιακής αντίδρασης με παροδική διανοητική σύγχυση, μπορεί να διαπράξει ανθρωποκτονία, κλοπή κτλ.

Η ανθρωπομετρία δεν μπορεί να μας δώσει εξήγηση για τις εσωτερικές αιτίες μιας περιστασιακής αντίδρασης με παροδική διανοητική σύγχυση και έγκλημα. Τόσο οι σωματοσκοπικοί, όσο και οι σωματομετρικοί χαρακτήρες δεν μπορούν να μας δώσουν με λογική ακρίβεια τα πιο εσωτερικά κλειδιά μιας περιστασιακής αντίδρασης με παροδική διανοητική σύγχυση και έγκλημα.

Σε φυσιολογικούς πολίτες που δεν παρατηρούνται δικαστικά ιστορικά, βρίσκονται πολλές φορές σωματοσκοπικοί και σωματομετρικοί χαρακτήρες δολοφόνων και ληστών. Μόνο εξερευνώντας βαθιά όλα τα υπερβάθη του νου μπορούμε να ανακαλύψουμε τις κρυφές αιτίες μιας περιστασιακής αντίδρασης με παροδική διανοητική σύγχυση και έγκλημα. Μυστικοί παράγοντες του παρασυνειδητού, του υποσυνείδητου ή του ασυνείδητου μπορούν να είναι η αιτία τέτοιων παροδικών διανοητικών συγχύσεων και τέτοιου είδους περιστασιακών αντιδράσεων που φέρνουν τον άντρα ή την γυναίκα μέχρι το έγκλημα.

Τα Υπερευαίσθητα μικρόβια μολύνουν τον νου και παράγουν αυτές τις περιστασιακές αντιδράσεις με παροδικές διανοητικές συγχύσεις και κοινό έγκλημα. Στους υλιστές φαίνεται παράλογη η βεβαίωσή μας. Πότε λοιπόν δεν θα τους φαίνονται παράλογες οι βεβαιώσεις μας; Δεν ήσαν άραγε αυτοί οι ίδιοι που κορόιδευαν τα μικρόβια και τον Παστέρ; Πού είναι λοιπόν το περίεργο που τώρα αυτοί κοροϊδεύουν τα δικά μας υπερευαίσθητα μικρόβια; Αυτά τα μικρόβια έχουν ήδη ταξινομηθεί. Είναι τα incubus, subucubos, βασιλίσκοι, Δράκοντες, Στοιχειώδη, λάρβες, ταντρικές οντότητες κτλ.

Αν θέλετε να τα δείτε και να τα αναλύσετε αρχίστε αποκτώντας έναν ειδικό φακό. Αυτός ο φακός είναι η διόραση. Σας ενοχλούν τα προαισθήματα της διόρασης; Λοιπόν είναι φανερό ότι είστε φανατισμένοι. Στο βάθος εσείς έχετε ένα ψυχολογικό τραύμα. Οτιδήποτε μυρίζει πνευματικότητα προκαλεί αντίσταση στους νόες σας, επειδή έχετε ένα ψυχολογικό τραύμα. Είστε πραγματικοί ψυχοπαθείς ασθενείς. Με μια μόρφωση ολοκληρωμένη σε βάθος και βάση πνευματική, κοινωνική και επιστημονική ταυτόχρονα, θα μπορούσαμε να αλλάξουμε ριζικά την σημερινή κατάσταση του κόσμου.

Ο AGLA (Accion Gnostica Liberadora de Amerindia) (Γνωστική Απελευθερωτική Δράση της Amerindia), με τα τρία ισχυρά κινήματά του (Παγκόσμια Γνωστική Χριστιανική κίνηση, Αμερικανική Απελευθερωτική δράση του Νότου και Silvanada Argabarta Aherama) είναι ο ισχυρός μοχλός ολοκληρωμένης μόρφωσης με τον οποίο μπορούμε να επαναστατήσουμε τον κόσμο και να προκαλέσουμε την ολοκληρωτική αλλαγή.

Η Γνωστική Κίνηση μας προσφέρει την Χριστιανική Εσωτερική σοφία. Η Αμερικανική Απελευθερωτική δράση του Νότου μας προσφέρει ισχυρή διανοητική κοινωνιολογική και επαναστατική μόρφωση. O Silvanada Argabarta Aherama διδάσκει την αυστηρά αναλυτική και τρομερά επιστημονική Γιόγκα.

Η Εσωτερική μας σοφία αντέχει τις πιο αυστηρές επαγωγικές και συμπερασματικές αναλύσεις. Μέρα με την ημέρα το πρόβλημα των παραφρόνων γίνεται πολύ σοβαρό, και μόνο δια μέσου μιας διευρυμένης Ψυχιατρικής θα μπορέσουμε να το λύσουμε. Πριν από όλα είναι αναγκαίο να ελευθερώσουμε τον νου από τις συντηρητικές ιδέες του υλισμού και να μπούμε βαθιά μέσα στις μελέτες του AGLA (Γνωστική Απελευθερωτική Δράση της Amerindia).

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 26

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Η τάξη των παραγόντων δεν μεταβάλλει το προϊόν. Η μερική επανάσταση δεν είναι ολοκληρωτική επανάσταση. Η τάξη των οικονομικών και πολιτικών παραγόντων μπορεί να τροποποιηθεί χωρίς το ζωτικό προϊόν να υποφέρει καμία αλλαγή (Η ζωή συνεχίζεται με όλους της τους πόνους). Η μερική επανάσταση αλλάζει την τάξη των παραγόντων αλλά δεν μεταβάλλει το ζωτικό προϊόν. Τα ανθρώπινα όντα συνεχίζουν να βασανίζονται συνέχεια. Σε εμάς δεν αρέσει η μερική επανάσταση, εμείς θέλουμε ολοκληρωτική επανάσταση. Μόνο διαλύοντας το ΕΓΩ, τον ΕΑΥΤΟ, επιτυγχάνουμε ολοκληρωτική επανάσταση.

Το ΕΓΩ σαμποτάρει και βλάπτει την επαναστατική τάξη. Το Εγώ δημιουργεί σύγκρουση μεταξύ των επαναστατικών σειρών. Το ΕΓΩ θέλει να αναρριχάται, να ανέρχεται, να διακρίνεται και να γίνεται αισθητό σε όλα τα μέρη. Το ΕΓΩ εκμεταλλεύεται, το ΕΓΩ ληστεύει, το ΕΓΩ εξαπατά, το ΕΓΩ συκοφαντεί, το ΕΓΩ ραδιουργεί και θολώνει τα νερά της επανάστασης. Το ΕΓΩ δημιουργεί συγκρούσεις και προβλήματα στην δημόσια εκπαίδευση, στο αγροτικό θέμα, στις εμπορικές συναλλαγές, στο δημόσιο υπουργείο κτλ. Όταν διαλύουμε το Εγώ έρχεται σε εμάς η αλήθεια. Όταν διαλύουμε το Εγώ έρχεται σε εμάς η αλήθεια. Όταν διαλύουμε το Εγώ σκεπτόμαστε με συνείδηση πληθών. Όταν διαλύουμε το Εγώ δεν λέμε πια Εγώ. Τότε δηλώνουμε την αντωνυμία Εμείς.

Επιτυγχάνουμε την ολοκληρωτική επανάσταση. Καθένας από εμάς είναι πια ένας τέλειος Κυβερνήτης. Ποιος θέλει τότε να κυβερνήσει; Αυτή είναι η ολοκληρωτική απόλυτη επανάσταση. Όταν διαλύεται το Εγώ, οι κυβερνήτες εξαφανίζονται, ως άχρηστοι πλέον. Το Εγώ είναι η αιτία του εγκλήματος και του πόνου. Το Εγώ δημιουργεί τον πόνο. Το Παγκόσμιο πνεύμα της ζωής δεν δημιουργεί τον πόνο. Το Εγώ είναι ο αυτουργός του πόνου.

Το Εγώ είναι Σατανάς. Ο Σατανάς δημιουργεί τον πόνο. Αν το θεϊκό δεν δημιουργεί τον πόνο, αν ο Σατανάς δημιουργεί τον πόνο, τότε ο πόνος δεν χρησιμεύει, είναι παράλογος και ανόητος. Αυτοί που βεβαιώνουν ότι διαμέσου του πόνου φτάνουμε στην τελειότητα, βρίσκονται απορροφημένοι από τον σατανά (το Εγώ). Κάθε εραστής του πόνου είναι μαζοχιστής και Σατανικός.

Μόνο με το Αρκάνο ΑΖF αποκεφαλίζουμε το Εγώ. Μόνο με μια βαθιά δημιουργική κατανόηση διαλύουμε το Εγώ. Κάθε άνθρωπος έχει σχηματίσει κάποια γνώμη σχετικά με την αλήθεια. Κάθε θρησκεία ή κάθε σχολή έχει την γνώμη της σχετικά με την αλήθεια. Οι άνθρωποι ψάχνουν την αλήθεια, λατρεύουν την αλήθεια. Εμείς οι Γνωστικοί λέμε: γνωρίστε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει. Τότε θα υπάρχει ολοκληρωτική επανάσταση.

