Το βιβλίο των πόνων του σώματος

Δωρεάν βιβλία για θεραπείες
Κατεβάστε από εδώ το Το βιβλίο των πόνων του σώματος.
Περιέχει πρακτικές οδηγίες για να αντιμετωπίσετε πονοκεφάλους, μουδιάσματα, πιασίματα, και γενικά διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά και εικόνες για τις προτεινόμενες μαλάξεις. Κατεβάστε επίσης τα παρακάτω βιβλία. Έχουν σχέση με την υγεία σας. Είναι "καθαρά", χωρίς ιούς. Μοιράστε τα με την σειρά σας σε όποιον θέλετε. Όσοι περισσότεροι τα πάρουν τόσο το καλύτερο. Αν ξέρετε κάποιον σχετικό με ιατρική, που να μην είναι υπάλληλος αλλά να αγαπάει την ιατρική και τις θεραπείες, δώστε του ειδικά τα δύο πρώτα.

Σελίδες

5 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ

Ερωτήσεις και Απαντήσεις:

Είναι γραμμένο με αναμμένα κάρβουνα, στο Βιβλίο των Μυστηρίων, ότι o LANU ή μαθητής πρέπει να ερωτά, αν πραγματικά επιθυμεί -με όλες τις δυνάμεις της Ψυχής του- την Εσωτερική Αυτο-Πραγμάτωση του Είναι.

Αν έγινε γνωστή η Γνώση των μεγάλων αρχαϊκών Μυστηρίων, είναι γιατί, χάρη στην χρηστότητα της διδασκαλίας τους, κάποιοι πολύ άγιοι άνθρωποι πέτυχαν να πλησιάσουν τον αποκαλυπτικό δυναμισμό του Είναι.

SAMAEL AUN WEOP

«Ο Πάρσιφαλ Αποκαλυμμένος» και «Η Μυστική Διδασκαλία του Anahuac»...

Οι Ιερές Γραφές λένε: «Ζητείστε και θα σας δοθεί, χτυπήστε και θα σας ανοιχτεί». Έτσι λοιπόν, ρωτήστε κι εγώ με μεγάλη ευχαρίστηση να απαντήσω σε ότι θα πρέπει να απαντήσω...

ΕΡ: Δάσκαλε, Θα ήθελα να μάθω το γιατί, σχετικά με μια πολύ μεγάλη ανησυχία που έχω εδώ και πολύ-πολύ καιρό. Ποιος είμαι, από που έρχομαι, ποια είναι η οφειλή μου, κι αν έχω κάποια αποστολή; Θέλω να ξέρω κάτι σχετικό με όλα αυτά.

Απ: Είναι απαντήσεις σε ζωτικές ερωτήσεις, δεν είναι; Ποιος είμαι, από που έρχομαι, που πηγαίνω, ποιο είναι το αντικείμενο της ύπαρξης μου κτλ. Αναμφισβήτητα, πρέπει να ξέρουμε αν νιώθομε ή δεν νιώθομε κάποια ανησυχία πνευματικού τύπου. Προφανώς, αν εσύ δεν ένιωθες καμιά ανησυχία πνευματικού τύπου, δεν θα βρισκόσουν εδώ. Αυτό είναι σαφές. Λοιπόν τώρα, γιατί νιώθεις πνευματική ανησυχία;

Αν κάποιος την νιώθει είναι γιατί ο Θεϊκός Σπινθήρας, ο Αθάνατος Σπινθήρας, η Μονάδα του (για να μιλάμε σαφέστερα στην γλώσσα του Leibnitz) εργάζεται στην Ουσία και για αυτό υπάρχει ανησυχία. Όταν η Μονάδα δεν εργάζεται στην Ουσία, δεν υπάρχει καθόλου ανησυχία. Πως θα μπορούσε να νιώσει επιθυμίες η Ουσία, αν ο Θεϊκός Σπινθήρας δεν την παρακινούσε;

Ο Θεϊκός Σπινθήρας εργάζεται στην Ουσία, όταν ο Σπινθήρας επιθυμεί να Αυτο-Πραγματωθεί, να πετύχει την Μαεστρία. Αλλά αν ο Θεϊκός Σπινθήρας δεν επιθυμεί να φθάσει ποτέ στην Μαεστρία, τότε δεν εργάζεται με την Ουσία κι επομένως δεν υπάρχει εσωτερική ανησυχία.

Σε σένα υπάρχει ανησυχία, που σημαίνει ότι ο Θεϊκός Σπινθήρας εργάζεται σε σένα. Προφανώς λοιπόν θέλεις να ξέρεις αν κάποια αποστολή υπάρχει στην ζωή, έτσι δεν είναι; Η ίδια λοιπόν ερώτηση περικλείει μια βαθειά έννοια. Αν δεν είχες -ορισμένη- ειδική αποστολή στην ζωή, δεν θα έκανες την ερώτηση, αφού δεν μπορεί να υπάρχει ένα αποτέλεσμα χωρίς αιτία, ούτε μια αιτία χωρίς αποτέλεσμα. Αν υπάρχει η ερώτηση, είναι γιατί υπάρχει η αποστολή. Αν δεν υπήρχε η αποστολή, δεν θα είχε γίνει η ερώτηση. Αν τώρα, θέλεις να διευκρινίσεις την αποστολή, λοιπόν τα ίδια τα γεγονότα το έχουν πει. Αν παρατηρείς προσεκτικά τις σχέσεις που έχεις στην ζωή, όλες τις ιδιαίτερες σχέσεις, μπορείς να διαπιστώσεις ότι, σε σχέση με την Γνώση, βγαίνει ένα μεγάλο συμπέρασμα. Ποιο; Η κοινοποίηση της διδασκαλίας, έτσι; Λοιπόν, προφανώς αυτή είναι η αποστολή σου.

Αλλά είναι σαφές ότι για να μπορείς να εργαστείς με μεγάλη επιτυχία, είναι αναγκαίο να γνωρίζεις σε βάθος την διδασκαλία, γιατί αν κοινοποιήσεις την διδασκαλία χωρίς να την γνωρίζεις σε βάθος, τότε δεν θα κάνεις τέλεια την κοινοποίηση. Επομένως χρειάζεται να μελετήσεις την διδασκαλία σε βάθος ώστε η κοινοποίηση να είναι σωστή...

Να κοινοποιήσεις την διδασκαλία: αυτή είναι η αποστολή σου. Και αν παρατηρήσεις καλά τα χαρακτηριστικά της ζωής σου, θα το διαπιστώσεις, θα το επιβεβαιώσεις μόνος σου. Σύμφωνα με το πως θα πηγαίνεις εργαζόμενος για την ανθρωπότητα, θα προχωράς εκτελώντας επίσης τον τρίτο παράγοντα της Επανάστασης της Συνείδησης.

Πρέπει να εργαζόμαστε με τους τρεις παράγοντες:

-Να ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ: να κάνουμε σκόνη το Εγώ, να το ελαττώνουμε σε στάχτες.

-Να ΓΕΝΝΙΟΜΑΣΤΕ: πρέπει να δημιουργούμε τα Ανώτερα Υπαρξιακά Σώματα του Είναι, για να πετύχουμε την ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΝΗΣΗ.

-Να ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ: Πρέπει να σηκώνουμε την δάδα του Λόγου, ψηλά για να φωτίζουμε τον δρόμο των άλλων. Πρέπει να εργαστείς με αυτόν τον τρίτο παράγοντα κι αυτή είναι η αποστολή σου, ακριβώς αυτή. Υπάρχει κάποια άλλη ερώτηση;

ΕΡ: Αυτή δεν είναι μια ερώτηση. Εγώ έχω ένα φοβερό πρόβλημα. Είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα ελάττωμα, μια φοβερή βραδύτητα στο διάβασμα -φοβερή- κι αυτό επίσης οφείλεται σ' ένα φυσικό ελάττωμα κακής όρασης. Θα ήθελα να ζητήσω μια χάρη για να μου δοθεί εκπαίδευση επάνω σε αυτό, στο εσωτερικό, για να μπορώ να μάθω γρηγορότερα και να μπορώ να αφιερωθώ στην εκπαίδευση. Από την άλλη μεριά, εγώ εργάζομαι πάρα πολύ και δεν μου μένει πολύς χρόνος. Τι δυνατότητες θα μπορούσα να έχω ώστε να λάβω αυτόν τον τύπο γρήγορης εκπαίδευσης για το καλό της ανθρωπότητας;

ΑΠ: Μπορούν να σου δοθούν, εσύ μπορείς να λάβεις εκπαίδευση, αλλά αν δεν περνάς τις γνώσεις σου στον φυσικό εγκέφαλο, σε τι εξυπηρετεί να σου δοθεί η εκπαίδευση; Προφανώς, το πρώτο που πρέπει να κάνεις -πριν μπορέσεις να λάβεις αυτήν την εκπαίδευση, είναι να αφυπνιστείς και θα πετύχεις την αφύπνιση εξαλείφοντας τα υποανθρώπινα στοιχεία σου. Αυτό που χρειάζεσαι να κάνεις είναι να εργαστείς πάνω στον εαυτό σου. Μόνο όταν επιτύχεις να εξαλείψεις αυτά τα υποανθρώπινα στοιχεία, όταν μετατρέψεις το υποσυνείδητο σε συνειδητό θα μπορέσεις πραγματικά να καρπωθείς την Φώτιση και να φέρεις στον φυσικό εγκέφαλο όλες τις διδασκαλίες ανώτερης τάξης. Πρέπει λοιπόν να εργαστείς πάνω στον εαυτό σου, δεν υπάρχει άλλο φάρμακο.

ΕΡ: Θα είναι μια εργασία αρκετά μακρόχρονη. Είναι σαφές ότι πρέπει να εργαστώ πάνω στον εαυτό μου για να μπορώ να φέρνω το μήνυμα.

ΑΠ: Σαφώς, έτσι είναι! Τα πράγματα είναι σωστά, όπως πρέπει να είναι. Τα πράγματα οφείλουν να γίνουν έτσι ακριβώς.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, υποκειμενικού ψυχισμού, που λένε ότι είναι φωτισμένοι και καταλήγουν δίνοντας διδασκαλίες προς την ανθρωπότητα, κάνοντας διαλέξεις, αυτοθεωρούμενοι Θεοί, χωρίς να έχουν εξαλείψει το Εγώ. Είναι πραγματικά κωμικοί ή στην καλύτερη περίπτωση, ειλικρινείς λανθασμένοι. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα των γεγονότων.

Εμείς οφείλουμε να πάμε στο συγκεκριμένο, στο σαφές, στο ακριβές,, χωρίς κανενός είδους ασάφειες, χωρίς αμφιβολίες, χωρίς ασυναρτησίες. Πρέπει να εργαζόμαστε με μια λογική ανωτέρου τύπου, ακριβείς στις αντιλήψεις μας και στις πράξεις μας.

ΕΡ: Είναι ακριβής αυτή η διδασκαλία;

ΑΠ: Αυτό είναι ξεκάθαρο! Έτσι λοιπόν, σου χρειάζεσαι πραγματικά να πεθαίνεις για να Είσαι, να εξαλείφεις τα «ανεπιθύμητα στοιχεία» ώστε να μπορέσεις να γίνεις Φωτισμένος. Μόνον έτσι μπορείς να λάβεις αυτήν την διδασκαλία και να την μεταδόσεις στους ανθρώπους. Αντίθετα, δεν είναι δυνατόν.

ΕΡ: Και στο μεταξύ;

ΑΠ: Αυτό που εσύ μπορείς μέρα με την ημέρα είναι να βοηθάς, να κοινοποιείς την διδασκαλία έτσι όπως είναι γραμμένη στα βιβλία. Εδώ, δεν απαιτείται να ξεπετάς την διδασκαλία σε μια στιγμή, ένα βιβλίο σε κάποιες ώρες. Όχι, αξίζει περισσότερο να προχωράς λίγο-λίγο και να διαλογίζεσαι σε βάθος σε αυτό που μελετάς. Έτσι, το να δίνεις την διδασκαλία, γίνεται με τρόπο πιο αποδοτικό, πιο αποτελεσματικό, καλύτερο...

Διαφορετικά, αν κάποιος διαβάζει ένα βιβλίο «με πενήντα χιλιόμετρα την ώρα» κι ύστερα θέλει να το επαναλάβει δίνοντας την διδασκαλία, προχωρά κάνοντας μηχανικά την εργασία, έτσι; Κάθε λέξη πρέπει να έχει περάσει από διαλογισμό, να έχει υποβληθεί σε βαθύ συλλογισμό, να έχει κατανοηθεί πλήρως. Έτσι λοιπόν, η πληροφορία που έχουμε στο μυαλό μας πρέπει να γίνει συνειδητή.

ΕΡ: Αυτός είναι ο τρόπος για να επεργαζόμαστε την ανώτερη γνώση στον νου μας;

ΑΠ: Ναι, μέρα με την ημέρα γίνεται φανερό ότι υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον για αυτόν τον τύπο διδασκαλίας στους ανθρώπους. Αλλά επίσης μπορεί κάποιος να εκτιμήσει ότι αυτός ο τύπος διδασκαλίας που έχει δοθεί, παραδίδεται από άτομα τα οποία δεν γνωρίζουν ότι αυτό που λένε είναι απόψεις. Υπάρχουν φοβερές απόψεις γνώσεων σχετικά με όλα τα πράγματα. Για παράδειγμα, συμβαίνουν περιπτώσεις όπως αυτή των σχέσεων με τα διαπλανητικά όντα. Δεν δόθηκε ποτέ η ακριβής ερμηνεία.

Βέβαια, αναμφισβήτητα έγινε πολύς λόγος για τους ιπτάμενους δίσκους εδώ και πολλά χρόνια. Ακριβώς, μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, οι εφημερίδες όλου του κόσμου αφιερώθηκαν στο να προ­παγανδίζουν, στους τέσσερις ανέμους, διάφορες ειδήσεις σχετικά με τέτοιους ιπτάμενους δίσκους, σχετικά με τα Ούφο, για να μιλάμε σαφέστερα.

Σε εκείνη την περίπτωση εγώ είπα, με εμφατικό τρόπο, ότι οι ιπτάμενοι δίσκοι ήσαν κοσμικά πλοία με πλήρωμα από κατοίκους άλλων κόσμων κι έτσι έδωσα την είδηση στο βιβλίο μου με τον τίτλο «ΤΕΛΕΙΟΣ ΓΑΜΟΣ», πρώτη έκδοση. Μου έμεινε λοιπόν, η ικανοποίηση ότι ήμουν ο πρώτος που έδωσε αυτήν την είδηση στον κόσμο. Οι άνθρωποι δεν το πίστεψαν, γέλασαν μαζί μου και μέχρι που με θεώρησαν τρελό. Ωστόσο, εδώ, εκεί, παραπέρα και σε όλα τα μέρη, υπάρχουν πληροφορίες από ανθρώπους οι οποίοι κατάφεραν να έλθουν σε επαφή άμεση με ανθρώπους άλλων κόσμων. Δεν θέλω να πω ότι το εκατό τοις εκατό των ειδήσεων σχετικά με τους ιπτάμενους δίσκους ήταν σωστές. Υπάρχουν φυσικά στους ανθρώπους τσαρλατανικές συνήθειες, υποκείμενα που γελούν βάζοντας να πετούν διάφορες φωτεινές σφαίρες, κάνοντας έξυπνα τεχνάσματα κτλ. Είναι φανερό ότι δίπλα στο φως βρίσκεται το σκοτάδι. Πάντα ανάμεσα στο σοβαρό και το γελοίο δεν υπάρχει παρά ένα βήμα. Ωστόσο το θέμα των ιπτάμενων δίσκων δεν χάνει το ενδιαφέρον του για αυτόν τον λόγο. Επαναλαμβάνω, ανάμεσα στο ύψιστο και στο γελοίο -ναι- δεν υπάρχει παρά ένα βήμα... Πρέπει λοιπόν να προσπαθούμε να εξαλείφουμε το γελοίο και να ψάχνουμε τους σοβαρούς ανθρώπους στο θέμα αυτό των κοσμικών πλοίων.

Εδώ ακριβώς, στην πρωτεύουσα του Μεξικού, ευρισκόμενοι στην Torre Latina είδαμε ένα κοσμικό πλοίο. Πίναμε καφέ, πολύ ήσυχα, όταν ένας από τους παρόντες μας υπόδειξε να κοιτάξουμε ένα σημείο στο διάστημα και μας φώναξε να προσέξουμε. Παρατηρήσαμε, ακριβώς, ένα θαυμάσιο κοσμικό πλοίο που πετούσε σε μικρό ύψος πάνω από την πρωτεύουσα του Μεξικού και σε σχετικά μικρή απόσταση από το Torre Latina. Έμοιαζε να είναι ακίνητο, καρφωμένο στο διάστημα κι άστραφτε στο φως του ήλιου ενώ βρισκόμαστε στο καταμεσήμερο. Αργότερα, το πλοίο μετακινήθηκε αργά κι ύστερα ανέβηκε κάθετα ώσπου χάθηκε στον ουρανό, στο άπειρο...