Ωστόσο σας επισημαίνουμε ότι κανείς δεν μπορεί να αναζητήσει αυτό που δεν γνωρίζει. Η αλήθεια είναι το άγνωστο από στιγμή σε στιγμή. Η αλήθεια έρχεται σε εμάς χωρίς να την ψάχνουμε. Η αλήθεια έρχεται σε εμάς όταν το Εγώ έχει πεθάνει. Ο πόνος δεν μπορεί να μας οδηγήσει στην αλήθεια γιατί ο πόνος είναι του σατανά. Μόνο το Αρκάνο ΑΖF και η βαθιά δημιουργική κατανόηση μας οδηγούν στην αλήθεια. Κάθε επιθυμία προκαλεί ιδέες. Κάθε ιδέα μετατρέπεται σε σχέδια. Κάθε σχέδιο είναι επιθυμία. Τα σχέδια μας οδηγούν στο έγκλημα. Τα σχέδια είναι πραγματικά τέρατα που καταβροχθίζουν τον πλησίον και τελικά καταπίνουν τον γεννήτορά τους. Έτσι λοιπόν, καταλήγουμε θύματα της δικής μας εφεύρεσης.

Η επιθυμία είναι η αιτία του εγκλήματος. Η επιθυμία είναι η αιτία του πόνου. Όταν η επιθυμία ικανοποιηθεί, ο εγκληματίας χαίρεται. Όταν η επιθυμία ανατρέπεται, ο εγκληματίας υποφέρει. Κάθε ανθρώπινο ον είναι ένας εγκληματίας, μολονότι δεν βρίσκεται στην φυλακή. Αν κατανοήσουμε την διαδικασία της επιθυμίας, το Εγώ διαλύεται. Όταν το Εγώ διαλύεται, η αιτία του εγκλήματος τελειώνει. Όταν το Εγώ διαλύεται, τότε υπάρχει ολοκληρωτική επανάσταση. Μετατρέψτε την επιθυμία σε θέληση. Έτσι θα τελειώσετε με την επιθυμία. Η σεξουαλική επιθυμία, μετατρεμμένη σε θέληση, είναι η φλογερή φωτιά που ανεβαίνει νικηφόρα από την σπονδυλική στήλη. Κάθε επιθυμία μπορεί να μετατραπεί σε φως και φωτιά.

Μετατρέψτε την επιθυμία σε φως και το Εγώ θα σβήσει σαν μια μοιραία φλόγα, σαν μια φλόγα διαβολική. Τότε θα υπάρξει ολοκληρωτική επανάσταση. Η επιθυμία εξαλείφεται όταν την μετατρέπουμε. Μόνο στην βάση της δημιουργικής κατανόησης μπορούμε να μετατρέψουμε κάθε επιθυμία. Η επιθυμία είναι το θεμελιώδες υλικό κάθε εγκλήματος.

Τα τρία πιο σοβαρά εγκλήματα είναι ο θυμός, η απληστία και η λαγνεία. ο θυμός είναι το βίαιο αποτέλεσμα της ματαιωμένης επιθυμίας. Η απληστία είναι η επιθυμία της συσσώρευσης. Η λαγνεία είναι σεξουαλική επιθυμία. Ο θυμός μπορεί να μετατραπεί σε γλυκύτητα. Η απληστία σε ευσπλαχνία και η λαγνεία σε αγάπη. Όταν ο άνθρωπος δεν σέβεται την ξένη ζωή είναι επειδή υπερεκτιμά πολύ την ιδιαίτερή του επιθυμία και τότε σκοτώνει. Όταν ο άνθρωπος κλέβει είναι επειδή επιθυμεί να συσσωρεύει, ή επειδή επιθυμεί αυτό που δεν έχει. Το μίασμα του νου είναι ο σκύλος της επιθυμίας.

Το ψέμα είναι η επιθυμία πλαστογράφησης της αλήθειας. Το κουτσομπολιό και η συκοφαντία είναι ανικανοποίητη επιθυμία ή υπερεκτίμηση της ίδιας της επιθυμίας. Όταν κάποιος αισθάνεται απογοητευμένος με τις δικές του επιθυμίες, τότε κουτσομπολεύει τον πλησίον. Όταν κάποιος υπερεκτιμά το ιδιαίτερό του Εγώ, τότε κουτσομπολεύει τον πλησίον. Αυτός που κρίνει λανθασμένα και αυτός που βλασφημεί το Θεϊκό είναι επειδή υπερεκτιμά υπερβολικά τις δικές του επιθυμίες. Οι αργόσχολες συζητήσεις είναι κόρες της επιθυμίας. Αυτός που ζηλεύει, επιθυμεί άπληστα αυτό που δεν έχει, αυτός που επιθυμεί άπληστα, ζηλεύει τον πλησίον.

Όταν κάποιος εποφθαλμιά, είναι επειδή επιθυμεί. Όταν κάποιος ζηλεύει είναι επειδή επιθυμεί αυτό που δεν έχει και νιώθει λύπη για το ξένο καλό. Η κακεντρέχεια είναι συσσωρευμένη επιθυμία. Το μίσος και η κακία είναι ανικανοποίητη επιθυμία. Η άγνοια είναι η μητέρα της επιθυμίας. Η επιθυμία να σκοτώνεις μετατρέπεται στην επιστήμη να θεραπεύεις και να δίνεις ζωή. Η επιθυμία να κλέβεις μετατρέπεται σε αλτρουισμό και ευσπλαχνία. Η διανοητική βρωμιά μετατρέπεται σε αγνότητα. Η επιθυμία να λες ψέματα μετατρέπεται σε λόγια αλήθειας. Η επιθυμία για κουτσομπολιό και συκοφαντία μετατρέπεται σε υπέρτατη ευλάβεια και λατρεία για το Θεϊκό. Η επιθυμία και η ευχαρίστηση με αργόσχολες συζητήσεις μετατρέπεται σε ευγενή σιωπή και λόγια σοφίας. Η ανικανοποίητη επιθυμία της ζήλιας μετατρέπεται σε εσωτερική χαρά για το ξένο καλό.

Η συσσωρευμένη επιθυμία της απληστίας μετατρέπεται σε χαρά με το να δίνεις τα πάντα, μέχρι και την ίδια την ζωή από αγάπη για την πάσχουσα ανθρωπότητα. Η σαπίλα της κακεντρέχειας μετατρέπεται στην αθωότητα του παιδιού. Ο θυμός, η κακία και το μίσος είναι διάφορες μορφές της επιθυμίας που μετατρέπονται σε υπέρτατη γλυκύτητα, άπειρη συγγνώμη και υπέρτατη αγάπη. Πρέπει να μετατρέπουμε τις σκέψεις, τα λόγια και τα έργα της επιθυμίας σε σοφία και αγάπη. Έτσι εξαλείφουμε το ΕΓΩ. Όταν εξαλείφουμε το Εγώ έρχεται σε εμάς το άχρονο, το αιώνιο. Η ΑΛΗΘΕΙΑ, Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ. Ο μοναδικός τρόπος να διαλύσουμε το ΕΓΩ είναι εξαλείφοντας την επιθυμία. Ο μοναδικός τρόπος για να εξαλείψουμε την επιθυμία είναι μετατρέποντάς την. Όταν ένας κατώτερος νόμος υπερβαίνεται από έναν Νόμο ανώτερο, ο ανώτερος νόμος ξεπλένει τον κατώτερο νόμο.

Η επιστήμη των μετατροπών είναι η Αλχημεία. Το βασικό θεμέλιο της Αλχημείας είναι το Αρκάνο ΑΖF. Ο νους, η καρδιά και το σεξ είναι το τέλειο τρίγωνο της Αγίας Αλχημείας.

Η μάχη είναι τρομερή. Εγκέφαλος εναντίον Σεξ. Σεξ εναντίον εγκεφάλου και το πιο σοβαρό και πιο τρομερό είναι εκείνο της καρδιάς εναντίον της καρδιάς. Εσύ το ξέρεις! Πολλοί βλασφημούν ενάντια στην Θεϊκή ζωή, ενάντια στον Θεό, κατηγορώντας εκείνο, το άγνωστο και θεϊκό, για όλες τους τις ταλαιπωρίες και πόνους. Η μεγάλη Θεϊκή ζωή δεν έχει τίποτε να κάνει με τα λάθη του Εγώ.