Έτσι λοιπόν, υπήρξαμε μάρτυρες τέτοιου γεγονότος. Σαφώς αν είχαμε εκείνη την στιγμή μια φωτογραφική μηχανή, θα μπορούσαμε να φωτογραφήσουμε το πλοίο, αλλά δεν είχαμε φωτογραφική μηχανή...

Πριν μέρες συνέβει ότι o Jacobo Sarnosky, από την τηλεόραση, απευθυνόταν στον λαό του Μεξικού και μέχρι που ειρωνευόταν τους ιπτάμενους δίσκους. Αφού είχε τελειώσει η εκπομπή, κάποιοι νεαροί που βρίσκονταν στο δρόμο με φώναξαν να προσέξω. Βγήκα να δω περί τίνος πρόκειται. Με μεγάλη έκπληξη είδαμε ένα κοσμικό πλοίο να περνά πάνω από την ταράτσα του σπιτιού μου. Γλιστρούσε αργά στο διάστημα, και οι γείτονες μου -εκείνοι που με είχαν φωνάξει- δεν μπορούσαν παρά να γελάσουν με τον Jacobo Sarnosky και τον σκεπτικισμό του, αφού είχαμε εκεί το πλοίο όλοι, μπροστά στα μάτια μας. Είδαμε εκείνο το πλοίο να γλιστρά και τελικά ανέβηκε κάθετα, ώσπου χάθηκε στο άπειρο...

ΕΡ: Δάσκαλε. Ποιο είναι το έργο ή τι έρχονται να κάνουν στην Γη αυτά τα εξωγήινα όντα; Τι αποστολή έχουν;

ΑΠ: Ναι, αυτοί σκοπεύουν να βοηθήσουν την ανθρωπότητα, σ' αυτήν την κρίσιμη ώρα στην οποία ζούμε. Αυτό είναι όλο...

Αλλά συνεχίζοντας με αναφορές για τις οποίες είμαι βέβαιος, θέλω να σας πω το ακόλουθο: Κάποια μέρα συνέβη να έλθω σε απ' ευθείας επαφή με το πλήρωμα ενός από αυτά τα κοσμικά πλοία. Το πλοίο προσγειώθηκε στην «Έρημο των Λεόντων» εδώ στο Μεξικό. Κατευθύνθηκα, φυσικά, στο μέρος του δάσους όπου προσγειώθηκε το πλοίο. Είχα την τύχη να το δω και πλησιάζοντας, μπόρεσα, με έκπληξη, να διαπιστώσω ότι ήταν τοποθετημένο πάνω σε έναν θαυμάσιο τρίποδα. Ήταν ένα θαυμάσιο, στρογγυλό, καταπληκτικό πλοίο. Άνοιξε μια πορτούλα και κατέβηκε ο κυβερνήτης, ακολουθούμενος από όλο το πλήρωμα. Δεν θεώρησα καθόλου άπρεπο το να απευθυνθώ στον κυβερνήτη του πλοίου. Του είπα: «Θα ήθελα να με πάτε στον πλανήτη Άρη. Η Θεϊκή μου Μονάδα είναι ο Κυβερνήτης αυτού του κόσμου. Ωστόσο εγώ δεν έχω πάει εκεί προσωπικά, φυσικά». Εκείνος ο πλοίαρχος έμεινε σιωπηλός. Στην συνέχεια ακολούθησε το καλύτερο. Όλο το πλήρωμα κάθισε χάμω -κάθισε στο γρασίδι θα λέγαμε-, στην «Έρημο των Λεόντων». «Έρημος» γιατί υπάρχουν λίγοι άνθρωποι, αλλά δεν είναι μια έρημος, είναι ένα δάσος. Δύο κυρίες βρίσκονταν ανάμεσα στο πλήρωμα. Εγώ συνέχισα λέγοντας στον πλοίαρχο: «Είμαι συγγραφέας και έχω την αποστολή να βοηθήσω την ανθρωπότητα. Αν ζητώ να με πάτε σε άλλους κόσμους, δεν είναι για μένα αλλά για την ανθρωπότητα και επιθυμώ να με πάτε στον πλανήτη Άρη»... «Α! στον Άρη; Αυτός είναι ακριβώς εκεί» μου είπε ο πλοίαρχος, σαν να επρόκειτο για μια διαδρομή στο Xochimilco. Γι’ αυτόν, ήταν μια απαίτηση πολύ μικρής σοφίας.

Έτσι συνεχίζοντας, εξακολουθούσα να του λέω: «Συμβαίνει ότι σαν συγγραφέας, θέλω να φέρω από αυτούς τους άλλους κόσμους την πνευματική τους μόρφωση και τον πολιτισμό τους για να βοηθήσω την ανθρωπότητα. Δεν είμαι ένα «διανοητικό ζώο», είμαι ένας άνθρωπος, και το κάνω με την υπευθυνότητα με την οποία ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει την αίτηση, όχι όπως θα την έκανε ένα «διανοητικό ζώο», αλλά όπως θα την έκανε ένας άνθρωπος, πράγμα που είναι διαφορετικό».

Κράτησε σιωπή.

Μία από τις κυρίες πήρε εκείνη την στιγμή τον λόγο και είπε: «Αν τοποθετήσουμε ένα φυτό που δεν έχει άρωμα, δίπλα σε ένα φυτό που έχει, είναι φανερό ότι αυτό που δεν έχει άρωμα θα γονιμοποιηθεί με το άρωμα αυτού που είναι αρωματικό, έτσι;». Εγώ είπα: «Ναι, αυτό είναι σωστό, αυτό είναι αλήθεια». Μου είπε: «Το ίδιο συμβαίνει με τους κόσμους στο διάστημα. Κόσμοι οι οποίοι στο παρελθόν, πήγαιναν άσχημα, λίγο-λίγο γονιμοποιήθηκαν με τις δονήσεις των γειτονικών κόσμων και τότε, ανθρωπότητες οι οποίες έμελλαν να χαθούν μετατράπηκαν και σήμερα προχωρούν σύμφωνα με τις γειτονικές ανθρωπότητες, πηγαίνουν καλά. Αλλά εμείς ήρθαμε σε αυτές τις στιγμές στον πλανήτη Γη και βλέπουμε ότι εδώ δεν συμβαίνει το ίδιο. Τι είναι αυτό που συνέβη σε αυτόν τον πλανήτη;». Ήταν η ερώτηση που μου έκαναν. Έδωσα την απάντηση μου: «Είναι, ότι αυτός ο πλανήτης, είναι ένα λάθος των Θεών». Αλλά ύστερα, συλλογιζόμενος, συμπλήρωσα ολοκληρώνοντας την απάντηση μου ως εξής: «Αυτό είναι το Κάρμα των Κόσμων»... Σαφώς εκείνες οι δύο κυρίες κατάλαβαν κι ο κυβερνήτης του πλοίου επίσης. Όλοι συμφωνούσαν.

Εκείνοι λοιπόν οι άνδρες και οι γυναίκες, ήσαν πραγματικοί Θεοί με σώματα ανθρώπων. Δεν είναι κοινοί και συνηθισμένοι βέβηλοι, αλλά ούτε και «ανθρωποειδή», είναι επαναλαμβάνω Θεοί. Αυτές οι κυρίες είναι μεγάλα Όντα, Θεοί με θηλυκά σώματα, με σώματα Αληθινών Ανθρώπινων Όντων. Είναι ύψιστοι επιστήμονες, άνθρωποι με βαθιές γνώσεις.

Συνέχισα να επιμένω στην παράκληση μου στον πλοίαρχο. Του είπα: «Θέλω να με πάτε εκεί» και μέχρι που αρπάχτηκα από τον τρίποδα πάνω στον οποίο βρισκόταν το πλοίο, έτοιμο για να φύγει. Ήταν πρωί, ήμουν διατεθειμένος να ακολουθήσω αλλά ο πλοίαρχος μου έδωσε μια απάντηση που υπήρξε καθοριστική. Μου είπε: «Στον δρόμο πηγαίνουμε βλέποντας»... Εγώ κατάλαβα την απάντηση, σε ποιόν Δρόμο αναφέρθηκε, στον Εσωτερικό Δρόμο. Ήξερα πολύ καλά αυτό που εννοούσε και κατάλαβα ότι αναμένεται σε αυτές τις στιγμές, αυτό που εμείς ονομάζουμε Ανάσταση. Εφ' όσον επιτευχθεί η Ανάσταση, από την οποία οφείλει να περάσει κάθε Δάσκαλος της Λευκής Αδελφότητας -πράγμα που ήδη πρόκειται να συμβεί - τότε εισέρχεται σε αυτήν την ομάδα. Κατάλαβα επίσης ότι εκείνο το πλοίο ήταν διαγαλακτικό κι ότι εκείνοι ήσαν διαγαλακτικοί ταξιδιώτες.

Όπως σας είπα, την αίτηση μου την θεώρησαν σαν μια απαίτηση, φτωχή στο βάθος. Κατάλαβα ότι είναι άνθρωποι τέλειοι, Θεοί -επαναλαμβάνω με σώματα ανθρώπου, πλάσματα απείρως ανώτερα των ανθρώπων των «διανοητικών ζώων» που κατοικούν στην επιφάνεια της Γης. Πλάσματα τα οποία τα «διανοητικά ζώα» δεν είναι ικανά να καταλάβουν.

Είναι φανερό ότι τα «λογικά ανθρωποειδή» κρίνουν άσχημα τους όμοιούς τους. Τους εξωγήινους, δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένα για να τους καταλάβουν.

Εκείνος ο κυβερνήτης κατευθύνθηκε προς το πλοίο του κι εγώ έμεινα πολύ ικανοποιημένος από την απάντησή του. Ανέβηκε με το πλήρωμα του σε εκείνη την ιπτάμενη σφαίρα. Τραβήχτηκα σε κάποια απόσταση ώστε να μη πάθω κάποια ζημιά από την ραδιενέργεια και το πλοίο ανυψώθηκε ως το κέντρο εκείνου του δάσους...

Εκείνοι οι άνθρωποι ήσαν χαλκοειδής, με μεσημβρινή κορμοστασιά, λεπτοί εφοδιασμένοι με μια μεγάλη επιστήμη και ικανότητες απείρως ανώτερες από αυτές των γήινων. Δεν έρχονται για να προξενήσουν καμιά ζημιά στους ανθρώπους. Απλά μελετούν τον πλανήτη Γη και προτίθενται να βοηθήσουν την ανθρωπότητα.

Σύντομα θα μπορέσω να μπω σε αυτήν την ομάδα και θα είναι για να φέρω, εδώ στην Γη, αποδείξεις για την ύπαρξη ζωής σε άλλους κόσμους. Στοιχεία μεταλλικά, φυτικά κι ακόμη ζωντανούς οργανισμούς που θα τεθούν στα τραπέζια των επιστημόνων, θα γράψουμε κείμενα και θα τα γνωστοποιήσουμε δημόσια, επί πλέον θα παραθέσουμε τις αποδείξεις πάνω σε αυτό που θα γράψουμε. Τότε η διανόηση των ανθρώπων θα οδηγηθεί σε αυτούς τους άλλους κόσμους του σύμπαντος. Θα κατευθυνθεί, γιατί, σαφώς, μέσω των έργων μας και των αποδείξεων, οι άνθρωποι θα εκτοξεύσουν τον νου τους μέχρι εκείνους τους άλλους κόσμους και θα έλκουν, με μαγνητικό τρόπο, την δόνηση αυτών των άλλων κόσμων κι έτσι αυτή η ακτινοβολία θα γονιμοποιήσει όλη την Γη.

Είναι αναγκαίο ώστε η Γη μας να γονιμοποιηθεί με την ακτινοβολία άλλων κόσμων. Τελικά αυτό είναι το συμπέρασμα, αυτό που εκείνοι έδωσαν κι αυτό για το οποίο εγώ μιλώ αποτελούν ένα μοναδικό σύνολο. Κατ' αυτόν τον τρόπο ο πλανήτης θα λάβει ένα μεγάλο ευεργέτημα. Σαφώς, με οποιουσδήποτε τρόπους, οι κατακλυσμοί θα είναι οι κατακλυσμοί, αλλά η δόνηση θα μείνει στην Γη για να φτιάξει έναν καλύτερο κόσμο.

ΕΡ: Δάσκαλε. Αυτός ο τύπος όντων, έχουν ένα βαθμό τελειότητας όμοιο με αυτόν του Ιησού Χριστού για παράδειγμα;

ΑΠ: Είναι άνθρωποι ανώτερου τύπου, Άνθρωποι Θεοί. Δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις αυτού του τύπου. Δεν αρμόζει ποτέ να κάνουμε αυτού του τύπου συγκρίσεις. Όμως, θα μπορούσαμε με κάθε τρόπο να διαβεβαιώσουμε ότι αυτοί έχουν ενσαρκωμένο τον Κοσμικό Χριστό. Είναι όντα ανώτερου τύπου.

ΕΡ: Ο Χριστός, είναι επίσης Κοσμικός;

ΑΠ: Ο Χριστός, ελέχθει ορθώς, είναι Κοσμικός, Συμπαντικός, εκδηλώνεται σε κάθε άνθρωπο που είναι κατάλληλα προετοιμασμένος. Ο Χριστός, δεν εκφράστηκε μόνο στον Ιησού από την Ναζαρέτ. Εκφράστηκε επίσης, μια μέρα, στον Quetzalcoatl όπως επίσης και μέσω του Krishna, του Gautama -του Βούδα Sakyamuni και άλλων πολλών ανώτερων ανθρώπων όπως ο Ερμής ο Τρισμέγιστος ή ο Άγιος Λάμα. ΑΥΤΟΣ εκφράζεται πάντα όταν υπάρχουν προετοιμασμένα στοιχεία, όταν υπάρχουν άνθρωποι, μέσω των οποίων ΑΥΤΟΣ μπορεί να εκφράζεται.

ΕΡ: Τι είναι κατ' ουσίαν ο Χριστός;

ΑΠ: Ο Χριστός είναι μια ΚΟΣΜΙΚΗ ΑΡΧΗ η οποία βρίσκεται πολύ μακρύτερα από την ατομικότητα, την προσωπικότητα και το Εγώ.

ΕΡ: Είναι ένας Θεός;

ΑΠ: ΑΥΤΟΣ είναι αυτό που είναι, αυτό που πάντοτε ήταν κι αυτό που πάντοτε θα είναι. Είναι η ζωή που πάλλεται σε κάθε άτομο, όπως πάλλεται σε κάθε Ήλιο. Αυτό είναι ο Χριστός. Δεν πρέπει να τον ορίζουμε λέγοντας ότι είναι θεός. ΑΥΤΟΣ είναι εκείνος ο Θαυμαστός Φορέας ο οποίος εκφράζεται μέσω οποιουδήποτε Θεού ή οποιουδήποτε ανθρώπου που πάντοτε έχει ελεγχθεί ότι είναι κατάλληλος.

Έτσι λοιπόν, αυτοί οι κάτοικοι των άλλων κόσμων, με τους οποίους μπορέσαμε να έλθουμε σε επαφή, είναι αληθινοί Άνθρωποι Θεοί με την πιο πλήρη έννοια της λέξης. Οι άνθρωποι θα προτιμούσαν να συλλάβουν τους εξωγήινους. Γιατί; Για να τους πάρουν τα πλοία τους κι ύστερα να τα οπλίσουν με ατομική ενέργεια, με σκοπό να καταστρέψουν ανυπεράσπιστες πόλεις. Υστέρα, θέλουν οι γήινοι, να χρησιμοποιήσουν αυτά τα πλοία για να εισβάλουν σε άλλους κατοικημένους κόσμους. Έχει όμως αποδειχθεί πλέον ότι αυτοί οι εξωγήινοι είναι όντα υπερβολικά ευφυή και αντιληπτικά και δεν θα αφήνονταν να συλληφθούν κι αυτό δεν αρέσει στους γήινους. Έτσι οι κάτοικοι της Γης προτιμούν να λένε ότι οι ιπτάμενοι δίσκοι δεν υπάρχουν, ότι είναι μια απάτη, ότι είναι μια φαντασία κτλ. Πάντοτε υπάρχει μια δικαιολογία για όλα στην ζωή.

ΕΡ: Αν κάποιο από αυτά τα όντα συλληφθεί, θα είχε την δυνατότητα να επιστρέψει στο μέρος καταγωγής του;

ΑΠ: Έχοντας συλληφθεί, θα μπορούσε μετά να φονευθεί, έτσι δεν είναι; Θα το έβαζαν σε κάποιο εργαστήριο με τον σκοπό να μάθουν από τι πράγμα είναι φτιαγμένο, και το πλοίο θα δεσμευόταν και σε λίγο χρόνο θα αναπαραγόταν κατά χιλιάδες στον πλανήτη Γη. Τότε κανείς δεν θα είχε ασφάλεια ούτε για την ζωή του ούτε για τίποτε.

ΕΡ: Οι γήινοι έχουν την ικανότητα να αναπαράγουν ένα απ' αυτά τα πλοία;

ΑΠ: Ανακαλύπτοντας την φόρμουλα θα μπορούσαν να το κάνουν. Τότε θα είχαμε μια τραγωδία, θα ερχότανε η εισβολή, οι γήινοι, θα εισέβαλαν σε άλλους κόσμους! Θα ήταν η καταστροφή! Κι ακόμη περισσότερο, οι πόλεμοι θα γίνονταν πιο τρομακτικοί, γιατί αυτά τα πλοία, φορτωμένα με ατομική ενέργεια, θα ήσαν ισχυρότερα από τα υπερσύγχρονα αεροπλάνα, από τα υπερηχητικά αεροπλάνα κτλ. Με μια λέξη, η ανθρωπότητα θα χρησιμοποιούσε όλα αυτά για το κακό και θα σκότωναν τα πληρώματα αυτών των πλοίων. Αλλά αυτοί, όντας συνειδητοί και γνωρίζοντας αυτό που είναι οι γήινοι, δεν αφήνονται να συλλη­φθούν και φυλάγονται αποφεύγοντας τους γήινους. Οι εξωγήινοι κατανοούν πολύ καλά αυτό που είναι αυτοί οι βάρβαροι κι αν δεν τους προξενήσουν ζημιά, δεν βλάπτουν κανένα αλλά ούτε αφήνονται να συλληφθούν, αποφεύγοντάς τους.

ΕΡ: Αυτοί, κάνουν κάποιο είδος πειραμάτων στην γη, δουλεύοντας με κάποιο είδος ακτινοβολίας κτλ;

ΑΠ: Λοιπόν ναι. Καθημερινά έρχονται άνθρωποι από άλλους κόσμους και κάνουν μια σειρά πειραμάτων, κάποια μορφή επιχείρησης. Έτσι ακριβώς, δημιουργείται μακριά από τον κόσμο Γη η Έκτη Φυλή του αύριο. Αυτά τα πληρώματα έχουν ήδη μεταφέρει το καλύτερο του σπέρματος. Συγκεκριμένα, έχουν πάρει ανθρώπους αυτού του κόσμου για να τους διασταυρώσουν με ανθρώπους άλλων κόσμων...

ΕΡ: Θα μπορούσατε να μας εξηγήσετε κάτι σχετικό με τον σχηματισμό αυτής της Έκτης Φυλής;

ΑΠ: Λέω, ότι καθημερινά, πολλοί άνθρωποι εξαφανίζονται, μεταφέρονται σε άλλους κόσμους. Αυτοί οι άνθρωποι μεταφέρονται με τον σκοπό να διασταυρωθούν με διάφορες πλανητικές ανθρωπότητες. Το αποτέλεσμα τέτοιων διασταυρώσεων, θα μεταφερθεί επιστρέφοντας στην Γη, μετά τον μεγάλο κατακλυσμό. Έτσι λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι που θα εμφανισθούν στην εξαγνισμένη Γη του αύριο, θα είναι η Έκτη Ρίζα Φυλή. Γι' αυτό, η μέλλουσα Ιερουσαλήμ για την οποία μιλά η Αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννη θα έχει έναν νέο λαό, έναν λαό άγιο και θαυμαστό. Έτσι λοιπόν, ήδη σχηματίζεται η Έκτη Ρίζα Φυλή με ανθρώπους που έχουν μεταφερθεί από την Γη κι έχουν διασταυρωθεί με κατοίκους άλλων πλανητών, κι αυτό είναι αρκετά ενδιαφέρον. Αυτό είναι εκείνο που εγώ ήθελα να διευκρινίσω.

ΕΡ: Έχουν μεταφερθεί άνδρες και γυναίκες;

ΑΠ: Ναι, πληρώματα καραβιών έχουν εξαφανισθεί, αεροπλάνα έχουν εξαφανισθεί. Άνθρωποι οι οποίοι αγνοούνται από την μια στιγμή στην άλλη, και οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε άλλους κόσμους με τον σκοπό να τους διασταυρώσουν με ανθρώπους αυτών των πλανητών.

ΕΡ: Αλλά, πρόκειται για ανθρώπους υγιείς, έτσι δεν είναι;

ΑΠ: Ναι, για ανθρώπους λίγο ή πολύ υγιείς, γιατί πρόκειται να εξαγάγουν το καλύτερο, τον σπόρο, το σπέρμα για να το διασταυρώσουν με άλλες φυλές, με ανθρώπους άλλων κόσμων ώστε να εμφυτεύσουν πάνω στην επιφάνεια της Γης έναν τύπο καλύτερης ανθρωπότητας.

ΕΡ: Αυτός ο νέος τύπος ανθρωπότητας, αυτή η έκτη Φυλή, θα εμφανισθεί μέσα σε κάποια χρόνια;

ΑΠ: Πραγματικά, μέσα σε μερικούς αιώνες. Αλλά θα εμφανισθεί πάνω στην επιφάνεια της Γης, μιας Γης μεταμορφωμένης.

ΕΡ: Η νέα Φυλή θα κατάγεται από αυτές τις άλλες ανθρωπότητες, γιατί η σημερινή θα εξαφανισθεί, δεν είναι έτσι;

ΑΠ: Σαφώς έτσι είναι. Θα εμφανισθούν οι απόγονοι. Γι' αυτό μιλώ ξεκάθαρα, το αποτέλεσμα των διασταυρώσεων, το αποτέλεσμα αυτών των διασταυρώσεων, θα είναι η ανθρωπότητα του μέλλοντος, η ανθρωπότητα της Έκτης Ρίζας Φυλής.

ΕΡ: Υπήρξαν πριν από μας οι Άτλαντες και οι Λεμούριοι;

ΑΠ: Πολύ πριν από τους Λεμούριους, ήσαν οι Υπερβόρειοι και πριν από τους Υπερβόρειους είναι οι άνθρωποι της Πολικής Φυλής, οι Πρωτοπλασματικοί. Πρώτον λοιπόν υπήρξε η Πολική Φυλή ή Πρωτοπλασματική, δεύτερον οι Υπερβόρειοι, τρίτον οι Λεμούριοι, τέταρτον οι Άτλαντες, πέμπτον οι Άρειοι, αυτοί που κατοικούν σήμερα στην επιφάνεια της Γης. Η έκτη Φυλή θα είναι η μελλοντική η οποία θα εμφανισθεί μετά τον μεγάλο κατακλυσμό.

ΕΡ: Δάσκαλε, σε τι οφείλεται το ότι η Φυλή έχει τόσα χρώματα; Απ' ότι ξέρω, δεν είναι δυνατόν από έναν λευκό να προέλθει ένας μαύρος ή αντίστροφα.

ΑΠ: Οι διαφορετικές φυλές είναι απαραίτητες. Αυτά τα διαφορετικά χρώματα λοιπόν, οφείλονται επίσης στα διαφορετικά γεωγραφικά κλίματα όπου πρέπει να ζήσουν πάνω στην Γη...

ΕΡ: Άρα, αυτό δεν σημαίνει ότι οι λευκοί έχουν έλθει από ορισμένο πλανήτη και οι μαύροι από άλλο;

ΑΠ: Όχι, απολύτως όχι. Τα διαφορετικά χρώματα της φυλής, οφείλονται στα διαφορετικά κλίματα, είναι θέμα κλίματος.

ΕΡ: Αυτό είναι αρκετά ενδιαφέρον.

ΑΠ: Αξίζει τον κόπο να το μελετήσουμε. Έχουν γραφεί διάφορα βιβλία πάνω στο θέμα. Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι μελέτες είναι μακρόχρονες και βαθιές. Προσφάτως έχουμε γράψει «Την Μυστική Διδασκαλία του Αnahuac» που θα είναι το Μήνυμα των Χριστουγέννων για το έτος 1974-75.

ΕΡ: Ποιος είναι o Αnahuac ή ποιος ήταν o Αnahuac;

ΑΠ: Η Μυστική Διδασκαλία των αρχαίων φυλών του Αnahuac, είναι πολύ πλατιά, εκτενής κι ως εκ τούτου πρέπει να θέσουμε σε επικαιρότητα όλο το μήνυμα του Κυρίου Quezalcoatl.

ΕΡ: Μεξικάνος;

ΑΠ: Ναι, ο Χριστός, ο Μεξικάνος Χριστός που είναι ο Quezalcoatl. Πρέπει να δώσουμε στην παγκόσμια κοινότητα το μήνυμα του Κυρίου Quezalcoatl, όλη την Κοσμολογία των Αnahuacs.

ΕΡ: Σε ποια εποχή έζησε ο Κύριος Quezalcoatl;

ΑΠ: Πολλά, πολλές χιλιάδες χρόνια πριν την ανακάλυψη της Αμερικής... Έτσι λοιπόν, πρέπει να κοινοποιήσουμε την Μυστική Διδασκαλία του Αnahuac και να κάνουμε γνωστά -σε βάθος- τα Μυστήρια που άνθισαν στο αρχαίο Μεξικό. Υπάρχει εκεί μια μεγάλη σοφία η οποία θα διαδοθεί σε ολόκληρη την Γη. Εμείς θα κάνουμε γνωστή αυτήn την μεγάλη σοφία, για το καλό όλου του κόσμου...

ΕΡ: Περιέχει, το Ημερολόγιο των Αζτέκων, πολλές ημερομηνίες που δεν έχουν γίνει κατανοητές μέχρι σήμερα;

ΑΠ: Μέχρι τώρα δεν μπόρεσε να γίνει πλήρως κατανοητό, γιατί δεν γνωρίζουν ότι αυτό το Ημερολόγιο έχει θεμελιωθεί στο τριαδικό σύστημα. Αυτό, δεν έχει βασισθεί καν στο δυαδικό σύστημα, αλλά στο τριαδικό, τον αριθμό τρία.

ΕΡ: Δάσκαλε, μερικά άτομα θεωρούν ότι είναι δυνατόν να αφυπνισθεί η Κουνταλίνη και ότι μπορεί να ανέβει η Ιερή Φωτιά μέσω της σπονδυλικής στήλης μόνο με την εξάσκηση του Πραναγιάμα, δηλαδή χωρίς την αναγκαιότητα του Sahaja Maithuna. Θα θέλαμε να ξέρουμε την γνώμη σας και να μάθουμε αν αυτό είναι δυνατόν.

ΑΠ: Με μεγάλη χαρά θα δώσω απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Θέλω να καταλάβετε, ξεκάθαρα, ότι υπάρχουν ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ στο Σύμπαν. Πρώτον, κανείς απ' όσους έχουν μελετήσει Φυσικές Επιστήμες δεν μπορεί να αγνοεί την πραγματικότητα των μονο-εγκεφαλικών οργανισμών, δηλαδή, αυτών που κατέχουν έναν μόνο εγκέφαλο. Παραδείγματα: Τα μαλάκια, τα σαλιγκάρια, τα έντομα που διαρκούν μόνο ένα καλοκαιρινό απόγευμα κτλ. Σε αυτά εκφράζεται μία μόνο δύναμη.

Στην συνέχεια έρχονται τα δι-εγκεφαλικά πλάσματα, δηλαδή, αυτά που κατέχουν δύο εγκεφάλους: Αετοί, άλογα, σκύλοι, γάτες, ανώτερα ζώα κάθε είδους. Σε αυτά εκφράζονται δύο δυνάμεις.

Κι ύστερα ακολουθούν οι τρι-εγκεφαλικοί οργανισμοί. Αυτοί οι τρεις εγκέφαλοι υπάρχουν μόνον στο «διανοητικό ζώο» το λανθασμένα ονομαζόμενο «άνθρωπος». Σ' αυτούς εκφράζονται οι τρεις δυνάμεις.

Θέλω να πω ότι οι μονο-εγκεφαλικοί οργανισμοί κατέχουν αισθήσεις, οι διεγκεφαλικοί κατέχουν αισθήσεις και αντιλήψεις και οι τριεγκεφαλικοί κατέχουν αισθήσεις, αντιλήψεις και ιδέες. Προφανώς, μόνον οι τριεγκεφαλικοί οργανισμοί θα μπορούσαν να αποκρυσταλλώσουν τις τρεις δυνάμεις της Φύσης μέσα στον εαυτό τους, εδώ και τώρα. Αυτές οι τρεις δυνάμεις, βρίσκονται αντιπροσωπευμένες, στην Ινδία από τους BRAHAMA, VISHNU και SHIVA. Τον Άγιο να Βεβαιώνει, τον Άγιο να Αρνείται και τον Άγιο να Συμφιλιώνει. Η θετική, η αρνητική και η ουδέτερη δύναμη.

Για να δημιουργηθεί ένα παιδί χρειάζονται, υποχρεωτικά οι τρεις δυνάμεις. Η πρώτη, ο Άγιος να Βεβαιώνει, αντιπροσωπεύεται από το αρσενικό στοιχείο και η δεύτερη, ο Άγιος να Αρνείται αντιπροσωπεύεται από το θηλυκό στοιχείο. Κατά την σύνδεση, ο Άγιος να Συμφιλιώνει, συμφιλιώνει τις δύο δυνάμεις -αρσενική και θηλυκή- για να δημιουργήσουν ένα παιδί. Αναμφισβήτητα, δεν θα ήταν δυνατή η δημιουργία ενός παιδιού, χωρίς την συνεργασία των τριών δυνάμεων της Φύσης.

Ας περάσουμε τώρα στην Ντέβι Κουνταλίνη. Προφανώς, το Πύρινο Φίδι των μαγικών μας δυνάμεων δεν θα μπορούσε ποτέ να αναπτυχθεί και να ξεδιπλωθεί με μία μόνο δύναμη. Την αρσενική ή την θηλυκή. Χρειάζεται πάντοτε η συνεργασία των τριών δυνάμεων. Θετική, αρνητική και ουδέτερη. Ο Άγιος να Βεβαιώνει, ο Άγιος να Αρνείται και ο Άγιος να Συμφιλιώνει. Το να θέλουμε να αναπτύξουμε την Κουνταλίνη με μια μόνο δύναμη, είναι σαν να θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα παιδί με μία μόνο δύναμη. Αυτό είναι εντελώς αδύνατο, θα ήταν σαν να θέλαμε να αντιταχθούμε στην Ταντρική Σοφία. Όποιοι επιθυμούν πραγματικά να γνωρίσουν τις βάσεις μας, πρέπει να μελετήσουν τον Ανατολικό Ταντρισμό, να εξερευνήσουν τον Βουδιστικό Ταντρισμό, τον Ταντρισμό της Κίτρινης εκκλησίας του Θιβέτ, τον Βουδιστικό Ταντρισμό ΖΕΝ ή CHANG, ή αυτόν της Κίνας κτλ, κτλ.

Οποίος έχει λάβει την ΜΥΗΣΗ ΤΑΝΤΡΑ, έχει γνωρίσει τα Τάντρας κι έχει εμβαθύνει στον εσωτερισμό του Sahaja Maithuna, γνωρίζει πολύ καλά από άμεση εμπειρία ότι η ανάπτυξη της Κουνταλίνη είναι δυνατή μόνο μέσω της συνεργασίας των τριών δυνάμεων. Κι αυτές οι τρεις δυνάμεις μπορούν να ενωθούν και να εργαστούν μόνο στο Σιδηρουργείο των Κυκλωπων, στην Ενάτη Σφαίρα με το Sahaja Maithuna. Συμβαίνει όμως σε πολλά άτομα που εξασκούν το Πραναγιάμα, να μπορούν να κάνουν να ξεπηδούν σπίθες από την φλόγα. Είναι φανερό ότι όλοι έχουμε, στον κόκκυγα, μια πραγματική αναμμένη πυρά. Έχουμε εκεί, την Ντέβι Κουνταλίνη Σάκτι, τυλιγμένη τρεις και μισή φορές.