Ένας οποιοσδήποτε άντρας ή μια γυναίκα επιθυμούν κάτι και στην συνέχεια κάνουν τα σχέδιά τους. Πολύ ωραία όταν τα σκεπτόμαστε, αλλά πραγματοποιώντας τα έρχονται τα προβλήματα. Όταν ΔΕΝ αποτυγχάνουν λέμε: Ο Θεός είναι πολύ καλός μαζί μου, που μου επέτρεψε να κάνω αυτά που επιθυμούσα, αλλά όταν αποτυγχάνουν, τότε η επιθυμία ανατρέπεται και ο ευσεβής αισθάνεται απογοητευμένος. Ρίχνει το φταίξιμο στον Θεό, βλασφημεί ενάντια στο Αιώνιο και αν είναι Αποκρυφιστής, Θεοσοφιστής κτλ, ρίχνει το φταίξιμο στους Κυρίους του Κάρμα ή βλασφημεί εναντίον τους. Αυτή είναι η ανθρωπότητα!

Ο κόσμος δεν θέλει να καταλάβει ότι το θεϊκό είναι απόλυτη ευτυχία και ότι δεν έχει να κάνει τίποτα με τον πόνο. Το ΕΓΩ δημιουργεί τον δικό του πόνο. Το Εγώ είναι σατανάς. Αυτοί που μετατρέπουν τον πόνο σε έναν μυστικισμό είναι ΜΑΖΟΧΙΣΤΕΣ. Όταν διαλύουμε το ΕΓΩ, τότε ο πόνος τελειώνει. Όταν διαλύουμε το ΕΓΩ, υπάρχει ολοκληρωτική επανάσταση.

Μόνο στην βάση Αλχημιστικών χειρισμών μπορούμε να εξαλείψουμε το ΕΓΩ. Οι αδιάκοπες μετατροπές της Αλχημείας πραγματοποιούνται με ακριβείς αριθμητικούς χειρισμούς. Πολλοί Μαζοχιστές σπουδαστές του αποκρυφισμού, του Θεοσοφισμού κτλ θεωρούν την αθλιότητα, τον πόνο, ακόμη και την αρρώστια σαν ανεξάντλητη πηγή φωτός και σοφίας. Αυτός ο φτωχός κόσμος λατρεύει το Εγώ, αυτός ο κόσμος είναι Σατανιστής.

Θεός ή ο Θεός ή το Θεϊκό είναι ευτυχία, ειρήνη και αφθονία. Η αθλιότητα και ο πόνος είναι του ΣΑΤΑΝΑ. Άλλοι περιμένουν ότι διαμέσου της εξέλιξης ή του χρόνου θα φτάσουν κάποια μέρα στην τελειότητα. Αυτοί είναι ακόμη χειρότεροι διότι θέλουν να διαιωνίζουν τον Σατανά διαμέσου των αιώνων. Αυτοί είναι χειρότεροι γιατί θέλουν να τελειοποιήσουν τον σατανά (Σατανάς είναι το Εγώ). Ο Σατανάς ευχαριστιέται μετενσαρκωνόμενος για να ικανοποιεί τις επιθυμίες του.

Το αθώο και όμορφο παιδί, σύμφωνα με το πως περνά από την εφηβεία, την νεότητα και την ώριμη ηλικία, αποκτά εμπειρίες που το περιπλέκουν και τελικά το μεταμορφώνουν σε ένα γέρο πονηρό, μνησίκακο, δύσπιστο κτλ.

Ο αθώος άνθρωπος, πριν από δεκαοκτώ εκατομμύρια χρόνια, είναι τώρα ο άνθρωπος του καμπαρέ και της ατομικής βόμβας, ο άνθρωπος της ιδιορρυθμίας και του εγκλήματος. Αυτή είναι η εξέλιξη του Εγώ. Μια διαδικασία περιπλοκότητας και ενδυνάμωσης του εαυτού, η προβολή του λάθους διαμέσου των αιώνων. Όταν το Εγώ διαλύεται, η εξέλιξη τελειώνει. Αυτό είναι ολοκληρωτική επανάσταση.

Το απόλυτο δεν γνωρίζει τον εαυτό του. Το απόλυτο χρειάζεται να γνωρίσει τον εαυτό του. Κάθε υπερθεϊκό άτομο χρειάζεται να αυτογνωριστεί για να αποκτήσει συνείδηση της δικής του ευτυχίας. Ευτυχία ασυνείδητη δεν είναι ευτυχία. Ο άνθρωπος σε τελική σύνθεση δεν είναι παρά ένα υπερθεϊκό άτομο του αφηρημένου απολύτου διαστήματος. Αυτό το άτομο είναι γνωστό από του καβαλιστές με το όνομα του ΑΙΝSΟΡ.

Είναι επείγον να γνωρίσουμε ότι ο ΑΙΝSΟΡ στέλνει το πνεύμα του στον κόσμο της ύλης με την πρόθεση να αποκτήσει αυτό που ονομάζεται Αυτοσυνείδηση της ίδιας του της ευτυχίας. Όταν το πνεύμα, αφού έχει διασχίσει τα στάδια της ορυκτής, φυτικής και ζωικής συνείδησης, φτάσει στην ανθρώπινη κατάσταση, μπορεί να επιστρέψει στο ΑΙΝSΟΡ και να ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΕΙ με το ΑΙΝSΟΡ. Τότε το ΑΙΝSΟΡ γίνεται συνειδητό της ίδιας του της ευτυχίας.

Δυστυχώς ο άνθρωπος αφήνεται να μπερδευτεί από την ύλη και από τις μοιραίες φωνές της επιθυμίας. Τότε γεννιέται το ΕΓΩ. Η χειρότερη δυστυχία είναι η συνέχιση του Εγώ. Ο Σατανάς επανενσαρκωνόμενος περιπλέκεται.

Ο σατανάς επανενσαρκωνόμενος υποφέρει τις συνέπειες των δικών του λαθών (Κάρμα). Ο σατανάς γεννιέται στον χρόνο και πεθαίνει στον χρόνο. Ο Σατανάς είναι ο χρόνος. Το να θέλουμε να τελειοποιήσουμε τον Σατανά είναι παράλογο. Το να θέλουμε να απελευθερωνόμαστε με τον χρόνο σημαίνει να λατρεύουμε τον Σατανά. Ο Θεός, το Θεϊκό, η Αλήθεια είναι Άχρονα. Με τον μεγάλο πόνο του σατανά, ο άνθρωπος οργανώνει μυστικιστικές σχολές. Ο άνθρωπος μετατρέπει τον πόνο σε ένα μυστικισμό. Αυτό είναι ΜΑΖΟΧΙΣΜΟΣ.

Από μια παρεξήγηση δημιουργήσαμε την πολύπλοκη θεωρία της εξέλιξης. Ο άνθρωπος πλανήθηκε όταν έφαγε το απαγορευμένο μήλο. Τότε γεννήθηκε το ΕΓΩ. (το μήλο του Αδάμ είναι το σεξ). Από τότε το λάθος ζει επανενσαρκωνόμενο. Έτσι λοιπόν συνεχίζει ο πόνος. Με τις αδιάκοπες μετατροπές διαλύεται το ΕΓΩ. Τότε η εξέλιξη τελειώνει. Αυτό είναι ολοκληρωτική επανάσταση. Η οικονομική και πολιτική επανάσταση, είναι μερική επανάσταση. Εμείς χρειαζόμαστε ολοκληρωτική επανάσταση.

Μετά τον απόλυτο θάνατο του Εγώ, το πνεύμα του ανθρώπου επιστρέφει στο εσωτερικό του αστέρι που πάντοτε του έχει χαμογελάσει. Αυτό το αστέρι είναι το Υπερθεϊκό άτομο του αφηρημένου απόλυτου διαστήματος. Το πνεύμα του ανθρώπου είναι η ακτίνα αυτού του εσωτερικού άστρου. Αυτή η ακτίνα αιχμαλωτίστηκε από τον τρομερό δράκοντα της επιθυμίας. Όταν η ακτίνα ελευθερώνεται από το φοβερό κτήνος της επιθυμίας, επιστρέφει στο εσωτερικό της αστέρι. Τότε το αστέρι γίνεται συνειδητό της δικής του ευτυχίας.

Η ακτίνα επιστρέφει στο αστέρι της ανεβαίνοντας την συμβολική σκάλα του Ιακώβ. Κατά την επιστροφή της η ακτίνα αποκτά συνείδηση Αγγελική, Αρχαγγελική, Σεραφειμική κτλ. Οι Θεϊκές ιεραρχίες είναι τα αποτελέσματα τρομακτικών εσωτερικών επαναστάσεων. Η μερική επανάσταση σημαίνει πόνο με άλλη μορφή. Εμείς χρειαζόμαστε την ολοκληρωτική επανάσταση. Η ολοκληρωτική επανάσταση είναι υπέρτατη ευτυχία.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 27

ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Η διανοητική εγκληματολογία είναι τόσο βαθιά και πολύπλοκη που θα χρειάζονταν εκατομμύρια τόμων για να μπορέσουμε να μελετήσουμε αυτό το υλικό. Εμείς θα ασχοληθούμε μόνο με την αναφορά σε μερικά σημεία. Η διανοητική εγκληματολογία εμπεριέχεται σε βιβλία, περιοδικά, αρένες, κινηματογράφους, φυλλάδια κτλ.

Υπάρχουν διάφορα τοπικά πορνογραφικά περιοδικά που εκπορνεύουν τον νου των νεαρών κοριτσιών και αγοριών. Όταν φτάνει στον νου μια πορνογραφική αντιπροσωπεία, το ασυνείδητο αρπάζει αυτήν την αντιπροσωπεία και με αυτήν επεξεργάζεται τις περιεχόμενες αντιλήψεις του. Οι περιεχόμενες αντιλήψεις επεξεργασμένες από το ασυνείδητο είναι το ακριβές αποτέλεσμα της ποιότητας της αντιπροσωπείας. Το Εγώ αιχμαλωτίζει την αντιπροσωπεία στα ασυνείδητα υπερβάθη του νου και επεξεργάζεται με αυτήν τις περιεχόμενες αντιλήψεις του.

Στον κόσμο του κοσμικού νου οι περιεχόμενες αντιλήψεις μεταφράζονται σε εικόνες ημισυνειδητές. Αυτά είναι τα ομοιώματα του νοητικού κόσμου.

Στο πεδίο του κοσμικού νου το Εγώ πορνεύει και μοιχεύει με αυτές τις εικόνες. Αυτή είναι η πορνεία του νου. Οι νυχτερινές ονειρώξεις είναι το απαίσιο αποτέλεσμα της διανοητικής πορνείας. Υπάρχουν επίσης τα περιοδικά των αποτυχημένων. Σε αυτά τα περιοδικά οι γυναίκες διαφημίζονται, επιζητούν σύζυγο ψηλό, κοντό, χοντρό, με χρήματα κτλ. Πολλές νεαρές δεσποινίδες ακολουθούν αυτό το υπερμοντέρνο παράδειγμα. Αυτό είναι διανοητική πορνεία. Και το αποτέλεσμα είναι σοβαρότατο.

Αρχίζει η ανταλλαγή επιστολών. Αγαπά κάποιον που δεν γνωρίζει. Καταστρώνουν σχέδια και από την ημέρα που ήδη βρίσκονται σύζυγοι, έρχεται η αναπόφευκτη αποτυχία. Κυρίες που ποτέ δεν υπήρξαν πόρνες, δεσποινίδες αξιοπρεπείς και έντιμες, αφήνονται να εξαπατηθούν από τον μοντερνισμό και πέφτουν στο έγκλημα της ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ πορνείας. Αν ένας Διορατικός μελετούσε στο νοητικό πεδίο τους διαφημιζόμενους εραστές όλων αυτών των περιοδικών, θα μπορούσε τότε να δει σπίτια πορνείας. Κάθε διαφήμιση από αυτές αντιστοιχεί, στον νοητικό κόσμο, στην φοβερή κάμαρα ενός Νοητικού Πορνείου.

Κάθε Διορατικός εκπλήσσεται βλέποντας αυτά τα Πορνεία του Νοητικού Πεδίου. Μέσα σε κάθε δωμάτιο αυτών των φοβερών άντρων υπάρχει μια πόρνη ξαπλωμένη. Οι άντρες μπαίνουν και βγαίνουν από αυτά τα δωμάτια. Κάθε αγγελία αυτού του περιοδικού αντιστοιχεί σε ένα από αυτά τα δωμάτια. Η γυναίκα που έβαλε την αγγελία βρίσκεται ξαπλωμένη στο δωμάτιό της. Αυτό είναι πορνεία του νοητικού πεδίου.

Η πραγματική αγάπη δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα Πορνεία του Νοητικού Πεδίου. Χιλιάδες νεαρές δεσποινίδες και αξιόλογες κυρίες έφτασαν στην διαστροφή με αυτού του είδους τα περιοδικά. Η πραγματική αγάπη αρχίζει πάντοτε από μια αναλαμπή συμπάθειας. Ουσιαστικοποιείται με την δύναμη της στοργής και συνθετίζεται σε μια ύψιστη και άπειρη λατρεία.

Η πραγματική αγάπη είναι φυσική, χωρίς τεχνάσματα, σαν αυτή των πουλιών, σαν αυτήν των ψαριών της απέραντης θάλασσας, σαν αυτή του ντροπαλού άγριου στην αδιαπέραστη ζούγκλα. Άλλο διανοητικό έγκλημα πολύ σοβαρό, είναι αυτό της ΤΑΥΡΟΜΑΧΙΑΣ. Τα πρώτα συμπτώματα της σοβαρότητας τα βλέπουμε στις gringas (αρένες) όπου κατά το αποκορύφωμα της συγκίνησης πετούν μέχρι τα παντελόνια ή τα εσώρουχά τους στον ταυρομάχο. Είναι γελοίο να βλέπει κανείς να πέφτουν στην αρένα γυναικεία παπούτσια και κάθε είδους ενδύματα. Aυτές οι γυναίκες μοιάζουν σαν τρελές.

Η βίαια συγκίνηση προκαλεί παροδικές διανοητικές διαταραχές. Η βίαια συγκίνηση είναι μια λειτουργία του ενστικτώδους Εγώ. Το απoτέλεσμα των βίαιων συγκινήσεων είναι οι αντικοινωνικές και άκρως εγκληματικές πράξεις. Οι βίαιες συγκινήσεις δημιουργούν τον στιγμιαίο ψυχικό τραυματισμό. Η βίαια αίσθηση του ταυρομάχου δημιουργεί στα υπερβάθη του νου εσωτερικές εγκληματικές αντανακλάσεις. Οι εσωτερικές εγκληματικές αντανακλάσεις εξελίσσονται στο ΨυχοΒιολογικό πεδίο του Ανθρώπινου παρασυνειδητού.

Η κρυφή αιτία του εγκληματικού σαδισμού είναι οι εσωτερικές εγκληματικές αντανακλάσεις που εξελίσσονται στο πεδίο του Παρασυνειδητού. Υπάρχουν τρία είδη συγκινήσεων. Λεπτή, Άριστη και Αιφνίδια. Η πρώτη δεν επιτυγχάνει την ολοκληρωτική διαφοροποίηση του νου. Η δεύτερη βάζει στο παιχνίδι την αισθητηριακή φαντασία, αποκλείοντας την διανοητική ανάλυση. Τότε βλέπουμε τα υστεροσυγκινησιακά επεισόδια όπως αυτά των μαύρων τελετών κατά τον μεσαίωνα. Τα υστεροσυγκινησιακά επεισόδια των αρένων της ταυρομαχίας και αυτά των μαύρων τελετών κατά τον Μεσαίωνα είναι τα ίδια. Και στις δυο περιπτώσεις υπάρχουν ανεξέλεγκτες κραυγές, οι γυναίκες πετούν τα ρούχα τους, η διανοητική ανάλυση απουσιάζει κτλ.

Το τρίτο είδος συγκίνησης αγνοεί κάθε λογική και το θύμα πέφτει σε κατάσταση κώματος, λήθαργου και αιφνίδιας συγκινησιακής κατάπτωσης.

Πολλές φορές στις αρένες ταυρομαχιών κάποια άτομα πολύ ευαίσθητα πέφτουν λιπόθυμα. Στις μαύρες τελετές πολλές γυναίκες με εξέλιξη επιληπτοειδούς τύπου, υπερβολικά υπερευαίσθητες, πέφτουν στο πάτωμα αναίσθητες και με επιληπτικούς σπασμούς. Τότε όλοι δείχνουν ικανοποιημένοι, θεωρώντας τις, κατεχόμενες από τον Διάβολο. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτά τα άτομα είναι μέντιουμ που κατέχονται εύκολα από υπερευαίσθητα μικρόβια (αστρικές λάρβες, στοιχειώδη incubus, και κάθε είδους κατωτέρων οντοτήτων του αστρικού).

Οι διανοητικές συγχύσεις τραυματικής αιτιολογίας είναι το μοιραίο αποτέλεσμα των βίαιων συγκινήσεων. Οι αρένες ταυρομαχιών έχουν τις ρίζες τους στην παγανιστική Ρώμη. Αργότερα, αυτές οι βάρβαρες αρένες μεταφέρθηκαν στην Ισπανία. Είναι αξιοθρήνητο που αυτό το θλιβερό θέαμα μεταφυτεύθηκε στην Λατινική Αμερική. Οι προστατευτικές κοινότητες για τα ζώα, θα έπρεπε να πολεμούν αυτό το είδος αιματηρών θεαμάτων.