Υπάρχει εσωτερική σχέση ανάμεσα στην αναπνοή και το σεξ. Είναι δυνατόν να κάνουμε να ξεπηδήσουν σπίθες, μέσω της αναπνοής. Αν εσείς φυσήξετε πάνω σε μία σπίθα που τρεμοσβήνει κάπου, σε κάποιο μέρος, προκαλώντας ανάφλεξη θα δείτε πως από αυτήν την σπίθα μπορούν να αναπηδήσουν άλλες σπίθες. Αλλά, πραγματικά, με το Πραναγιάμα, το μόνο που μπορούμε να επιτύχουμε είναι να κάνουμε να ξεπηδούν σπίθες. Ποτέ δεν θα μπορούσε το Πραναγιάμα να αναπτύξει και να ξεδιπλώσει την ΑΠΩΣΤΙΚΗ ΦΙΛΙΚΗ ΦΩΤΙΑ η οποία, αναπτύσσεται στο σώμα του ασκητή. Ποτέ δεν θα μπορούσατε να κάνετε ν' ανέβει η Κουνταλίνη από το νωτιαίο κανάλι ως τον εγκέφαλο.

Εκείνοι οι οποίοι εξασκούν το Πραναγιάμα με το να επιτυγχάνουν να κυκλοφορούν από τα NADIS ή Κανάλια τους ορισμένες σπίθες, πιστεύουν ότι έχουν αφυπνίσει την Κουνταλίνη δεδομένου ότι έχουν αυτήν ή εκείνη την φώτιση, αυτήν ή εκείνη την υπερ-αισθητική αντίληψη κτλ, κτλ. Αργότερα αυτοί βεβαιώνουν ότι η Κουνταλίνη δύναται να αφυπνισθεί μοναδικά με βάση το Πραναγιάμα. Αυτό είναι εντελώς λάθος και αντιτίθεται στην Μύηση Τάντρα, στα Τάντρας που διδάσκονται στις Εσωτεριστικές Σχολές. Έτσι λοιπόν σας είπα αυτό που είναι, το πραγματικό...

Οποίος επιθυμεί πραγματικά να αφυπνίσει, να αναπτύξει και να ξεδιπλώσει την Κουνταλίνη οφείλει να κατέβει υποχρεωτικά στην Ενάτη Σφαίρα. Το να αρνηθούμε αυτό σημαίνει να απορρίπτουμε την Θεία Κωμωδία του Δάντη, να απορρίπτουμε τα παλαιά κείμενα της Αρχαίας Σοφίας, να κονιορτοποιούμε την Ιλιάδα του Ομήρου, την Αινειάδα του Βιργιλίου, τον εσωτερισμό των τεσσάρων Ευαγγελίων, την Αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννη, τον εσωτερισμό της Μπαγκαβάντ Γκίτα και του Κορανίου κτλ, κτλ.

Είναι λυπηρό το ότι υπάρχουν σήμερα, στον κόσμο άτομα τα οποία εκτοξεύουν, τόσο αβάσιμες αντιλήψεις. Είναι λανθασμένοι, αυτό είναι όλο.

ΕΡ: Γιατί οι γνωστικές διδασκαλίες δηλώνουν ότι μόνο στο σκοτάδι δύναται να γεννηθεί ένα καινούργιο πλάσμα; Γιατί λένε ότι μόνο την νύχτα είναι δυνατόν να κατασκευάζουμε τα Ανώτερα Υπαρξιακά Σώματα του Είναι;

ΑΠ: Η ωμή πραγματικότητα είναι ότι, από την διάταξη των δημιουργικών οργάνων, τέτοια δημιουργία πραγματοποιείται στα σκοτάδια, γιατί το σπερματοζωάριο εξέρχεται από τους σεξουαλικούς αδένες, όχι φωτιζόμενο από το φως του Ήλιου, αλλά πηγαίνει μέσα στα σκοτάδια. Στα σκοτάδια διέρχεται από τις Φαλόπιες Σάλπιγγες για να συναντηθεί με το ωάριο το οποίο κατεβαίνει από το θυλάκιο του GRAFF και κυοφορείται μέσα στα σκοτάδια της μήτρας. Τι θα συνέβαινε αν αυτό το σπερματοζωάριο βγαίνοντας από τους σεξουαλικούς αδένες όπου προστατεύεται από τα σκοτάδια, μπορούσε να βρεθεί κάτω από το φως του Ήλιου, μπορούσε να βγει ακάλυπτο ώστε ο Ήλιος να το λούζει με το φως του; Τι θα συνέβαινε αν το έμβρυο δεν βρισκόταν στα σκοτάδια, αλλά βρισκόταν ακάλυπτο στην κοιλιά της μητέρας εκτεθειμένο απευθείας στο φως του Ήλιου; Είναι φανερό ότι η αποτυχία θα ήταν ένα γεγονός. Με τον τρόπο όμως που βρίσκονται τοποθετημένα τα ίδια τα γεννητικά όργανα η γονιμοποίηση γίνεται πάντοτε στα σκοτάδια.

Ομοίως ο σοφός πρέπει επίσης να εργάζεται στο σκοτάδι και στην σεπτή σιωπή της σκέψης, για να μπορεί να φθάσει μια μέρα στην εσωτερική Αυτο-πραγμάτωση του Είναι. Η εργασία την νύχτα μας υποδεικνύεται από την Παρθένο της Άσπιλης Σύλληψης, καθισμένη πάνω στην Σελήνη και ντυμένη με έναν μπλε χιτώνα.

ΕΡ: Αγαπημένε Δάσκαλε, όντας ο Σατανάς ο συλλογισμός του Θεού και συνεπώς, όντας ο Σατανάς Αγάπη, δεν θα ήταν απρεπές να λέμε ότι το Εγώ είναι σατανικό;

ΑΠ: Θυμηθείτε ότι υπάρχουν δύο τύποι σκοταδιών. Το πρώτο το ονομάζουμε ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΠΤΟΥ ΜΥΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ και το δεύτερο το προσδιορίζουμε ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΘΟΥΣ. Προφανώς, το πρώτο είναι το ΥΠΕΡ-ΣΚΟΤΑΔΙ. Αναμφισβήτητα, το δεύτερο είναι το ΥΠΟ-ΣΚΟΤΑΔΙ. Αυτό σημαίνει ότι τα σκοτάδια διπολοποιούνται και ότι το αρνητικό είναι απλώς το ξεδίπλωμα του θετικού.

Σαν απλό λογικό συμπέρασμα, σας καλώ να καταλάβετε ότι ο Προμηθέας Λούσιφερ αλυσοδεμένος στον σκληρό βράχο, θυσιαζόμενος για μας, υποβληθείς σε όλα τα βασανιστήρια, μολονότι είναι η Βελόνη της Ζυγαριάς, ο Δότης του Φωτός, ο Φύλακας των Επτά Κατοικιών, ο οποίος δεν αφήνει να περνούν παρά εκείνοι οι οποίοι εχρίσθησαν από την Σοφία, οι οποίοι φέρουν στην δεξιάν τους την Λυχνία του Ερμή, ξεδιπλώνεται αναπόφευκτα στην μοιραία άποψη της εγωϊκής πολλαπλότητας. Σε αυτά τα απαίσια «ψυχικά ακόλουθα» τα οποία συνθέτουν το «Εγώ» μας και τα οποία έχουν μελετηθεί δεόντως από τον Βουδιστικό Ταντρικό Εσωτερισμό. Με αυτήν την εξήγηση κύριοι, θεωρώ ότι έχετε καταλάβει τα λόγια μου.

ΕΡ: Δάσκαλε: Θα θέλατε να μας εξηγήσετε γιατί, για να αρχίσουμε την Εσωτερική Δουλειά πάνω στον εαυτό μας, είναι απαραίτητο να έχουμε το επίπεδο του Καλού Οικοδεσπότη;

ΑΠ: Ακριβώς, αυτός που θέλει να αυτοπραγματωθεί, να διατρέξει με επιτυχία το «Μονοπάτι της Κόψης του Ξυραφιού» πρέπει να αρχίσει με το να γίνει ένας Καλός Οικοδεσπότης, να γνωρίσει να διαχειρίζεται το σπίτι του με αρμονία, με ομορφιά, με τελειότητα.

Εκείνοι οι οποίοι, στην πρακτική ζωή δεν έμαθαν να οργανώνουν ένα σπίτι, δεν κάνουν για τον Δρόμο, δεν μπορούν ποτέ να αυτοπραγματωθούν. Έχω παρατηρήσει ότι πολλοί από τους οποίους σήμερα διατρέχουν το Μονοπάτι δεν είναι Καλοί Οικοδεσπότες καταλήγουν, ακριβώς, σε μια αποτυχία.

ΕΡ: Δάσκαλε: Υπάρχουν μερικοί διευθύνοντες της Γνωστικής Κίνησης οι οποίοι πιστεύουν ότι οι ομάδες που διευθύνουν, τους ανήκουν. Πιστεύουν ότι αυτές οι ομάδες είναι δικές τους. Θα θέλαμε να μάθουμε πως μπορούν να χαρακτηριστούν αυτές οι περιπτώσεις που αναφέραμε.

ΑΠ: Στο Μεγάλο Έργο του Πατέρα, όλοι οφείλουμε να δουλεύουμε αφιλοκερδώς. Οι ιδέες περνούν, τα πρόσωπα περνούν, τα πράγματα περνούν, τίποτε δεν μας ανήκει, το μοναδικό πραγματικό είναι το ΕΙΝΑΙ, αυτό ναι, δεν περνά. Πιστεύοντας λοιπόν τους εαυτούς μας ιδιοκτήτες ορισμένων ομάδων, είναι εγωισμός και άγνοια, γιατί επαναλαμβάνω τα πρόσωπα περνούν και τα πρόσωπα που σήμερα βρίσκονται μαζί μας, αύριο δεν θα βρίσκονται πια μαζί μας. Έτσι λοιπόν, είναι παράλογο να θέλουμε να ιδιωτικοποιούμε τα άτομα. Στην Γνωστική Κίνηση δουλεύουμε όλοι αφιλοκερδώς, για το κοινό καλό. Όλοι οι αδελφοί αποτελούμε μέρος ενός μεγάλου Στρατού, που ονομάζεται Στρατός της Παγκόσμιας Σωτηρίας. Αυτό είναι όλο.

ΕΡ: Σε τι αποδίδετε εσείς το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός ατόμων εισέρχεται στις γνωστικές μελέτες και ύστερα παραιτείται;

ΑΠ: Πρέπει να σκεφτούμε, πριν απ' όλα πάνω στο Κέντρο Διαρκούς Βαρύτητος. Αναμφισβήτητα, πολύ λίγα άτομα είναι εκείνα τα οποία έχουν εγκαταστήσει στον εαυτό τους τέτοιο Κέντρο. Είναι φανερό ότι το Εγώ -στον εαυτό του- αποτελείται από μία πληθώρα από Εγώ, δηλαδή δεν έχουμε ένα Εγώ μοναδικό αλλά πολλαπλό και η Συνείδησή μας βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα σε αυτήν την πληθώρα των «υπο-ανθρώπινων στοιχείων» που αποτελούν το Εγώ.

Όλα αυτά τα ψυχικά ακόλουθα μάχονται για την ανωτερότητα. Το στοιχείο , για παράδειγμα, το οποίο σήμερα ορκίζεται πίστη στην Συμπαντική Γνωστική Χριστιανική Κίνηση, στιγμές αργότερα αντικαθίσταται από άλλο το οποίο δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για την Κίνηση και τότε το άτομο αποσύρεται.

Αν οι άνθρωποι κατανοούσαν ότι μέσα τους υπάρχουν ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ή Εγώ, θα κατανοούσαν επίσης την αιτία για την οποία υπάρχει τόση ποικιλία χαρακτήρων. Ο άντρας που σήμερα ορκίζεται πίστη σε μία γυναίκα, δεν είναι ο ίδιος όλες τις φορές. Εκείνο το Εγώ που έκανε τον όρκο είναι μόνο ένα από τα τόσα Εγώ του που αντικαθίσταται όταν άλλο Εγώ παίρνει τον έλεγχο της ανθρώπινης μηχανής. Τότε ο όρκος της αγάπης μένει χωρίς βάση, το άτομο φεύγει, απομακρύνεται και η γυναίκα μένει απατημένη.

Μέσα σε ένα και μόνο ανθρώπινο σώμα, κατοικούν πολλά Εγώ. Το Εγώ που σήμερα είναι αποφασισμένο να ακολουθήσει το Μονοπάτι της Κόψης του Ξυραφιού, αντικαθίσταται από άλλο το οποίο δεν το ενδιαφέρει αυτό το Μονοπάτι και προφανώς, βλέπουμε ότι αργά ή γρήγορα το άτομο αποσύρεται.

ΕΡ: Δάσκαλε, είστε χορτοφάγος;

ΑΠ: Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτός ο τύπος διατροφής, δεν εξυπηρετεί, γι' αυτό δεν είμαι χορτοφάγος. Θεωρώ ότι οι ζωικές πρωτεΐνες δεν μπορούν ποτέ να αντικατασταθούν από τις φυτικές πρωτεΐνες.

ΕΡ: Θα μπορούσαμε να καταναλώνουμε τροφές όπως το αβοκάντο, που λέει ο Γιογκανάντα ότι αντικαθιστά το κρέας;

ΑΠ: Δεν θα συμφωνούσα, πραγματικά δεν το αντικαθιστά.

Δεν θέλω μ' αυτό, να σας πω να είμαστε σαρκοφάγοι εκατό τα εκατό, γιατί αυτό θα ήταν παράλογο. Χρειαζόμαστε μία δίαιτα διαφοροποιημένη, χρειαζόμαστε το λιγότερο, ένα 25 τα εκατό κρέατος μέσα στις τροφές. Έτσι θα ζούμε καλά. Αλλά αν συνεχίζουμε με το σύστημα χορτοφαγίας θα αποτυγχάνουμε αναπόφευκτα. Αυτή είναι η απάντηση μου.

ΕΡ: Δάσκαλε, οι νηστείες των 30 ή 40 ημερών είναι συμβουλεύσιμες; Είναι καλές για την υγεία ή όχι;

ΑΠ: Νηστείες 40 ημερών; Μόνο από Δασκάλους όπως ο Ιησούς της Ναζαρέτ. Αλλά οποιοσδήποτε «γιος του γείτονα» ο οποίος προτίθεται να κάνει μία από αυτές τις νηστείες, μπορεί να πεθάνει και θα ήταν λυπηρό να ψάλλουν το «Αιωνία η μνήμη» πρόωρα στους καημένους γνωστικούς μας αδελφούς. Για αυτόν τον λόγο, δεν είναι συμβουλεύσιμο. Ωστόσο, υπάρχουν εποχές κατά τις οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν μερικές νηστείες, αλλά το μέγιστο θα ήταν 9 ημέρες υπό τον όρο να υπάρχει, σωστή υγεία και αφού έχει προηγηθεί ιατρική εξέταση. Αυτό είναι όλο...

ΕΡ: Θα μπορούσε κανείς να νηστέψει ένα κατάλληλο χρονικό διάστημα, με μια κατάλληλη μέθοδο; Δηλαδή θα μπορούσε να νηστέψει συγκεκριμένα;

ΑΠ: Έτσι ναι, αλλά αυτή είναι μια πολυτέλεια την οποία πολύ λίγοι μπορούν να δώσουν στον εαυτό τους.

ΕΡ: Αυτή δεν είναι μια μέθοδος για αποτοξίνωση του σώματος;

ΑΠ: Ναι, αυτό είναι σωστό...

ΕΡ: Αν αυτοί οι οποίοι εφαρμόζουν την χορτοφαγία χρησιμοποιούν την ζωική πρωτεΐνη που περιέχει το γάλα και τα παράγωγά του, το αυγό κτλ τα οποία υποδεικνύουν ορισμένοι συγγραφείς, οι οποίοι επίσης αποκλείουν το κρέας για το ότι έχει υπερβολικές πρωτεΐνες, τότε πως γίνεται να νιώθουν αδύναμοι;

ΑΠ: Ναι, άκουσα την ερώτηση και με μεγάλη ευχαρίστηση, σπεύδω να την απαντήσω... Όλα αυτά που λέει ο συγκεκριμένος συγγραφέας ή γενικά τα διάφορα συστήματα τα οποία, με την μια ή την άλλη μορφή, καθορίζουν το σύστημα χορτοφαγίας, αναμφισβήτητα πρέπει να δικαιολογούν το ίδιο το σύστημα. Η ωμή πραγματικότητα των γεγονότων είναι ότι δεν υπάρχει τίποτε που να μπορεί να αντικαταστήσει την πρωτεΐνη του κρέατος, μολονότι επινοήθηκαν αμέτρητες θεωρίες πάνω σε αυτό το θέμα.