Η Ρωμαιοκαθολική θρησκεία έχει την ευθύνη για τα θεάματα αυτού του είδους εκατό τοις εκατό. Η Ρωμαϊκή αίρεση είναι η αυτουργός διάνοια αυτού του εγκληματικού θεάματος, επειδή αυτή ήταν η αίρεση η οποία αρνήθηκε στα ζώα το νόμιμο δικαίωμα να έχουν μια αθάνατη ψυχή. Ο ταυρομάχος πιστεύει ότι το ζώο δεν έχει ψυχή, και για αυτό καρφώνει τα σκληρά, αγκιστροφόρα ακόντιά του (μπαντερίγιες) στην πονεμένη σάρκα του αθώου θύματός του, χωρίς να νιώθει ποτέ συμπάθεια ούτε ευσπλαχνία.

Ο ταυρομάχος είναι ο δήμιος των αθώων. Ο ταυρομάχος είναι χειρότερος από την αιμοσταγή τίγρη της Βεγγάλης, γιατί δεν σκοτώνει για να χορτάσει την πείνα του, αλλά ούτε από το άγριο ένστικτο της δικής του άμυνας. Ο ταυρομάχος σκοτώνει τα αθώα ζώα για να ψυχαγωγήσει τα άπληστα και διψασμένα για αίμα και ευχαρίστηση πλήθη. Ο ταυρομάχος είναι ίδιος με τον Ρωμαίο μονομάχο, ο οποίος, αφού είχε ξεριζώσει την καρδιά του θύματός του, φώναζε: Χαίρε Καίσαρ!.Το ζώο (animal) προέρχεται από την λέξη anima (ψυχή).

Παραλείποντας μόνο το γράμμα L της λέξης animal (ζώο), μένει η λέξη anima ή alma (ψυχή). Το ζώο (animal) είναι μια ψυχή (animal). Η ψυχή του ζώου είναι το αθώο και όμορφο στοιχειώδες. Κάθε άτομο είναι μια τριάδα ύλης, ενέργειας και συνείδησης. Η συνείδηση κάθε ατόμου είναι πάντοτε ένα ευφυές στοιχειώδες. Αν οι υλιστές δεν είναι ικανοί να δουν αυτά τα στοιχειώδη, είναι επειδή δεν γνωρίζουν ακόμη τις επιστημονικές διαδικασίες που μας επιτρέπουν να τα δούμε.

Εμείς ναι, έχουμε ειδικές μεθόδους για να βλέπουμε αυτά τα πλάσματα. Το άτομο είναι πραγματικά ένα αληθινό, άπειρα μικρό πλανητικό σύστημα. Αυτά τα πλανητικά συστήματα του ατόμου αποτελούνται από υπερατομικές τριάδες που περιστρέφονται γύρω από τα κέντρα βαρύτητάς τους. Το άτομο με τις ακτίνες του, άλφα, βήτα και γάμα, είναι ένα τρίο ύλης, ενέργειας και συνείδησης.

Ο Μονιστής (Monismo) υλιστής Haeckeliano λέει ότι η δύναμη και η ύλη είναι ένα και το αυτό πράγμα. Ο υλιστής Haeckel βεβαιώνει ότι η συνείδηση βρίσκεται λανθάνουσα σε όλο αυτό που υπάρχει και ότι δήθεν πρέπει να την ψάχνουμε στις εγκεφαλικές μας κυψέλες. Εμείς προχωράμε πιο μακριά, γιατί γνωρίζουμε την απόκρυφη ανατομία και το αστρικό σώμα. Η κοσμική συνείδηση αντανακλάται σε όλο το πανόραμα του σύμπαντος. Εμείς γνωρίζουμε ότι η κοσμική συνείδηση ενεργεί πάνω στην δύναμη και ότι αυτή η τελευταία δρα πάνω στην ύλη. Οι συντεταγμένες κάθε φαινομένου βιολογικού, φυσιολογικού, ατομικού κτλ είναι ευφυείς. Κάθε άμεση ευφυΐα είναι συνειδητή.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε Βιομηχανικά φαινόμενα χωρίς συνειδητές συντεταγμένες. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο φανατικός, συντηρητικός και αναχρονιστικός υλιστής απορρίπτει δογματικά αυτές τις βεβαιώσεις. Το ψυχολογικό τραύμα των φανατικών του διαλεκτικού υλισμού είναι αντιδραστικό. Ο ζωικός οργανισμός καταλήγει να είναι μια σύνθεση ύλης, ενέργειας, και συνείδησης. Η ζωική συνείδηση είναι το ευφυές στοιχειώδες. Το ορυκτό, το φυτό, το ζώο και ο άνθρωπος έχουν ψυχή. Αυτή η ψυχή είναι η κοσμική συνείδηση. Υπάρχει μόνο μια μεγάλη ψυχή, η κοσμική συνείδηση. αυτή είναι η κοσμική ψυχή του Πλάτωνα. Η μεγάλη συνείδηση είναι ομοούσια με το αφηρημένο απόλυτο διάστημα.

Το να ονομάσουμε αυτήν την μεγάλη συνείδηση θεό, Αλλάχ, Παραμπραχάτμαν ή όπως θέλετε, ενδιαφέρει λίγο. Το σημαντικό είναι να κατανοήσουμε την πραγματικότητα της μεγάλης συνείδησης. Οι ανθρώπινες λέξεις είναι καπνός που σκοτεινιάζει τον έναστρο ουρανό του πνεύματος. Το σημαντικό είναι η μεγάλη Πραγματικότητα. Ο ταυρομάχος που δολοφονεί το δύστυχο κτήνος διαπράττει ένα φρικτό έγκλημα ενάντια στην μεγάλη συμπαντική αδελφότητα. Όλα τα όντα είμαστε ένα στο συμπαντικό πνεύμα της ψυχής.

Ο κυνηγός που σκοτώνει τα μικρότερα αδέλφια του (τα ζώα) διαπράττει επίσης το δειλό έγκλημα της Αδελφοκτονίας. Ο μποξέρ που χτυπά τον αδελφό του για να ψυχαγωγήσει τα πλήθη, είναι επίσης ένας αδελφοκτόνος. Οι παλαιστές της ελεύθερης πάλης, οι μποξέρ, οι ταυρομάχοι, οι πονηροί και διεστραμμένοι κυνηγοί κτλ είναι δολοφόνοι. Η αυτουργός διάνοια τέτοιων εγκλημάτων είναι η καθολική θρησκεία.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 28

ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΗ ΨΥΧΩΣΗ

Ο τύπος, το ραδιόφωνο, τα περιοδικά κτλ έχουν δημιουργήσει την κατάσταση της πολεμοκάπηλης ψύχωσης. Ο AGLA (Γνωστική Απελευθερωτική Δράση της Amerindia), με τις τρεις κινήσεις του Γνώση Silvananda, Arvavarta, Ashrama μάχονται ενάντια στην πολεμοκάπηλη νεκρονεύρωση. Η πολεμοκάπηλη ψύχωση εξελισσόμενη στο ανθρώπινο παρασυνείδητο, μετατρέπεται τελικά σε βία, μίσος και πόλεμο. Η πολεμοκάπηλη ψύχωση δημιουργεί αρρώστιες. Ένας στρατιώτης τυφλώθηκε στο πεδίο της μάχης Κατά την διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η αιτία της τύφλωσής του ήταν η Αυτοενοχοποίηση.

Ο άντρας είδε να έρχεται προς το μέρος του μια χειροβομβίδα και πέφτοντας στην γη σώθηκε κρυμμένος πίσω από μια πέτρα. Αν οι σύντροφοί του είχαν ειδοποιηθεί από αυτόν δεν θα είχαν πεθάνει. Ο άντρας αισθανόταν ένοχος και όταν οι γιατροί τον εξέτασαν δεν βρήκαν βλάβη στα μάτια του. Ο ψυχίατρος ο οποίος τον υπνώτισε, μπόρεσε να τον θεραπεύσει, γιατί ανακάλυψε την αιτία. Ο ψυχίατρος διέταξε τον άντρα να δει και αυτός είδε.

Φυσικά ο ψυχίατρος έπρεπε να τον πείσει με λογικά επιχειρήματα ώστε ο άντρας να ξεχάσει την αυτοευθύνη του. Ο Λατινικός κόσμος πρέπει να ξεκινήσει τον ερχομό ενός πολιτισμού και μιας κουλτούρας.

Ο AGLA ενώνει όλες τις φιλοσοφικές και πνευματικές σχολές και όλες τις θρησκείες και δόγματα για να μελετήσει σε στρογγυλό τραπέζι όλα τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της ανθρωπότητας. Ο AGLA εργάζεται επιδιώκοντας την ημέρα κατά την οποία κάθε πολίτης θα είναι πραγματικά ελεύθερος και δίκαιος. Ο AGLA είναι μια συμπαντική επαναστατική κίνηση η οποία μάχεται για τον ερχομό της νέας εποχής του Υδροχόου. Η μορφωτική πνευματική εργασία πρέπει να αντικαταστήσει την πολεμοκάπηλη προπαγάνδα.