Έτσι λοιπόν, αναμφισβήτητα οι πρωτεΐνες του κρέατος καταλήγουν να είναι το θεμέλιο της κυτταρικής οργανικής ζωής. Καταστρέφοντάς την, προς ικανοποίηση αυτής ή εκείνης, της θεωρίας, επειδή αυτή ή εκείνη η υπόθεση βεβαιώνει ότι μέσω αυτής της άλλης ουσίας δύναται να αντικατασταθεί η ζωική πρωτεΐνη, καταλήγει απολύτως παράλογο.

Όταν ήμουν χορτοφάγος, χρησιμοποίησα ακριβώς όλες αυτές τις θεωρίες, χρησιμοποίησα όλα αυτά τα μοντέρνα συστήματα, μεθόδους για αντικατάσταση του κρέατος και στο όνομα της αλήθειας, οφείλω να σας πω ότι με αυτό το σύστημα αποτύγχανα ολοκληρωτικά. Επί πλέον, μου έτυχε να δω πολλούς να πεθαίνουν. Γνώρισα πολλούς φανατικούς χορτοφάγους, ποτέ δεν βρήκα έναν υγιή, όλοι είναι άρρωστοι...

ΕΡ: Δάσκαλε: Υπάρχει μια ερώτηση στον αέρα σχετικά με μια φράση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, που λέει: «Είναι πιο εύκολο να περάσει μια καμήλα από την τρύπα μιας βελόνας, παρά να εισέλθει ένας πλούσιος στην Βασιλεία των Ουρανών». Θέλετε να μας εξηγήσετε τι είναι αυτός ο συμβολισμός και σε τι αντιτίθεται ο υλικός πλούτος με την πνευματική επανάσταση;

Ακριβώς αυτή είναι η φράση του Χριστού. Αναμφίβολα, ο Ιησούς της Ναζαρέτ δεν αναφέρεται μόνο στα υλικά αγαθά, αλλά και στο ζήτημα του διανοητικού. Πολλοί άνθρωποι έχουν «πλούσιο» διανοητικό και ουδέποτε τους ελκύουν τα πνευματικά θέματα. Γι ' αυτό είναι ευκολότερο να περάσει μια καμήλα από την τρύπα μιας βελόνας παρά να εισέλθει ένας πλούσιος στην Βασιλεία των Ουρανών.

Υπάρχουν άλλοι οι οποίοι έχουν μια διανόηση πολύ απλή, οι οποίοι είναι απλοί και με ευκολία εισέρχονται στο Μονοπάτι. Έτσι λοιπόν, τα λόγια του Διδάσκαλου δεν αναφέρονται αποκλειστικά στα γήινα αγαθά, αλλά στο διανοητικό ζήτημα.

Επίσης είναι πολύ σωστό και πέρα για πέρα αληθινό ότι υπάρχουν κάποιοι φιλάργυροι. Υπάρχουν άτομα τα οποία έχουν στοιβάξει πλούτη και είναι σαφές ότι ουδέποτε εισέρχονται, στο Μονοπάτι, επειδή είναι αφοσιωμένοι στα αγαθά τους. Από αυτήν την άποψη, αυτό είναι εξακριβωμένο. Αλλά μπορεί κανείς να έχει πλούτη, μπορεί κανείς να έχει χρήματα, χωρίς αυτό να τον εμποδίζει να εισέλθει στο Βασίλειο των Ουρανών. Λάβετε υπ' όψιν ότι ο Κόμης Σαιν Ζερμαίν, για παράδειγμα, κατείχε αμέτρητα πλούτη. Λάβετε επίσης υπ' όψιν ότι ο Καλλιόστρο μπορούσε να μετατρέπει τον μόλυβδο σε χρυσό και να φτιάχνει διαμάντια άριστης ποιότητας. Τόσο ο ένας όσο και ο άλλος, κατείχαν όλα τα αγαθά της Γης. Ωστόσο ήσαν προικισμένοι με μια τρομερή πνευματικότητα, γιατί ήσαν Αναστημένοι Δάσκαλοι.

Έτσι λοιπόν, το ζήτημα είναι όχι στο να έχει ή να μην έχει κανείς τα γήινα αγαθά, αλλά στο να γνωρίζει να τα διαχειρίζεται και όχι ν' αφοσιώνεται σε αυτά. Ο Κόμης Σαιν Ζερμαίν το δίδαξε με το παρά­δειγμά του. Στην αρχή εμφανίσθηκε σαν πολυεκατομμυριούχος, πλούσιος, όπως όταν παρουσιάστηκε μπροστά στον Λουδοβίκο XV. Ωστόσο αργότερα τον είδαν σε μια ταπεινή σοφίτα να ζει μεταξύ των φτωχών, όχι επειδή δεν είχε χρήματα, όχι επειδή δεν είχε πλούτη. Τον κάλεσε η Κυβέρνηση της Γαλλίας για να του προσφέρει μια θέση. Η απάντηση του ήταν: «Δεν χρειάζομαι την θέση, ευχαριστώ πολύ. Είμαι ένας Πρίγκιπας κι έχω μια πλούσια περιουσία». Σαφώς τότε όλος ο κόσμος έμεινε συγκλονισμένος και όταν απενσαρκώθηκε, όταν λέγεται ότι απενσαρκώθηκε, γιατί αυτός δεν απενσαρκώθηκε, όταν προσποιούνταν ότι είχε πεθάνει, ο κοντινότερος μαθητής του τον είδε, μετά πάνω σε αυτό το πλαίσιο ζωγράφισε τον «κακό θάνατο» με χρώματα που έφτιαξε μόνος του. Πέθανε, είπαν πως πέθανε. Τον μετέφεραν στο Πάνθεον. Μετά από καιρό, κάποιος άνοιξε τον τάφο δεν βρήκε τίποτα, δεν βρισκόταν εκεί ούτε τα κόκαλα του Σαιν Ζερμαίν.

Χρόνια αργότερα εμφανίσθηκε στο Παρίσι, γεμάτος ζωή και καταπλήσσοντας όλον τον κόσμο. Έτσι λοιπόν, αυτοί οι Δάσκαλοι περνούν από θανάτους και όταν θέλουν χειρίζονται όλα τα αγαθά της Γης χωρίς να προσηλώνονται σε τίποτα. Η αλήθεια λοιπόν του Μεγάλου Καβίρ Ιησού δεν αναφέρεται αποκλειστικά στα γήινα αγαθά, αλλά και στο ζήτημα του διανοητικού.

Υπάρχουν πολλοί οι οποίοι έχουν ένα ισχυρό διανοητικό, αλλά δεν τους ενδιαφέρει η πνευματικότητα, δεν τους ενδιαφέρει ο εσωτερισμός, ο νους τους είναι υπερβολικά περίπλοκος.

Υπάρχουν άλλοι οι οποίοι έχουν γήινα αγαθά. Είναι τόσο προσηλωμένοι στα γήινα αγαθά που ουδόλως τους ενδιαφέρει η πνευματικότητα, γιατί επιθυμούν περισσότερο τα αγαθά τους από οποιοδήποτε άλλο πράγμα. Αλλά τα γήινα αγαθά δεν είναι το παν. Η αντίληψη αυτή έχει εξελιχθεί μέχρι που αγκάλιασε το διανοητικό.

ΕΡ: Σχετικά με την πρακτική του Αρκάνο έχουν ακουστεί δύο θεωρίες. Η μία, ότι όταν το Αρκάνο εξασκείται με πάθος, επιτυγχάνεται μια καλύτερη μετατροπή. Και από την άλλη πλευρά υπάρχουν εκείνοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το Μεγάλο Αρκάνο πρέπει να εξασκείται ελεύθερο και απαλλαγμένο από κάθε είδους πάθη. Ποια είναι η αλήθεια;

ΑΠ: Σε όλο αυτό υπάρχουν βαθμοί και βαθμοί. Αναμφισβήτητα, δεν μπορούμε να απαιτήσουμε από το ζώο να μην είναι παθιασμένο. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι ζωώδεις καταστάσεις, οι κατώτερες ωθήσεις, πρέπει να εξαλείφονται. Αυτό όμως θα πραγματοποιείται με έναν τρόπο προοδευτικό, διδακτικό. Θα ήταν εντελώς αδύνατο να κατορθώσει ένα ζευγάρι κτηνών να γίνουν άγιοι από την μια μέρα στην άλλη. Πρέπει πρώτα ν' αρχίσουν από το ζωικό κι αργότερα θα έλθει το πνευματικό. Και έτσι έχει ειπωθεί επίσης από τον Απόστολο Παύλο της Ταρσού.

Αρχίζει λοιπόν, να εργάζεται κανείς σε ένα επίπεδο ζωικότητας πολύ χαμηλό, αλλά σύμφωνα με το πως προχωρά στο Πέτρινο Μονοπάτι, οι κατώτερες ζωώδεις καταστάσεις εξαλείφονται και το άτομο καθαρίζεται, ώσπου στο τέλος εξαγνίζεται εντελώς.

Μου έρχεται στην μνήμη, σε αυτήν την περίπτωση κάτι πολύ ενδιαφέρον. Παρά τον εξελιγμένο μυστικισμό με τον οποίο εγώ πραγματοποιούσα τις εργασίες μου στην Ενάτη Σφαίρα, πριν κάποιο καιρό, θυμάμαι ότι ενώ βρισκόμουν κάπου στο Ακαπούλκο μου συνέβη μια περίπτωση ασυνήθιστη. Έξω από το φυσικό σώμα, συναντήθηκα με έναν μυστικιστή ο οποίος έμοιαζε όπως αυτοί του Μεσαίωνα. Αυτός λοιπόν δοκίμασε να μου κάνει τα περίφημα ΣΤΙΓΜΑΤΑ στα χέρια. Με ένα κλειδί δοκίμασε να μου τρυπήσει τα χέρια. Πέτυχε να προχωρήσει με το κλειδί του μέχρι κάποιο σημείο και τίποτα περισσότερο. Και τότε, από τις παλάμες των χεριών μου ξεπετάχτηκαν αστραπές και βροντές. Δεν κατάφερε λοιπόν αυτό που σκόπευε και τότε με οδήγησε στην Γνωστική Εκκλησία και με παρουσίασε εμπρός σε έναν μεγάλον Δάσκαλο. Το πραγματικό Εσωτερικό μου Είναι με συνόδευε.

Εκείνη την εποχή, εγώ δεν είχα ακόμη τρυπημένα τα αστρικά χέρια και είπε: «Ήλθα εδώ με αυτόν τον Δάσκαλο για το θέμα των ΣΤΙΓΜΑΤΩΝ»... Απευθύνθηκε τότε το Είναι που στεκόταν εμπρός στην Κολυμβήθρα του Νερού του Βαπτίσματος, ένα Θεϊκό Ανδρόγυνο απευθείας προς το Πραγματικό Εσωτερικό μου Είναι, δηλαδή προς τον SAMAEL, προς την Ιδιαίτερή μου Μονάδα, και μιλώντας για μένα του είπε: «Είναι πολύ δυνατός και ανταποκρίνεται καλώς, αλλά πρέπει να εκτελέσει καλύτερα το Νυστήριο της Εκκλησίας της Ρώμης». Εγώ είπα: «Α! κατάλαβα πολύ καλά, θα εκτελέσω καλύτερα» Αργότερα, επιστρέφοντας στο φυσικό μου σώμα, κατάλαβα αυτό που μου είχε ειπωθεί.

Σαφώς, εγώ έπρεπε να εκλεπτύνω ακόμα περισσότερο την δημιουργική ενέργεια. Ήδη τότε, παρόλο που πραγματοποιούσα το Coitus Reservatus σαν μια τελετουργία, χρειαζόμουν να την συνθέτω περισσότερο, να την κάνω περισσότερο σταθερή. Κι έτσι, υπενθυμίζω ότι μέσω της πρακτικής, δεν θυμόμουν ούτε τα δημιουργικά όργανα ούτε το φυσικό σώμα, αλλά σε εκλεπτυσμένη μυστικιστική έκσταση πραγματοποιούσα την εργασία στην Ενάτη Σφαίρα.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να διυλίσω αυτόν τον τύπο σεξουαλικής ενέργειας και αυτός ήταν ο τύπος ενέργειας εκείνος ο οποίος ήλθε να μου σχηματίσει τα ΣΤΙΓΜΑΤΑ στα χέρια και τα πόδια. Έτσι θριάμβευσα.

Έτσι λοιπόν, δείτε εσείς πως λίγο-λίγο προχωρά κανείς εκλεπτύνοντας την ενέργεια, εκλεπτύνοντας την σεξουαλική άποψη.

Αρχίζει λοιπόν κανείς με μια μορφή πρόστυχη, χονδροειδή, αλλά με τον χρόνο, σύμφωνα με την διάλυση των υποανθρώπινων στοιχείων, είναι φανερό ότι προχωρά προς την πνευματικότητα, ώσπου στο τέλος φθάνει σε απόλυτη αγνότητα.

Έτσι είναι τα πράγματα βλέποντάς τα όπως συνέβησαν. Δεν είναι δυνατόν να απαιτήσουμε από ένα ζευγάρι αρχαρίων, να έχουν την αγιότητα ενός Φραγκίσκου της Ασίζης. Ας τεθούμε στο πεδίο των συγκεκριμένων και πρακτικών γεγονότων.

ΕΡ: Δάσκαλε θα ήθελα να σας κάνω άλλη ερώτηση. Παρατηρεί κανείς ότι μερικοί γνωστικοί αδελφοί, όταν ξεκινούν στο Μονοπάτι, αντιμετωπίζουν μεγάλες απογοητεύσεις όταν για παράδειγμα, εργάζονται στην Ενάτη Σφαίρα και παράλληλα μάχονται για να καταστρέψουν τα «ακόλουθά» τους, τα Εγώ τους και δεν βλέπουν θετικά αποτελέσματα, άμεσα αποτελέσματα. Αυτά τα αποτελέσματα δεν φαίνονται άμεσα γιατί οι νεόφυτοι δεν έχουν Συνείδηση για να τα παρατηρήσουν, να συμβιβάζονται στο να δουλεύουν;

ΑΠ: Ναι εσύ έχεις βεβαιώσει την αλήθεια. Ακριβώς λοιπόν επιθυμούν άμεσα αποτελέσματα και τα πράγματα δεν είναι όπως ο νους τα επιθυμεί, αλλά όπως είναι. Εδώ δεν μπορούμε να δούμε τα αποτελέσματα άμεσα, πρέπει να εργαζόμαστε. Αλλά ούτε και τα αποτελέσματα που υπάρχουν, θα μπορούσε να αντιληφθεί κανείς αν δεν έχει αφυπνίσει την Συνείδηση. Μόνο αφυπνίζοντας την Συνείδηση προχωράς γνωρίζοντας τα αποτελέσματα.

Αυτή είναι μια εργασία ζωής, δεν επιτυγχάνεται από την μια μέρα στην άλλη. Υπάρχουν εποχές τρομερής μοναξιάς και για αυτήν την μοναξιά έχουν μιλήσει οι καλύτεροι Μυημένοι. Η «πνευματική νύχτα» ενός Μπετόβεν, η «πνευματική νύχτα» ενός Μότσαρτ, η «πνευματική νύχτα» ενός Ιησού από την Ναζαρέτ, η «πνευματική νύχτα» ενός Ερμή Τρισμέγιστου. Εποχές κατά τις οποίες βρίσκεται κανείς στην πιο τρομερή μοναξιά αποκομμένος από κάθε πνευματικότητα. Το Πάνω δεν το λαμβάνει γιατί δεν το αξίζει, το Κάτω ούτε που το επιθυμεί πια, γιατί αυτό μετατρέπεται σε εχθρό, σε ψυχολογικό Εγώ. Τελικά, βαδίζει όπως ένας δυστυχής πάνω στην λάσπη της γης.

Οι περισσότεροι αποτυγχάνουν σε αυτήν την εποχή της «πνευματικής νύχτας». Οι λίγοι που καταφέρνουν να αντέξουν πραγματικά θριαμβεύουν. Αλλά είναι λίγοι, επαναλαμβάνω, εκείνοι οι οποίοι καταφέρνουν να αντέξουν αυτήν την τόσο σκληρή δοκιμασία.

ΕΡ: Δάσκαλε: Για να ξέρουμε -ακριβώς- αν εμείς βρισκόμαστε σε αυτήν την στιγμή της «πνευματικής νύχτας», ποια είναι τα χαρακτηριστικά και οι εκδηλώσεις της για να μην τα μπερδεύουμε;

ΑΠ: Είναι πολύ πρακτικά και συγκεκριμένα: Έλλειψη εσωτερικής φώτισης, πλήξη, σεξουαλική αποτυχία, περισσότερη απογοήτευση, υλικότητα υψηλού βαθμού. Ούτε μια ακτίνα φωτός, ούτε ένα σημάδι ελπίδας. Κόσμος της λογικής και τίποτα περισσότερο, πληκτικός μέχρι κορεσμού. Αυτά είναι λοιπόν τα συμπτώματα της «πνευματικής νύχτας», αυτά είναι τα συμπτώματα της, επαναλαμβάνω.

ΕΡ: Θα ήθελα να ξέρω, Αξιοσέβαστε Δάσκαλε, πόσο χρόνο διαρκεί η «πνευματική νύχτα» και αν είναι ίδια για τους άνδρες και τις γυναίκες.

ΑΠ: Η «πνευματική νύχτα» είναι για όλους, για άνδρες και για γυναίκες. Μπορεί να διαρκέσει μήνες, όπως μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια, ο χρόνος διαφέρει. Οι περισσότεροι φεύγουν, καταφεύγουν στο ποτό, δραπετεύουν. Σπάνιοι είναι, επαναλαμβάνω εκείνοι οι οποίοι έχουν την απαιτούμενη δύναμη και επιμονή για να φθάνουν ως το τέλος. Αυτοί που εμμένουν καρτερικά, θα σωθούν, αυτοί που εμμένουν θα φθάσουν στην φώτιση, αυτοί που εμμένουν θα προχωρήσουν στο Μονοπάτι της Μύησης. Αυτό είναι όλο!

ΕΡ: Δάσκαλε: Ποιους τρόπους θα μπορούσατε να δώσετε εσείς στα άτομα τα οποία περνούν από αυτήν την δύσκολη κατάσταση, ώστε να εξάγουν από αυτήν το καλύτερο δυνατό;

ΑΠ: Μέσω της μοναξιάς και της σιωπής, μέσω του πόνου και της χηρείας. Μπροστά στην πλήξη, στην κενότητα δεν μένει παρά μια μόνη οδός, αυτή του διαλογισμού. Όταν ο νους είναι ήρεμος, όταν ο νους βρίσκεται σε σιωπή, έρχεται το καινούργιο. Αν καταφέρουμε την εισβολή του Φωτισμένου Κενού στον νου, θα λάβουμε φώτιση κι αυτό θα μας ενδυναμώνει υπερβολικά.

Στους καιρούς του «δυνατού πειρασμού» όπως έλεγε o Fray Diego de Malina στον «Πνευματικό οδηγό» του, πρέπει να βυθιζόμαστε στην ενδοσκόπηση, σε βαθύ διαλογισμό. Όποιος θέλει λοιπόν, να βγει θριαμβευτής από την «πνευματική νύχτα» ας εισέλθει σε βαθύ διαλογισμό. Αυτό είναι όλο.

ΕΡ: Δάσκαλε: Μας λέτε τώρα ότι, πρακτικά, ο διαλογισμός είναι «να βάζουμε τοn νου εν λευκώ». Αλλά υπάρχει άλλη έννοια του διαλογισμού που αντίθετα είναι πολύ δυναμικός και που είναι να συγκεντρωνόμαστε και να σκεπτόμαστε πάνω σε ένα θέμα το οποίο δείχνει μια νοητική δυναμική. Δηλαδή, υπάρχουν δύο τύποι διαλογισμού;

ΑΠ: Υπάρχουν πολλοί τύποι διαλογισμού, αλλά αν εμείς θέλουμε να μάθουμε το Πραγματικό, αν θέλουμε να πειραματιστούμε την Αλήθεια, αν θέλουμε να νιώσομε στην ψυχή μας αυτό το στοιχείο που μετατρέπει ριζικά, χρειαζόμαστε την ηρεμία και την σιωπή του νου. Δεν πρόκειται να «θέσουμε τον νου εν λευκώ» γιατί αυτό, πραγματικά, είναι παράλογο. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να φθάσουμε στην ηρεμία και την σιωπή του νου, κι αυτό είναι διαφορετικό. Αλλά το να «βάλουμε τον νου εν λευκώ» στο βάθος καταλήγει, συγχωρήστε μου την λέξη, μέχρι και ανόητο. Χρειάζεται κάτι περισσότερο από αυτήν την ανοησία. Χρειάζεται ηρεμία και σιωπή του νου. Όταν η διαδικασία της σκέψης έχει εξαντληθεί, ο νους παραμένει ήρεμος και σε σιωπή, και τότε έρχεται το καινούργιο.

Δεν χρειάζεται να πολεμάμε τις σκέψεις που φθάνουν, ώστε να παραμείνει ήρεμος ο νους. Όχι, αυτό που χρειάζεται είναι να παρατηρούμε αυτές τις σκέψεις, να τις κατανοούμε. Να παρατηρούμε αυτές τις επιθυμίες έξυπνα, να παρατηρούμε και να κατανοούμε όλες τις αναμνήσεις που φθάνουν στον νου. Όταν κάποιος έχει κατανοήσει όλο αυτό που φθάνει στον νου, τότε δεν μπορεί να πει ούτε μια λέξη.

Ας υποθέσουμε ότι φθάνει στον νου η ανάμνηση μιας σκηνής θυμού στο σπίτι. Τι κάνουμε; Προσπαθούμε να την κατανοήσουμε. Κι αφού την κατανοήσουμε, τι; Να την ξεχάσουμε. Στην συνέχεια αναβλύζει άλλη ανάμνηση. Η συζήτηση με τον κουμπάρο ή με την κουμπάρα, ή με τον γείτονα. Τι κάνουμε; Την απορρίπτουμε; Ανόητο. Τότε τι; Διαλογιζόμαστε και κατανοούμε. Κατανοούμε, το ξεχνάμε...

Αναβλύζει η ανάμνηση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα τι κάνουμε; την απορρίπτουμε; Όχι! Τι κάνουμε; Επαναλαμβάνω: Κατανοούμε την μηδαμινότητα αυτού, την ματαιότητα του. Κι όταν θα το έχουμε κατανοήσει σε βάθος, το ξεχνάμε. Κι έτσι όλη αυτή η παρέλαση των σκέψεων, των επιθυμιών, των αναμνήσεων κτλ έχει μια αρχή, έχει κι ένα τέλος. Όταν αυτή η ταινία των αναμνήσεων, επιθυμιών, σκέψεων, συγκινήσεων κτλ έχει τελειώσει, ο νους μένει ήρεμος και σε σιωπή και τότε έρχεται το καινούργιο.

Κι αν δεν έλθει; θα πείτε. Αν, ενώ πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε πια σε ηρεμία και σιωπή, δεν συμβαίνει τίποτε, τι συμβαίνει; Απλά δεν έχουμε φθάσει στην απόλυτη ηρεμία σε όλα τα επίπεδα του νου. Τότε δεν μας μένει παρά να κατέβουμε μέχρι τα βαθύτερα επίπεδα. Θέλω να πω μ' αυτό ότι έχοντας επιτύχει την ηρεμία στο καθαρά διανοητικό επίπεδο, πρέπει να περάσουμε τότε στην ηρεμία του δεύτερου επιπέδου. Να επιτιμούμε τον νου, να τον ρωτάμε γιατί είναι έτσι, γιατί δεν θέλει την σιωπή. Ο νους θα απαντά με παράλογες σκέψεις, με σοφιστείες. Εμείς οφείλουμε να προσπαθήσουμε να τον κάνουμε να καταλάβει τις ματαιότητες που νιώθει ή την ματαιοδοξία του και επιτυγχάνοντας αυτό περνάμε σε ένα τρίτο επίπεδο. Να καταλάβει λοιπόν, να τον κάνουμε να καταλάβει σε αυτό το τρίτο επίπεδο την αναγκαιότητα να είναι ήρεμος.

Κι έτσι διαδοχικά, από επίπεδο σε επίπεδο μέχρι να φθάσουμε στα 49. Αν το καταφέρουμε, αν επιτύχουμε ώστε κάθε ένα από τα 49 επίπεδα να έχει υπακούσει, τότε ο νους θα παραμείνει ήρεμος και σε σιωπή. Το αποτέλεσμα θα είναι ότι η συνείδηση θα απεγκλωβισθεί από την διάνοια για να πειραματισθεί ΑΥΤΟ που μετατρέπει ριζικά: το Καινούριο, το Πραγματικό. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν, προχωρούμε σιγά-σιγά βγαίνοντας νικητές από την «πνευματική νύχτα»...

Δεν χρειάζεται λοιπόν, επαναλαμβάνω, να «βάζουμε τον νου εν λευκώ» γιατί αυτό είναι εντελώς παράλογο, αλλά να επιτύχουμε την ηρεμία και την σιωπή του νου, που είναι κάτι διαφορετικό. Κι αν παρ' όλες αυτές τις πρακτικές, ο νους δεν θέλει να μείνει ήρεμος και σε σιωπή, θα πρέπει να τον ανακαλούμε, να τον επιπλήττουμε και να τον κάνουμε να δει το λάθος του μέχρι να τον τιμωρούμε και στο τέλος δεν θα του μείνει, παρά να νικηθεί και να παραμείνει ήρεμος και σε σιωπή και να εισέλθουμε σε έκσταση, στο SHAMADI. Η Ουσία θα ελευθερωθεί από το διανοητικό για να πειραματισθεί το Πραγματικό. Έτσι, πραγματικά έτσι, θα επιτύχουμε να βγούμε από την «πνευματική νύχτα».

ΕΡ: Πολλοί μαθητές δεν θέλουν να αναζητήσουν την πνευματική τους επανάσταση, σε ομάδες, δεν τους ενδιαφέρει να παρευρίσκονται στις Λουμισιάλες ούτε σε Αλυσίδες. Αναζητούν, καλύτερα, την επανάσταση τους με τρόπο ιδιαίτερο. Τι είναι πιο σωστό και παραγωγικό;

ΑΠ: Η Αυτο-Πραγμάτωση είναι κάτι, πάρα πολύ ατομικό, για τον καθένα. Αλλά πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν μας τους τρεις παράγοντες, τους απαραίτητους για την Επανάσταση της Συνείδησης.

ΓΕΝΝΗΣΗ: Αυτό είναι δυνατόν μόνο δουλεύοντας στο Σιδηρουργείο των Κυκλώπων.

ΘΑΝΑΤΟΣ: Είναι θέμα της διάλυσης του ψυχολογικού Εγώ.

Αλλά το να ΘΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, είναι Αγάπη. Κατά κάποιον τρόπο εμείς πρέπει να μαχόμαστε για τους όμοιους μας. Στους Ναούς, για παράδειγμα, στις Γνωστικές Λουμισιάλες υπάρχει η ευκαιρία για την θυσία. Από το ίδιο το γεγονός του να πάρουμε μέρος σε μια αλυσίδα θεραπείας για να βοηθήσουμε ή για να θεραπεύσουμε άλλους από απόσταση, εμείς έχουμε προσφέρει απρόσωπη υπηρεσία.

Από το ίδιο το γεγονός του να παρευρισκόμαστε στον Ναό, βοηθούμε με τις δικές μας δυνάμεις θα λέγαμε τους άλλους, γιατί σε κάθε Ναό σχηματίζεται ένα ιδιαίτερο μαγνητικό κέντρο. Είναι φανερό ότι τέτοιο κέντρο είναι ζωτικό για την Συνείδηση, γιατί σε ένα τέτοιο κέντρο μπορεί να εξασκηθεί ο διαλογισμός, σε ένα τέτοιο κέντρο μπορεί να διεγερθεί η Ουσία.

Για αυτό, αυτά τα κέντρα είναι τόσο σημαντικά και καθοριστικά για την Νέα Εποχή του Υδροχόου. Αρμόζει να παρευρισκόμαστε πάντοτε στις Λουμισιάλες, όχι τόσο για μας, αλλά για τους άλλους. Αυτό είναι όλο.

ΕΡ: Δάσκαλε: Σε πολλούς έχει προσελκύσει την προσοχή το γεγονός ότι βιβλία όπως η «Επανάσταση του Μπελ» και άλλα, είναι γεμάτα από διατριβές, αυστηρές κριτικές και βεβαιώσεις σε αντίθεση με άλλους συγγραφείς. Δεν λείπουν εκείνοι οι οποίοι βλέπουν κάποια αντίθεση ανάμεσα στην παλιά σας στάση και την «Διδασκαλία της Καρδιάς» για την οποία εσείς μιλάτε σε πολυάριθμα έργα. Σε τι οφείλονται αυτές οι επιθέσεις και γιατί δεν τις χρησιμοποιείτε πια;

ΑΠ: Ο αγρότης που πρόκειται να σπείρει, πρέπει πρώτα να κάψει τα αγριόχορτα, τα γαϊδουράγκαθα, τα αγκάθια και όλα αυτά που δεν χρησιμεύουν, ώστε αργότερα να έχει την πολυτέλεια να φυτέψει τον σπόρο απ' όπου θα ξεπηδήσει η ζωή. Ο εργάτης που πρόκειται να χτίσει ένα σπίτι, πρέπει πρώτα να ετοιμάσει το έδαφος, να σκάψει την σκληρή γη, για να στερεώσει τα τσιμέντα ώστε να το χτίσει.

Έτσι και σε μένα, που μου έχει ανατεθεί να παραδώσω το Μήνυμα για την Νέα Εποχή του Υδροχόου, μου έχει ανατεθεί το σκληρό έργο του κάθε αγρότη και εργάτη. Μου ανετέθη να σημειώσω, να δείξω το εμπόδιο, να επιδείξω τον κίνδυνο, το λάθος πριν μπορέσω να σπείρω τον πνευματικό σπόρο της Νέας Εποχής, η οποία αρχίζει σ' αυτές τις στιγμές μέσα στην σεπτή βροντή της σκέψης.

ΕΡ: Υπάρχουν κάποια διεγερτικά φυτά, όπως η μαριχουάνα, τα οποία χρησιμεύουν για να επιτύχουμε το ξεδίπλωμα, για παράδειγμα, γρηγορότερα;

ΑΠ: Τα στοιχειώδη των ναρκωτικών καταλήγουν επιβλαβή. Λάβετε υπ' όψιν ότι η μαριχουάνα και πολλά άλλα ναρκωτικά, είναι υποκειμενικά εκατό τοις εκατό. Είναι βέβαιο ότι μέσω των δυνάμεων των παραισθησιογόνων μανιταριών, του LSD κτλ επιτυγχάνεται θα λέγαμε ξεδίπλωμα, ναι, αλλά είναι υποκειμενικού και υποανθρώπινου τύπου, διαδικάζεται στις υποδιαστάσεις της Φύσης και του Κόσμου, δεν οδηγεί στην αυθεντική, υπερβατική, αντικειμενική φώτιση. Είναι λοιπόν, μια αποτυχία.

ΕΡ: Εσείς μιλήσατε κάποτε για το Peyote, όπως επίσης και ο Δάσκαλος Huiracocha, ακριβώς σαν βοήθεια σε αυτές τις περιπτώσεις ξεδιπλώματος...

ΑΠ: Το Peyote είναι πολύ διαφορετικό. Συνεργάζεται, ναι, με τον διαλογισμό, δεν δημιουργεί κανενός είδους συνήθεια. Είναι πολύ απαιτητικό, πρέπει να έχουμε ΑΓΝΟΤΗΤΑ. Με κανέναν τρόπο δεν θα βοηθούσε το Peyote, για παράδειγμα, τους λάγνους. Έχει τους κανόνες του.

Ο Δάσκαλος Huiracocha μιλά για το Peyote, όπως ο Δάσκαλος Rassinchi, μέσα στοn Ναό του Chapultepec, το χρησιμοποιούσε για να προκαλέσει ένα ξεδίπλωμα. Είναι το μοναδικό φυτό που συνίσταται, αλλά αυτό είναι για τους κοσμικούς ανθρώπους, υπό τον όρο να μη το καταχρώνται. Ένας σπουδαστής ο οποίος θέλησε να το χρησιμοποιήσει για τρίτη φορά -αφού είχε λάβει διάφορες οδηγίες- εκλήθη στην τάξη από τους Κυρίους του Κάρμα, του απαγορεύτηκε να συνεχίσει με αυτό, θα λέγαμε να το καταχράται, για να είμαστε πιο σαφείς.