Ο AGLA πραγματοποιεί σε όλα τα μέρη του κόσμου μια γιγαντιαία μορφωτική και πνευματική εργασία. Η πολεμοκάπηλη προπαγάνδα είναι καταστροφική και επιζήμια. Ο άνθρωπος πρέπει να λύνει όλα του τα προβλήματα χωρίς πολέμους και χωρίς πολεμοκάπηλη προπαγάνδα.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 29

Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ

Ο παρανοϊκός είναι φαινομενικά φυσιολογικός. Η δικαιολογημένη και απόλυτα διαυγής τρέλα ονομάζεται παράνοια. Οι μεγάλοι άντρες βρίσκονται πάντοτε εκτεθειμένοι στο να δολοφονηθούν από τους παρανοϊκούς. Γενικά ο παρανοϊκός είναι ένας παραληρών με ψεύτικες ιδέες. Γνωρίζουμε την περίπτωση ενός παρανοϊκού Ροδόσταυρου αρχηγού. Αυτός ο άνθρωπος προσπαθούσε να μονοπωλήσει την Ροδοσταυρική επιστήμη. Ήταν ένας παρανοϊκός με παραλήρημα μεγαλείου. Αυτοθεωρείτο σαν ο μοναδικός ιερέας της αλήθειας.

Η δυσπιστία και η υπερηφάνεια αυτού του παρανοϊκού Ροδόσταυρου ήσαν φοβερές. Η αλήθεια είναι το άγνωστο από στιγμή σε στιγμή. Ωστόσο ο παρανοϊκός Ροδόσταυρος ήταν πεπεισμένος ότι ήταν ο απόλυτος αφέντης της αλήθειας. Αυτός πίστευε ότι γνώριζε την αλήθεια. Είναι πολλοί οι αποκρυφιστές Θεόσοφοι Ροδόσταυροι που γίνονται παρανοϊκοί. Κάθε παρανοϊκός μυστικιστής αυτοθεωρείται σαν η ίδια η αλήθεια ενσαρκωμένη. Η αλήθεια δεν μπορεί να είναι αναγνωρίσιμη από το ΕΓΩ γιατί το ΕΓΩ δεν έχει μελετήσει την αλήθεια. Εμείς μπορούμε να αναγνωρίσουμε μόνο αυτό που γνωρίζουμε και όχι αυτό που δεν γνωρίζουμε.

Το Εγώ δεν γνωρίζει την αλήθεια. Το Εγώ γεννιέται στον χρόνο και πεθαίνει στον χρόνο. Το Εγώ είναι ο ίδιος ο χρόνος. Η αλήθεια δεν είναι του Εγώ γιατί η αλήθεια δεν είναι ο χρόνος. Η αλήθεια είναι άχρονη, αιώνια. Ο παρανοϊκός παραληρεί με την αλήθεια και πιστεύει ότι κατέχει την αλήθεια.

Ο άνθρωπος μπορεί να σπάσει το κεφάλι του ψάχνοντας για την αλήθεια, αλλά δεν θα την βρει. Ο παρανοϊκός πιστεύει ότι κατέχει την αλήθεια. Πραγματικά, το μόνο που μπορούμε είναι να προβάλλουμε γνώμες σχετικά με την αλήθεια. Ο νους βρίσκεται εγκλωβισμένος στο Εγώ.

Μερικοί ανόητοι λένε ότι ο Θεός υπάρχει, άλλοι λένε ότι ο Θεός ή η αλήθεια δεν υπάρχουν. Αυτοί που λένε ότι η αλήθεια υπάρχει και αυτοί που την αρνούνται είναι ανόητοι. Το να βεβαιώνουμε ή να αρνούμεθα την αλήθεια σημαίνει να γνωμοδοτούμε. Κάθε γνώμη είναι μια νοητική προβολή του Εγώ, του Εαυτού. Κάθε βεβαίωση ή άρνηση της αλήθειας δεν αυξάνει ούτε μειώνει ένα άτομο του απείρου. Αυτοί που ψάχνουν την αλήθεια είναι ανόητοι, γιατί κανένας δεν μπορεί να βρει αυτό που δεν γνωρίζει.

Ο παρανοϊκός αποκρυφιστής, θεοσοφιστής κτλ. πιστεύει ότι μπορεί να βρει και να αναγνωρίσει την αλήθεια. Ένα άτομο δεν μπορεί να αναγνωρίσει ένα άλλο άτομο που ποτέ του δεν το έχει γνωρίσει. Κανείς δεν μπορεί να αναγνωρίσει την αλήθεια, γιατί κανείς δεν την έχει γνωρίσει. Μη μιλάμε για την αλήθεια. Είναι καλύτερα να μιλάμε για την αλχημεία. Μόνο μετατρέποντας την επιθυμία σε σοφία και αγάπη πεθαίνει το ΕΓΩ. Μόνο πεθαίνοντας το ΕΓΩ έρχεται σε εμάς η αλήθεια. Οι αποκρυφιστές πρέπει να προσέχουν για να μην πέφτουν στην παράνοια. Το παραλήρημα των παρανοϊκών είναι επικίνδυνο.

Ο Χίτλερ ήταν παρανοϊκός. Ο Κιχώτης του Θερβάντες είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του τι θα πει παρανοϊκός. Οι παραληρηματικές ιδέες των παρανοϊκών δεν αντέχουν μια λογική ανάλυση. Πολλοί παρανοϊκοί νομίζουν ότι είναι εφευρέτες. Άλλοι νομίζουν ότι είναι μεγάλοι έμποροι, διακεκριμένοι αναμορφωτές, καταπληκτικοί προφήτες κτλ. Όταν αναλύουμε τις παραληρηματικές τους ιδέες βλέπουμε ότι δεν αντέχουν μια ανάλυση. Όταν τους δείχνει κανείς τα λάθη τους γεμίζουν με υπέρτατο πόνο. στην συνέχεια ενάντια στο άτομο που τους έδειξε το λάθος, κατηγορώντας το για αδικία, φθόνο κτλ.

Ο αναφερόμενος από εμάς παρανοϊκός Ροδόσταυρος ζήτησε συγνώμη από έναν εκ των κριτικών του και έκλαψε ντροπιασμένος. Όταν του ζητήθηκε να ανακαλέσει δημόσια, τότε αντέδρασε κατηγορώντας τον κριτικό του. Έτσι είναι οι παρανοϊκοί. Οι αποκρυφιστές Θεόσοφοι Ροδόσταυροι οφείλουν να μελετήσουν την ιερή επιστήμη χωρίς να χάνουν την νοητική ισορροπία. Δυστυχώς, πολλοί εσωτεριστές σπουδαστές γίνονται παρανοϊκοί. Γενικά αισθάνονται μετενσαρκώσεις του Ιησού Χριστού, του Βούδα, του Μωάμεθ, της Μαρίας Αντουανέττας, του Ναπολέοντα κτλ. Έτσι μετατρέπονται σε Κιχώτες, σε αυθεντικούς παρανοϊκούς. Αυτός είναι ο κίνδυνος για τις εσωτεριστικές σπουδές.

Πολλοί εσωτεριστές καταλαμβάνονται από παραλήρημα μεγαλείου, νομίζουν ότι κάνουν γιγαντιαία πράγματα κτλ. Γεμίζουν κακία και δυσπιστία, πιστεύουν ότι όλος ο κόσμος τους έχει κάνει μάγια, συκοφαντούν άλλους κατηγορώντας τους σαν μαύρους μάγους κτλ. Αυτός είναι ο παρανοϊκός Θεοσοφιστής, Αποκρυφιστής κτλ. Ο παρανοϊκός που δεν έχει μελετήσει αυτές τις διδασκαλίες νομίζει ότι κατάγεται από τον Ναπολέοντα ή από κάποιον κόμη ή κάποιον πολύ διάσημο ευγενή. Υποθέτει ότι είναι ένας υπεράνθρωπος. Νιώθει μέγας έμπορος κτλ.

Στο Μεξικό γνωστοποιήθηκε η περίπτωση ενός παρανοϊκού που δολοφόνησε πολλές γυναίκες. Τελικά κατέληξε στην φυλακή όταν ανακαλύφθηκε ότι είχε σκοτώσει την αρραβωνιαστικιά του (την κόρη ενός δικηγόρου). Αυτός ο παρανοϊκός έθαβε τα θύματά του στον κήπο του σπιτιού του. Στο σωφρονιστήριο βεβαίωνε ότι του έλλειπε μόνο ένα θύμα ακόμη για να βρει το μυστικό με το οποίο το ανθρώπινο ον θα μπορούσε να ξεγελάσει τον θάνατο και να μην πεθάνει ποτέ. Αυτοί είναι οι παρανοϊκοί. Άνθρωποι πολύ έξυπνοι και επικίνδυνοι. Σύμφωνα με την κλινική άποψη υπάρχουν πολλοί παρανοϊκοί που ζουν φυσιολογικά και δεν είναι επικίνδυνοι. Υπάρχουν όμως ψυχοπαθείς εξ’ αυτών, τρομερά επικίνδυνοι. Γενικά ο παρανοϊκός είναι κυρίως κακόβουλος και δύσπιστος. Οι παρανοϊκοί είναι τόσο πονηροί που καταφέρνουν να ξεγελάσουν και αυτούς τους ίδιους τους ψυχιάτρους. Το σύνδρομο της παράνοιας έχει διάφορους βαθμούς. Η πιο επικίνδυνη κοινωνικά παρανοϊκή ψύχωση είναι εκείνη η οποία εμποδίζει την λογική σε μερικά από αυτά τα υποκείμενα. Και τότε διαταραγμένοι, διαπράττουν τα φοβερότερα εγκλήματα.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 30

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Υπάρχουν δύο είδη εγκληματικών αυτουργών. Οι πρώτοι είναι εκείνοι οι οποίοι προτρέπουν άλλους στο έγκλημα διαμέσου του υπνωτισμού, του πνευματισμού, του εκφοβισμού, του καταναγκασμού, της μαγείας, του ψυχολογικού εξαναγκασμού, κτλ. Αυτοί είναι οι έμμεσοι αυτουργοί. Οι δεύτεροι είναι οι άμεσοι αυτουργοί, αυτοί που διαπράττουν το συγκεκριμένο έγκλημα, τις καταστάσεις του γεγονότος, τις εγκληματικές περιστασιακές καταστάσεις κτλ.

Εμείς οι υπέρμαχοι της Ψυχιατρικής της διευρυμένης με Θεοσοφικό και Ροδοσταυρικό υλικό, πιστεύουμε ότι η εγκληματολογία είναι μια επιστήμη πολύ βαθιά. Ο Άντλερ, ο Γιούνγκ και ο Φρόιντ έδωσαν στην Ψυχιατρική το ΑΒC της επιστημονικής εγκληματολογίας. Το ποινικό Δίκαιο δεν είναι Εγκληματολογία. Το Ποινικό Δίκαιο είναι μόνο μια σύμβαση των ανθρώπων για την υπεράσπιση της κοινωνίας. Οι Σάτυροι, για παράδειγμα, είναι εγκληματίες έστω και αν δεν βρίσκονται κλεισμένοι στην φυλακή. Οι ενδοκρινοπάθειες οδηγούν στο έγκλημα και ωστόσο το ποινικό δίκαιο δεν έχει καμία σχέση με αυτό.

Ο ερωτισμός συνοδευόμενος με προσωπικό πόνο βρίσκεται συσχετισμένος με το ένστικτο της δύναμης και με το σεξουαλικό ένστικτο. Αυτό είναι ο Μαζοχισμός. Ο σαδιστής επιβάλλει την ποινή του πόνου στην σεξουαλική του σύντροφο για να νιώσει την ευχαρίστηση. Αυτές οι μορφές σεξουαλικής διαστροφής συνιστούν αυτό που ονομάζουμε ΑΛΓΟΛΑΓΝΕΙΑ. Το ένστικτο της δύναμης και το σεξουαλικό ένστικτο σχετίζονται με τον Διεγκέφαλο και τους γκρίζους εγκεφαλικούς πυρήνες που ελέγχουν τις εκδηλώσεις τους. Ο θυμός, αιτία τόσων περιπτώσεων αίματος, αντιστοιχεί στο ένστικτο της δύναμης. Η αγάπη σχετίζεται με τους σεξουαλικούς αδένες. Πόσες φορές και τα δυο, αγάπη και θυμός, ενώνονται, μπερδεύονται και σχετίζονται συνέχεια μέχρι να μετατραπούν σε έγκλημα.

Αγάπη και θυμός, σεξουαλικό ένστικτο και ένστικτο της δύναμης έχουν τα συν και τα πλην τους στον Βιορυθμό των αδένων μας εσωτερικής έκκρισης (Συνιστούμε το βιβλίο Βιορυθμός του Δόκτορα Krumm Heller). Η αγάπη και ο θυμός έχουν τις αμοιβαίες μεταβιβάσεις τους και τους πιο ιδιότροπους ψυχικούς συνδυασμούς. Τα τραύματα και οι νευρικές εντυπώσεις διαταράσσουν πολλές φορές τις λειτουργίες του νευρικού, εγκεφαλονωτιαίου συστήματος, καθώς και τις λειτουργίες του Μεγάλου Συμπαθητικού νευρικού συστήματος και των αδένων εσωτερικής έκκρισης.

Η ψυχοπαθητική σεξουαλική προσωπικότητα έχει, για παράδειγμα, αιτίες πολύ πολύπλοκες. Η παρέκκλιση του σεξουαλικού ενστίκτου και του ενστίκτου της δύναμης δημιουργούν προσωπικότητες ψυχοπαθητικές, σχιζοειδείς και ατέλειωτης ποικιλίας καταναγκαστικές. Οι Σαδομαζοχιστές είναι το καλύτερο παράδειγμα αυτού που σημαίνει η παρέκκλιση των σεξουαλικών ενστίκτων και της δύναμης. Οι Σαδομαζοχιστές διαπράττουν τα αιματηρότερα εγκλήματα και εκπλήσσουν με την θηριωδία τους. Ο φετιχισμός με τις μαύρες τελετές και τις μαγείες του αποτελεί τμήμα αυτού του εγκληματικού στερεώματος.

Ωστόσο ξαφνιάζεται κανείς όταν βλέπει να γελούν οι δικαστές μπροστά στην Μαγεία με τα Μαγικά και τον φετιχισμό. Σε κάποια περίπτωση παρουσιάστηκε μπροστά στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ένα άρρωστο υποκείμενο, το οποίο είχε έρθει να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην ερωμένη του, η οποία δήθεν του είχε κάνει μάγια. Παρουσίασε σαν σώμα του εγκλήματος μια κούκλα γεμάτη καρφίτσες. Οι υπεύθυνοι γέλασαν με τον καταγγέλλοντα και για να τον απομακρύνουν προς στιγμήν, τον έβγαλαν με ένα διασκεδαστικό σόφισμα, υποσχόμενοι να του κλείσουν ένα ραντεβού με την γυναίκα.

Όταν ο άνθρωπος απουσίαζε από το γραφείο του Υπουργείου, ένας υπάλληλος γελώντας έβγαλε τις καρφίτσες από την κούκλα και στην συνέχεια πέταξε το Μαγικό σε ένα δοχείο με νερό. Την επόμενη μέρα ο άνθρωπος παρουσιάστηκε και πάλι μπροστά στους υπεύθυνους γεμάτος χαρά και υγεία. Ο άνθρωπος ευχαρίστησε τους υπεύθυνους πιστεύοντας ακλόνητα ότι αυτοί τον είχαν θεραπεύσει, εφόσον ένιωθε εντελώς υγιής. Τι είναι αυτό; Τι σημαίνει αυτό; Τι λέει το Ποινικό Δίκαιο για αυτό;

Το Ποινικό Δίκαιο δεν καταλαβαίνει τίποτα από αυτά. Στην επιστήμη της Εγκληματολογίας ταιριάζει να μελετήσει το επιστημονικό μέρος του φετιχισμού και της μαγείας. Είναι αδύνατο να γελάμε μπροστά σε αποδεδειγμένα γεγονότα. Το να γελάμε με τα Μαγικά σε αυτήν την εποχή της Ραδιενέργειας και στις στιγμές κατά τις οποίες μελετάμε Ατομική Φυσική καταλήγει πραγματικά ανόητο και παράλογο. Η περίπτωση που μόλις αφηγηθήκαμε θα μπορούσε να περιληφθεί μέσα στην ψυχοΒιολογία.

Ο υπάλληλος που έβγαλε τις καρφίτσες από το Μαγικό και στην συνέχεια πέταξε το μαγικό στο δοχείο με το νερό, ήταν πραγματικά ο γιατρός αυτού του ασθενή. Η φαντασία της ερωμένης, διεγερμένη από τις καρφίτσες της κούκλας, πλήγωσε τον άντρα. Ανάμεσα στο Μαγικό και τον ασθενή υπήρχε ΨυχοΒιολογική, Ενεργειακή σχέση, λεπτή και πραγματική όπως τα κύματα του ραδιοφώνου ή όπως οι ο απόρροιες του Ραδίου και του Κοβαλτίου.

Ο υπάλληλος που έβγαλε τις καρφίτσες και πέταξε την κούκλα στο νερό μετέβαλε το όργανο του μαρτυρίου και θεράπευσε τον ασθενή (Αυτός ήταν ο γιατρός του ασθενή).