Έτσι λοιπόν, το Peyote είναι χρήσιμο, αλλά πρέπει να ξέρουμε να το χρησιμοποιούμε και να μην το καταχρώμεθα ποτέ. Όσον αφορά τα άλλα ναρκωτικά, δεν θα πω τίποτα. Το Peyote δεν μπορούμε να το θεωρήσουμε σαν ναρκωτικό. Είναι ένα αβλαβές φυτό το οποίο δεν δημιουργεί κανενός είδους συνήθεια και το οποίο συνεργάζεται μόνο με τον διαλογισμό, όταν γνωρίζει κανείς να διαλογίζεται. Θα μπορούσε κάποιος να καταναλώσει πολύ Peyote και να μην έχει κανένα αποτέλεσμα κι άλλος να μασήσει ένα κομματάκι, μερικά γραμμάρια και να επιτύχει καταπληκτικό αποτέλεσμα. Το παν είναι να ξέρει να διαλογίζεται. Αυτό συνεργάζεται με αυτόν ο οποίος ξέρει να διαλο­γίζεται, τον βοηθά πραγματικά αλλά όμως αυτό δεν συνιστάται άλλου, σε άλλες χώρες, φυσικά δεν θα μπορούσαμε με κανέναν τρόπο να το συστήσουμε, αφού δεν συναντάται στις χώρες της Νοτίου Αμε­ρικής αλλά ούτε και σε αυτές της Κεντρικής Αμερικής. Στο Μεξικό συνιστάται, αλλά με δυσκολία.

ΕΡ: Δάσκαλε: Οι κυρίες πάντοτε ρωτούν γιατί βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα. Εν πάσει περιπτώσει, επιθυμούν να ξέρουν ποιες θα μπορούσαν να είναι οι επιτυχίες τους, δηλαδή, αυτές τις οποίες θα μπορούσαν να επιτύχουν αν εργάζονταν πάνω στον εαυτό τους με τους τρεις παράγοντες της Επανάστασης της Συνείδησης.

ΑΠ: Δεν ξέρω γιατί θέλουν να βάζουν την γυναίκα σε δεύτερη μοίρα. Η ωμή πραγματικότητα των γεγονότων είναι ότι η γυναίκα έχει τα ίδια δικαιώματα με τον άνδρα, αυτό είναι σαφές. Αυτή μπορεί επίσης να κατασκευάζει τα Ανώτερα Υπαρξιακά Σώματα του Είναι, το ίδιο όπως και ο άνδρας. Αυτή μπορεί να φθάσει να ενσαρκώσει την Ανθρώπινη Ψυχή της, όπως και ο άνδρας. Αυτή λοιπόν μπορεί να φθάσει να νυμφευθεί με το πολυαγαπημένο της Budhi, το ίδιο όπως και ο άνδρας. Έτσι λοιπόν, δεν καταλαβαίνω γιατί θέλουν να βάζουν την γυναίκα σε δεύτερη μοίρα, Η ωμή πραγματικότητα των γεγονότων είναι ότι οι γυναίκες (αυτές που είναι γυναίκες στον φυσικό κόσμο) στο αστρικό είναι άντρες κι αντίστροφα, οι άνδρες, εδώ στον φυσικό κόσμο είναι αυτό, αλλά στον Αστρικό -τους αρέσει ή δεν τους αρέσει- είναι γυναίκες. Έτσι λοιπόν, γιατί θέλουν στον φυσικό κόσμο, να βάζουν τις γυναίκες σε δεύτερη μοίρα;

ΕΡ: Δάσκαλε: το «Κλειδί του Σολομώντα» μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αποκλειστικά για την επίκληση επικίνδυνων οντοτήτων ή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την επίκληση των Θεϊκών οντοτήτων;

ΑΠ: Μπορεί κάποιος, με το «Κλειδί του Σολομώντα», να επικαλεστεί τους Αγγέλους, τους Άγιους Θεούς. Κατά τον Μεσαίωνα χρησιμοποιούσαν τις Κλείδες για να επικαλούνται τους σκύλους. Λοιπόν, χρειάζεται να έχει κανείς μεγάλη αξία για να κάνει έναν τύπο επίκλησης αυτού του είδους. Είναι πολύ επικίνδυνα, δεδομένου ότι το άτομο δεν έχει σήμερα την δομή ενός Μύστη, ενός Μάγου και μπροστά σ' ένα τέτοιο ζήτημα, του συμβαίνει, ότι συνέβη σε έναν καλό φίλο. Μετά από τρεις ημέρες πέθανε...

Και δεν περιττεύει, αυτές τις στιγμές, να θυμίσουμε αυτό που συνέβη στην Κόστα Ρίκα. Η περίπτωση εκείνης της εταίρας, η οποία ζούσε σε κατάσταση μέθης από μπαρ σε μπαρ. Αν και καταλήγει λίγο χονδροειδές να επαναλαμβάνουμε τα λόγια της, για το καλό της Μεγάλης Αιτίας, θα τα επαναλάβουμε. Αυτή έλεγε: «Εγώ, καθημερινά συγχωρήστε την έκφραση- κοιμάμαι με πολλούς, δεκατέσσερις, δεκαπέντε άνδρες, είκοσι...». Ακόμα έλεγε: «Κι αν μου παρουσιαζόταν ο Διάβολος σαν πρόσωπο -εκλεπτύνω τα λόγια, δεν τα μεταδίδω ακριβώς, γιατί είναι υπερβολικά χυδαία- λοιπόν και μ' αυτόν επίσης θα πλάγιαζα». Έτσι έχει η διήγηση, το γνωρίζουν όλοι σε ένα χωριό της Κόστα Ρίκα. Ακριβώς, μια μέρα από τις τόσες, εκείνη την γυναίκα, την επισκέφτηκε ένας ντυμένος ναυτικός. Αυτός φυσικά της ζήτησε έρωτες κι επίσης πλάγιασε μαζί της. Εκείνη η γυναίκα, αφού είχε πραγματοποιήσει την σεξουαλική πράξη με τον εν λόγω ναυτικό, κάθισε στο κατώφλι της πόρτας του φριχτού σπιτιού της. Εκεί στεκόταν θαυμάζοντας το τοπίο, την θέα των ανθρώπων που πήγαιναν κι έρχονταν, κτλ.

Αργότερα, ένιωσε ότι κάποιος την φώναζε, ήταν ο ναυτικός. Αυτός της είπε: «Δεν με γνωρίζεις, νομίζεις ότι με γνωρίζεις επειδή κοιμήθηκες μαζί μου, αλλά κάνεις λάθος, δεν με γνωρίζεις. Κοίταξε προς τα μέσα για να με γνωρίσεις». Αυτή γύρισε και κοίταξε. Τότε, τι βλέπει; Τον Λούσιφερ, μεταμορφωμένο σε έναν πραγματικό Διάβολο -τρομακτικό- όπως τον ζωγραφίζει η μυθολογία, με όλους τους σπηλαιώδεις τρόμους του. Η γυναίκα παραφρόνησε αμέσως. Τρεις μέρες αργότερα, πέθανε στο νοσοκομείο. Αυτοί που την είδαν, λένε ότι από εκείνο το διαμέρισμα μύριζε θειάφι. Για κάμποσο καιρό, οι άνθρωποι δεν ήθελαν να περνούν από εκείνον τον δρόμο.

Αυτή λοιπόν, πριν πεθάνει διηγήθηκε την ιστορία της, κατάφερε να την διηγηθεί σε κάποιον, αλλά δεν άντεξε και πέθανε... Τι συνέβη; Λοιπόν, ο ιδιαίτερός της Λούσιφερ που ήταν τόσο τρομερός -είναι φανερό ότι μεσολάβησε για το καλό της. Πιθανώς, εγώ λέω «πιθανώς», αλλά είναι προφανές ότι εστάλη από τον «Αρχαίο των Ημερών», από τον ιδιαίτερό της Πατέρα, που είναι στο κρυφό, και έδρασε, υλοποιήθηκε φυσικά. Το μάθημα όμως γι ' αυτήν την γυναίκα ήταν τρομερό, αποσαρκώθηκε. Μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για το ότι, όταν αυτή η γυναίκα θα γυρίσει για να πάρει φυσικό σώμα, όταν επιστρέψει, δεν θα ξαναπέσει ποτέ στην πορνεία. Μέχρι που μπορεί να ακολουθήσει το μονοπάτι της αγνότητας. Έτσι λοιπόν το μάθημα που πήρε ήταν πολύ πικρό, δηλαδή, ο Πατέρας της που είναι στο κρυφό, αποφάσισε να κάνει μια χειρουργική επέμβαση. Ναι, η Χάρη αξιοποιήθηκε με αυτό το μέρος του Είναι, που ονομάζεται Λούσιφερ, και μέχρι που μπορεί αυτή η γυναίκα, αργότερα, να έλθει για να ακολουθήσει τον Δρόμο.

ΕΡ: Επομένως, για να ασπρίσουμε τον δικό μας Λούσιφερ, τι πρέπει να κάνουμε;

ΑΠ: Καταστρέψτε το Εγώ, μετατρέψτε το σε κοσμική σκόνη. Είναι ανάγκη να τον ασπρίσουμε. Κι ακόμη, είναι ανάγκη να τον ντύσουμε με την πορφύρα των Βασιλέων. Πρέπει να νιώθουμε οίκτο για τον ιδιαίτερό μας Λούσιφερ.

ΕΡ: Αυτός μας δίνει κάτι;

ΑΠ: Αυτός δίνει την σεξουαλική ώθηση σε όλον τον κόσμο. Πρέπει όλοι να μάθουμε να επωφελούμαστε από αυτήν την ώθηση, καρφώνοντας την Λόγχη στο πλευρό του. Θυμηθείτε ότι ο Λούσιφερ είναι σκάλα για να κατεβούμε και θυμηθείτε ότι ο Λούσιφερ είναι σκάλα για να ανεβούμε. Διαβάστε την Θεία Κωμωδία και θα ανακαλύψετε σε αυτήν αρκετή απεικόνιση για τον Λούσιφερ, στην Ένατη Σφαίρα.

ΕΡ: Δάσκαλε: Πως λέτε ότι ο Κρισναμούρτι δεν έχει κανένα Εγώ, όταν στην πραγματικότητα, μετά από το Δεύτερο Βουνό, ο Δάσκαλος πρέπει να συνεχίσει να εκτελεί εργασίες για να επιτύχει την τελειότητα και πριν να επιτύχει την Ανάσταση πρέπει να εργαστεί στις Κολάσεις των διαφόρων πλανητών, αποσυνθέτοντας τους σπόρους του Εγώ;

ΑΠ: Ναι, ο Κρισναμούρτι είναι μια Ψυχή πολύ αρχαία, αλλά πραγματικά, παρ' όλο που δεν έχει κανένα Εγώ, ωστόσο δεν έχει επιτύχει την Ανάσταση. Προφανώς, οφείλει να κατέβει στην Ένατη Σφαίρα για να δουλέψει.

Είναι φανερό ότι κάτι έχει να εξαλείψει, που αυτός αγνοεί. Αλλά αν λέμε ότι δεν έχει Εγώ, ότι είναι καθαρός από Εγώ, έτσι είναι, κατά την ανθρώπινη αντίληψη. Υπάρχουν, εν τούτοις, μερικά στοιχεία τα οποία διαφεύγουν της κατανόησης όλων και τα οποία πρέπει επίσης να αποσυντεθούν .

ΕΡ: Αξιοσέβαστε Δάσκαλε: Επιστρέφοντας στην Γένεση, πάνω σε μια ερώτηση που έγινε προηγουμένως, λέγεται ότι μετά τον διαχωρισμό των φύλων, δεν έπεσαν όλοι. Και ότι αυτοί οι μεγάλοι Δάσκαλοι -που δεν είχαν πέσει- ακολούθησαν το δρόμο τους... Όφειλε λοιπόν, αναγκαστικά, ο κάθε Δάσκαλος ενός περασμένου Μαχαμβαντάρα να «κατέβει» ή πάντοτε δημιουργείται η Πτώση;

ΑΠ: Λοιπόν έτσι είναι στην Γένεση, έτσι είναι στην «Επανάσταση των Αγγέλων», ωστόσο πρέπει να διακρίνουμε ανάμεσα σε αυτό που είναι μια Πτώση από μια Κάθοδο. Πολλοί συγχέουν την κάθοδο με την πτώση. Και στις δύο περιπτώσεις ο Μυημένος ή οι Μυημένοι κατεβαίνουν στον Ένατο Δαντικό Κύκλο για να δουλέψουν με την φωτιά και το νερό, από καταβολής κόσμων, κτηνών, ανθρώπων και Θεών. Αυτό επιδέχεται πολλές ερμηνείες. Αλλά δεν πρέπει να συγχέουμε ποτέ μια πτώση με μια κάθοδο. Είναι διαφορετικές και πάντοτε, σε όλη την Γένεση αναφέρονται οι κάθοδοι και οι πτώσεις.

ΕΡ: Το λάθος του Αρχάγγελου Σακάκι διαδικάζεται -για να το πω έτσι- σε όλους τους κόσμους;

ΑΠ: Λοιπόν, ο Σακάκι δεν διαδικάζεται σε όλες τις περιπτώσεις. Ο Αρχάγγελος Σακάκι έσφαλλε εδώ, σε αυτό το Ηλιακό Σύστημα ή σε αυτόν τον πλανήτη Γη, αυτό είναι γεγονός, τελεία και παύλα...

ΕΡ: Δάσκαλε: Αναφέρομαι τώρα, όχι στον Σακάκι, ερωτώ: Άλλοι σφάλλουν επίσης όπως αυτός; Διαδικάζεται πάντοτε η πτώση σε άλλους κόσμους;

ΑΠ: Σε όλο το ανατέλλον σύμπαν υπάρχουν κάθοδοι και πτώσεις. Οι Ελοχίμ οφείλουν να κατέβουν και μερικές φορές πέφτουν, αλλά σε κάθε περίπτωση χρειάζονται να κατεβαίνουν για να μπορούν ύστερα να ανέβουν, να ανυψώνονται νικητές. Δηλαδή, κάθε ανόδου προηγείται μια κάθοδος, κάθε εξύψωσης προηγείται μια φοβερή και τρομερή ταπείνωση. Αν όχι, που θα βρισκόταν η αξία;

ΕΡ: Τι είναι ένα Αελοχίμ και τι είναι ένα Ελοχίμ;

ΑΠ: Το Αελοχίμ είναι το Αελοχίμ και το Ελοχίμ είναι το Ελοχίμ. Το Αελοχίμ είναι ο Αιώνιος Κοινός Κοσμικός Πατέρας, το «Άπειρο που στηρίζει το Παν», ο Πανοικτίρμων, το Άφατο Απόλυτο.

Ελοχίμ είναι η Δεύτερη Ενότητα, η Εκδηλωμένη Ενότητα, ο στρατός των Δημιουργικών Ελοχίμ, ο Στρατός των Ανδρογύνων που δημιουργούν το Σύμπαν, κτλ, κτλ, δηλαδή, ο Ελοχίμ, Στρατός του Λόγου, ο Στρατός της Φωνής, ο Λόγος.

Αναμφισβήτητα ο Ελοχίμ ο οποίος βυθίζεται στον κόλπο του Αιώνιου Κοσμικού Πατέρα, μέσα στο Απόλυτο, λαμβάνει το πραγματικό του όνομα, που είναι αυτό του Paramartasaya. Ένας Paramartasaya είναι κάτι άφατο, κάτι αδύνατο να κατανοηθεί με μια απλή ματιά. Ένας Paramartasaya βρίσκεται πολύ πέρα από το καλό και το κακό, μακρύτερα από την Προσωπικότητα, την Ατομικότητα και το Εγώ.

Ο Paramartasaya είναι διαφανής όπως το κρύσταλλο, τρομακτικά Θεϊκός. Είναι πολύ λίγοι εκείνοι οι οποίοι κατορθώνουν να μετατραπούν σε Paramartasaya.

ΕΡ: Δάσκαλε: Επιστρέφοντας στο σχετικό με τον Λούσιφερ. Τον Λούσιφερ, πρέπει, κανείς να τον ασπρίσει, να τον κάνει να αστράφτει έτσι; Μπορεί λοιπόν, ο ίδιος να συνεργασθεί, ώστε κάποιος να τον μετατρέψει σε αυτόν τον εξυψωμένο Λούσιφερ;

ΑΠ: Αυτός συνεργάζεται με τον πειρασμό, αλλά αν όχι, με ποιόν άλλο τρόπο θα μπορούσε να συνεργασθεί; Ο πειρασμός είναι φωτιά, αλλά ο θρίαμβος πάνω στον πειρασμό είναι φως. Επομένως, αν κάποιος νικά τον πειρασμό, νικά τον Λούσιφερ. Νικώντας τον, θριαμβεύει κανείς, ανεβαίνει πάνω στο ίδιο το σώμα του Λούσιφερ, πάνω στην ράχη του...