Είναι απαραίτητο να αφυπνίσουμε την διόραση για να μελετήσουμε την ΨυχοΒιολογία σε βάθος, στις βάσεις της. Χρειαζόμαστε να υπερβούμε τον βάρβαρο νόμο την Ανταπόδοσης και να μελετήσουμε την εγκληματολογία στο φως της διευρυμένης Ψυχιατρικής. Πρέπει να λάβουμε υπόψη και να μελετήσουμε το κληρονομικό ΕΓΩ, το ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΕΓΩ, το παρασυνειδητό ΕΓΩ, το υποσυνείδητο ΕΓΩ, το Επιληπτοειδές ΕΓΩ, το Φαινοτυπικό ΕΓΩ κτλ. Πρέπει να εξερευνήσουμε βαθιά το ΕΓΩ στα πιο βαθιά υπερβάθη του νου και στην συνέχεια να οργανώσουμε μια υπερβατική Ψυχοθεραπεία για να θεραπεύσουμε αυτούς τους δύστυχους εγκληματίες.

Ο νόμος της Ανταπόδοσης δεν αναμορφώνει κανέναν. Ο πόνος είναι ανώφελος. Χρειάζεται η Ψυχοθεραπεία. Πρέπει να μελετήσουμε τα Ψυχικά σύνδρομα ή ασθένειες. Οι εγκληματολογικές Διαγνωστικές οφείλουν να θεμελιωθούν στην διευρυμένη Ψυχιατρική. Πρέπει να αναλυθούν οι διανοητικές διαφοροποιήσεις πάνω στις βάσεις της Θεοσοφίας. Είναι επείγον να γνωρίσουμε το νοητικό σώμα. Είναι αναγκαίο να διευρύνουμε την Ψυχιατρική παθολογία. Πρέπει να μελετήσουμε με τρόπο Διδακτικό την ΨυχοΒιολογία και ΨυχοΠαθολογία.

Η αξιόλογη εργασία των Lombroso και Marro μένει ημιτελής χωρίς την Θεοσοφία. Οι μελέτες της εγκληματικής Ανθρωπολογίας τελειοποιημένης από τον Vervaek, εφαρμοζόμενες στο καθαρά σωφρονιστικό σύστημα, καταλήγουν ημιτελείς όταν δεν μελετάται η Ψυχιατρική, η διευρυμένη πλήρως από την Θεοσοφική σοφία.

Πρέπει να κάνουμε την Ψυχοσωματική ανάλυση του εγκληματία. Είναι επείγον να γνωρίσουμε την ψυχοφυσιολογία του εγκληματία. Είναι απαραίτητο να μελετήσουμε τους ενδοκρινείς αδένες του εγκληματία. Είναι αναγκαίο να αναλύσουμε τις καθαρά ψυχικές λειτουργίες των ενδοκρινών αδένων του εγκληματία. Η ενδοκρινολογία και η εγκληματολογία βρίσκονται εσωτερικά συσχετισμένες. Είναι επείγον να μελετήσουμε στην συνέχεια τα νευρικά συστήματα, αναγωγής κεντρικό και νευροφυτικό.

Μέσα από όλες αυτές τις μελέτες πάνω στον εγκληματία, εξερευνούμε σε βάθος το ΕΓΩ, τα πιο βαθιά υπερβάθη του νου. Η διάγνωση και η πρόγνωση πάνω στην προσωπικότητα του εγκληματία είναι ακριβής όταν γνωρίζουμε την Θεοσοφία και τα Ροδοσταυρικά θέματα. Κάθε επιστήμη είναι ημιτελής όταν αγνοείται η απόκρυφη σοφία, δηλαδή η ΓΝΩΣΗ. Η διάγνωση και η πρόγνωση του εγκληματία πρέπει να είναι ακριβείς, γιατί στην αντίθετη περίπτωση θα συνεχίζεται ο νόμος της Ανταπόδοσης.

Τα σωφρονιστήρια πρέπει να μετατραπούν σε κλινικές Ψυχιατρικής, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, σχολές, εργαστήρια, φάρμες, αγροκτήματα κτλ.

Η Ψυχοθεραπεία είναι πολύπλευρη. Κάθε εγκληματίας χρειάζεται τους ειδικευμένους καθηγητές του. Η σωστή παιδαγωγική θεραπεία, η παιδαγωγική Ψυχοθεραπεία πρέπει να είναι υπό την ευθύνη Ψυχιάτρων που έχουν μελετήσει πραγματικά Θεοσοφία, Ροδοσταυρισμό, Ερμητισμό, Γιογκισμό κτλ, δηλαδή να είναι γνωστικοί. Οι υλιστές ψυχίατροι ΔΕΝ επιτυγχάνουν να αναμορφώσουν τους εγκληματίες, καταλήγουν σε πλήρη αποτυχία. Ο υλισμός απέτυχε ήδη στην Σοβιετική Ρωσία όπως το έχει αποδείξει το έκδηλο γεγονός των δεκαπέντε εκατομμυρίων Μωαμεθανών που ζουν στην καρδιά της Ρωσίας. Πρακτικά έχουν μείνει εκεί μόνο κάποιοι λίγοι φανατικοί του κρεολού υλισμού που ζει ακόμη σε αυτές τις ώρες της ζωής σε πλήρη δέκατο όγδοο αιώνα.

Η καλή μουσική, οι διαλέξεις, ο εκπαιδευτικός και ύψιστα πνευματικός κινηματογράφος, το κολύμπι, οι περίπατοι στον ελεύθερο αέρα, η υγιής σεξουαλική ζωή κτλ μπορούν να αναμορφώσουν και να θεραπεύσουν τους εγκληματίες. Ο νόμος της Ανταπόδοσης έχει αποτύχει κατηγορηματικά. Σήμερα χρειάζεται η Επανορθωτική Παιδαγωγική Ψυχοθεραπεία.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Η Ενδοκρινολογία είναι μια επιστήμη που βρίσκεται ακόμη σε εμβρυϊκό στάδιο. Η Εγκληματολογία βρίσκεται λιμνάζουσα από την υλιστική επιστήμη. Στους ενδοκρινείς αδένες βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση οι δυνάμεις της Διόρασης, διαίσθησης, τηλεπάθειας, πανεπιστήμης κτλ. Η λανθασμένη χρήση των ψυχικών δυνάμεων είναι εγκληματική. Η άγνοια είναι η αιτία της κακής χρήσης των ψυχικών δυνάμεων. Η ψυχιατρική η διευρυμένη με Θεοσοφικά και Ροδοσταυρικά θέματα θα βγάλει την Εγκληματολογία από την λιμνάζουσα κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Το Ποινικό Δίκαιο πρέπει να αναμορφωθεί σύμφωνα με την Επιστημονική Εγκληματολογία.

Η ΨυχοΒιολογία χωρίς την Θεοσοφία είναι σαν κήπος χωρίς νερό. Κάθε εσωτεριστικός σπουδαστής οφείλει να έχει πειθαρχία και διανοητική μόρφωση. Ο αποκρυφιστής χωρίς πειθαρχία και διανοητική μόρφωση μετατρέπεται σε εγκληματία. Η σωστή χρήση των δυνάμεων είναι μια ευλογία για όλον τον κόσμο. Η άδικη χρήση των δυνάμεων είναι μια κατάρα για όλον τον κόσμο. Ο αγνοών που επιθυμεί να εκπαιδεύσει και να αναπτύξει τις λανθάνουσες ψυχικές δυνάμεις των αδένων εσωτερικής έκκρισης μοιάζει με παιδί που παίζει με δυναμίτη. Ο αποκρυφιστής χωρίς διανοητική μόρφωση μετατρέπεται σε εγκληματία.

Αυτό το βιβλίο είναι ένας Κώδικας Επιστημονικής Ηθικής για όλους τους Γνωστικούς, Ροδόσταυρους, Γιόγκι, Αποκρυφιστές. Πνευματιστές κτλ. Ο εσωτεριστής που μελετά και δέχεται αυτό το βιβλίο θα μετατραπεί σε έναν πραγματικό δάσκαλο της ΛΕΥΚΗΣ ΣΤΟΑΣ.

Ο αποκρυφιστής που δέχεται αυτό το βιβλίο σαν κώδικα της Επιστημονικής Ηθικής δεν θα πέσει στην άβυσσο του εγκλήματος. Με αυτό το βιβλίο ανοίγουμε ένα νέο πεδίο ερευνών στην ψυχιατρική και την Εγκληματολογία.

Samael Aun Weor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πατήστε Ctrl και μετά το + μερικές φορές. Η εικόνα θα μεγαλώσει και θα σας διευκολύνει να γράψετε εύκολα την λέξη της επαλήθευσης.
Έπειτα πατώντας Ctrl και - μπορείτε να μικρύνετε την οθόνη