Θυμηθείτε ότι στην «Θεία Κωμωδία» του Δάντε Αλιγέρι, ο Βιργίλιος κατεβαίνει από τις πλευρές του Κυρίου Λούσιφερ κι ανεβαίνει από τις πλευρές, επίσης, του Κυρίου Λούσιφερ. Ο Λούσιφερ είναι σκάλα για να ανεβούμε, ο Λούσιφερ είναι σκάλα για να κατεβούμε. Αν νικάμε τον πειρασμό, ανεβαίνουμε από τις ίδιες τις πλευρές του Λούσιφερ. Αυτός μας βάζει σε πειρασμό ώστε να μπορούμε να ανεβούμε. Δείτε τον Χριστό μεταμφιεσμένο σαν Λούσιφερ. Πόσο μεγαλειώδης είναι ο Χριστός-Λούσιφερ, πόσο μεγαλειώδης, τοποθετώντας μας, την σκάλα για να ανεβούμε!

ΕΡ: Θα ήθελα να ρωτήσω Δάσκαλε, γιατί λέτε ότι στον Κόσμο των Αιτιών, υπάρχουν Ψυχές οι οποίες ζουν εκεί χωρίς ωστόσο να έχουν Αιτιατό Σώμα. Θα μπορούσατε να μας το εξηγήσετε αυτό;

ΑΠ: Ναι, είναι Ψυχές οι οποίες μη έχοντας ακόμα πραγματοποιήσει το Μεγάλο Έργο, ζουν στον Αιτιατό Κόσμο. Δεν έχουν κάνει το Μεγάλο Έργο, επομένως δεν έχουν τα σώματα. Για αυτόν τον λόγο, κατά την χαραυγή, κατά το χάραμα οποιουδήποτε Μαχαμβαντάρα, αναβλύζουν οι Αυτο-Γεννήτορες, οι Αυτο-Γεννημένοι και οι Γεννημένοι.

ΟΙ Αυτο-Γεννήτορες είναι εκείνοι οι οποίοι είναι ήδη ικανοί να αναγεννιόνται μόνοι τους, εκείνοι οι οποίοι δημιουργούν τα σώματα τους, οι Αυτο-Γεννημένοι που ήδη αναγεννιόνται κι επίσης αναβλύζουν οι μη-Γεννημένοι, εκείνοι που δεν έχουν δημιουργήσει τα σώματά τους. Δηλαδή, αυτοί που έχουν σώματα κι αυτοί που δεν τα έχουν, αναβλύζουν από το Μεγάλο Αόρατο κατά το Χάραμα της Δημιουργίας.

Να δημιουργήσουμε τα σώματα είναι αναντίρρητο. Αν δεν τα έχετε δημιουργήσει, μπορείτε λοιπόν να τα δημιουργήσετε. Για να τα δημιουργήσουμε πρέπει να κάνουμε το Μεγάλο Έργο. Στον Αιτιατό Κόσμο συναντάμε εκατομμύρια Ψυχές που ακόμα δεν έχουν δημιουργήσει τα σώματα, που δεν έχουν κάνει το Μεγάλο Έργο. Αναγνωρίζονται με την πρώτη ματιά -ο Αιτιατός Άνθρωπος τους αναγνωρίζει- κι αυτές οι Ψυχές είναι πολύ υπάκουες, υπακούν στον Αιτιατό Άνθρωπο αλλά δεν έχουν κάνει ακόμα το Μεγάλο Έργο. Περιμένουν να το κάνουν στο μέλλον.

ΕΡ: Τι θα μπορούσατε να μας πείτε σχετικά με αυτήν την συνήθεια των Αϊτινών, οι οποίοι κλαίνε όταν γεννιέται ένα παιδί, και γιορτάζουν όταν κάποιος πεθαίνει; Τι το υπερβατικό μπορεί να υπάρχει σ' αυτά τα πράγματα;

ΑΠ: Λοιπόν, είναι μια μορφή κατανόησης. Πραγματικά, ο θάνατος δεν είναι για να κλαίμε, η διαδικασία του θανάτου είναι τόσο φυσική όπως και της γέννησης. Για αυτούς είναι πιο σκληρό να γεννιέσαι παρά να πεθαίνεις. Γεννώμενος, έρχεται σε αυτόν τον κόσμο για να υποφέρει, πεθαίνοντας, φεύγει κανείς από αυτό το πεδίο της πίκρας. Για αυτό γιορτάζουν όταν κάποιος φεύγει. Έτσι είναι. Μια μορφή κατανόησης αυτών των ανθρώπων.

ΕΡ: Δάσκαλε: Μέχρι ποιου σημείου θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές οι προφητείες του Νοστράδαμου; Μέχρι ποιου σημείου θα μπορούσατε εσείς να τις αποδεχθείτε;

ΑΠ: Ο Νοστράδαμος δεν έσφαλλε ποτέ, αλλά πρέπει να υπολογίζουμε μερικές ημερομηνίες που δίνει με σεβασμό για το μέλλον. Αυτός χρησιμοποίησε υπολογισμούς τους οποίους πρέπει να ξέρουμε να τους κατανοούμε. Ωστόσο, πολλές προφητείες του Νοστράδαμου βγήκαν ακριβείς, θαυμάσιες, έχουν εκπληρωθεί μαθηματικώς. Αξίζει τον κόπο να τον μελετάμε αλλά είναι δύσκολο να τον ερμηνεύσουμε. Χρειάζεται να έχουμε το «Δώρο Θεού» για να μπορέσουμε να τον ερμηνεύσουμε. Όλο το έργο των ΑΙΩΝΩΝ συνίσταται σε στίχους, κι αυτοί οι στίχοι οδηγούν πολλούς στο λάθος, γιατί καθώς είναι στίχοι στην Γαλλική -αρχαίοι, αλληγορικοί και συμβολικοί - οι άνθρωποι τους δίνουν τις πιο διαφορετικές ερμηνείες.

ΕΡ: Κάποιος είπε κάποτε ότι εσείς υπήρξατε ο Νοστράδαμος, ότι ήταν μια δική σας επανενσάρκωση, ένα σώμα που εσείς είχατε...

ΑΠ: Όχι, απολύτως όχι, δεν είχα ποτέ τέτοιου είδους επανενσάρκωση. Ο Νοστράδαμος είναι ένα ξεχωριστό άτομο, ένας μεγάλος Αστρολόγος, ένας μεγάλος Προφήτης. Πολλές από τις προφητείες του έχουν εκπλη­ρωθεί με ακρίβεια και πρέπει όλος ο κόσμος να συλλογισθεί τις προφητείες του γιατί έχουν εκπληρωθεί και συνεχίζουν να εκπληρώνονται, κι είναι ο μοναδικός Αστρολόγος με τον οποίο κανείς δεν μπόρεσε να γελάσει.

Οι άνθρωποι είναι συνηθισμένοι να γελούνε με τους Αστρολόγους, τους Προφήτες, τους Μάντεις κτλ αλλά δεν μπόρεσαν να γελάσουν με τον Νοστράδαμο, γιατί τους έχει κοστίσει πολύ ακριβά. Συμβαίνει ότι όλες του οι προφητείες έχουν εκπληρωθεί, δεν έχει αποτύχει σε καμιά.

ΕΡ: Ti είδους προφητείες έκανε ο Νοστράδαμος;

ΑΠ: Λοιπόν, προφήτευσε μέχρι και τον θάνατό του, τον βρήκαν νεκρό ανάμεσα στο κάθισμα και το γραφείο. Το σώμα του το έθαψαν σε μια μητρόπολη της Γαλλίας. Το περίεργο ήταν ότι, αργότερα μια ομάδα ανθρώπων πήγαν να ανοίξουν τον τάφο, του Νοστράδαμου και συνάντησαν το σώμα του εκεί, άθικτο και μια κατάρα που έλεγε: «Αυτός που βεβηλώνει τον τάφο μου θα πεθάνει, κι εσείς θα πεθάνετε». Διαβά­ζοντας αυτό, εκείνοι οι οποίοι είχαν ανοίξει τον τάφο, άρχισαν να γελούν με την βλακεία που είχαν κάνει, αλλά την ίδια ημέρα χάθηκαν όλοι σ' ένα ατύχημα. Έτσι που πάντοτε ήταν ένα πρόβλημα και συνε­χίζει να είναι ένα πρόβλημα. Όλος ο κόσμος έχει γελάσει με τους Αστρολόγους, τους Μάντεις και τους Προφήτες αλλά για τον κύριο Νοστράδαμο δεν μπόρεσαν να γελάσουν, το γέλιο τους κόστιζε πολύ ακριβά.

ΕΡ: Ήταν ο Νοστράδαμος ένας Αναστημένος Δάσκαλος;

ΑΠ: Λοιπόν, απ' ότι ξέρω ο Νοστράδαμος δεν έφθασε να Αναστηθεί, όχι, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ναι, ήταν ένας μεγάλος Αστρολόγος, ένας μεγάλος Μάντης κι ότι οι προφητείες του εκπληρώθηκαν.

Εξειδικεύθηκε σ' αυτό: στις προφητείες, στην Αστρολογία, περιέγραψε τον κόσμο του στους «ΑΙΩΝΕΣ». Λένε ότι καθώς προχωρούσε η νύχτα στεκόταν μπροστά σε μια χύτρα χάλκινη, γεμάτη νερό, Έτσι συγκεντρωνόταν σ το νερό κι όπως ήταν Μάντης μπορούσε να βλέπει στο νερό τα γεγονότα του μέλλοντος.

Τελικά, προφητεύοντας με απόλυτη σιγουριά έδινε ημερομηνίες και αριθμούς με έναν τρόπο εκπληκτικό. Το βιβλίο «ΑΙΩΝΕΣ» εξακολουθεί να ισχύει, είναι ένα βιβλίο επίκαιρο... Είδα μια ταινία, σχετική με το τέλος του κόσμου, σχολιάζοντας το υπό το φως του Νοστράδαμου. Ήταν καλή η ταινία, μόνο που το τέλος δεν συνέπιπτε. Το τέλος -εκείνης της ταινίας- κατέληγε παράλογο σε παρένθεση, γιατί παρουσίαζε την Γη τελείως στειροποιούμενη από τις ατομικές βόμβες και κάποιοι παραμορφωμένοι να προχωρούν σερνόμενοι σαν φίδια ή τέρατα. Λοιπόν αυτό είναι παράλογο γιατί η πραγματικότητα θα είναι διαφορετική.

Η πραγματικότητα είναι ότι με τον ερχομό του Ερκόλουμπους θα πραγματοποιηθεί η επανάσταση των αξόνων της Γης, επανάσταση η οποία έχει αναγγελθεί από τον Νοστράδαμο. Ότι η Γη θα φαίνεται σαν να έχει βγει από την τροχιά της. Έτσι θα είναι όπως το είπε ο Νοστράδαμος. Τότε οι θάλασσες θα αλλάξουν πυθμένα γιατί ο Ισημερινός θα μετατραπεί σε Πόλους και οι Πόλοι σε Ισημερινό. Επομένως μέσω της αλλαγής του πυθμένα των ωκεανών, οι σημερινές στεριές θα μείνουν βυθισμένες στο βάθος των θαλασσών.

ΕΡ: Αυτή η ημερομηνία που δίνεται, του έτους 2000, επομένως είναι εσφαλμένη;

ΑΠ: Έχουν δοθεί πολλές ημερομηνίες, αλλά η ωμή πραγματικότητα των γεγονότων είναι ότι με ακρίβεια, ο Νοστράδαμος είπε ότι το έτος 1999 θα συμβεί ο τελικός κατακλυσμός και συνέδεσε το 1999 με τον ερ­χομό ενός «μεγάλου βασιλιά του τρόμου»,που δεν είναι άλλο από τον «ΕΡΚΟΛΟΥΜΠΟΥΣ», όταν η Γη θα φαίνεται να έχει βγει από την τροχιά της, βυθισμένη στα σκοτάδια...

ΕΡ: Ποιες είναι οι ακριβείς προϋποθέσεις για να πάρουμε μέρος στην έκτη Φυλή Κοράντι;

ΑΠ: Για να αποτελέσουμε μέρος του μελλοντικού πυρήνα της Έκτης Ρίζας Φυλής, εκ πρώτης όψεως, χρειάζεται να έχουμε εξαλείψει το Εγώ, γιατί στην Έκτη Ρίζα Φυλή δεν θα δοθεί σώμα σε κανέναν που έχει Εγώ. Οποιοδήποτε άτομο έχει Εγώ, δεν θα μπορέσει να μπει στην Έκτη Ρίζα Φυλή.

ΕΡ: Αν κάποιο άτομο δουλεύει πάνω στον εαυτό του και δεν έχει τελειώσει την εργασία του, τι τον περιμένει;

ΑΠ: Η Άβυσσος και ο Δεύτερος Θάνατος, δηλαδή, για να μπορεί να μπει στην Έκτη Ρίζα Φυλή, είναι σαφές ότι αν έχει ακόμη το Εγώ δεν μπορεί να του δοθεί σώμα.

Αναφέρομαι όμως στο ότι αν αυτός ο κάποιος δουλεύει με έναν υψηλό Μυητικό βαθμό κι έχει ακόμα «υποκειμενικές οντότητες»...

Αν έχει «υποκειμενικές οντότητες» ακόμη κι αν βρίσκεται σ' έναν υψηλό Μυητικό βαθμό, δεν θα του δοθεί φυσικό σώμα αν έχει Εγώ, γιατί θα έβλαπτε τους άλλους, θααποτελείωνε την Χρυσή Εποχή.

ΕΡ: Ακόμη κι αν εργάζεται με τους τρεις παράγοντες;

ΑΠ: Σε αυτές τις συνθήκες, δεν είναι δυνατόν να του δοθεί σώμα για την Έκτη Ρίζα Φυλή. Θα μπορούσε όμως αυτός ο υποψήφιος να μεταφερθεί σε άλλον κόσμο του διαστήματος, αλλά στον πλανήτη Γη, στην Χρυσή Εποχή δεν μπορούν να πάρουν σώμα όσοι έχουν Εγώ. Με έναν μόνο, αυτή η σαπίλα θα προξενούσε ζημιά σε όλους τους άλλους και θα αποτύγχανε η Χρυσή Εποχή από ένα πρόσωπο. Ούτε θα ήταν σωστό αυτό, το να αποτύχει μια ολόκληρη Εποχή για ένα μόνο πρόσωπο, για το πείσμα ενός Δασκάλου, ενός ατόμου, αυτό δεν είναι σωστό. Ήδη η Γη έχει υποφέρει πολύ με αυτήν την Φυλή και είναι δίκαιο να αναπαυθεί λίγο. Η Γη υποφέρει, χρειάζεται μια αναπαυσούλα.

ΕΡ: TI θα κάνει, με την Μαεστρία του, αυτός που έχει εργασθεί χωρίς όμως να έχει διαλύσει το σύνολο του Εγώ;

ΑΠ: Σε άλλους κόσμους του διαστήματος, θα μπορεί να επιδιώξει μια ευνοϊκή ανάπτυξη.

ΕΡ: Ύστερα θα μπορεί να επιστρέψει στην Γη;

ΑΠ: Ναι, έχοντας πια καταστρέψει το Εγώ, θα μπορεί να επιστρέψει στην Γη.

ΕΡ: Αυτοί που διέλυσαν το πενήντα τοις εκατό του Εγώ, θα μπορούν να πάνε στην Γη της Επαγγελίας;

ΑΠ: Αυτοί που έχουν διαλύσει το Εγώ, ή μέρος του Εγώ, θα μπορούν να τελειώσουν με την διάλυσή του στο ΝΗΣΙ όπου θα ξεκινήσει η Νέα Έξοδος, γιατί θα υπάρξει μια ομάδα εκλεκτών ανθρώπων η οποία θα μεταφερθεί, μυστικά, σε έναν τόπο του Ειρηνικού κι εκεί αυτοί οι εκλεκτοί άνθρωποι θα μπορούν να τελειώσουν με την διάλυση του Εγώ -αν δεν το έχουν διαλύσει ακόμη- ώστε όταν εμφανισθεί το Διπλό Ουράνιο Τοξο κι αναβλύσουν νέες στεριές, να μπορεί τέτοιο άτομο ή σύνολο ατόμων να εισέλθει στις νέες στεριές.

ΕΡ: Εκείνοι οι οποίοι θα αξίζουν να συμμετέχουν στην νέα έξοδο, θα μπορούν να ταξιδεύουν με τα κοσμικά πλοία που έχουν οι Θιβετιανοί αδελφοί;

ΑΠ: Ναι, αυτό είναι λογικό. Πολλοί θα μπορούν να μεταφέρονται με αυτά τα κοσμικά πλοία μέχρι εκείνο το Νησί. Επίσης είναι εξακριβωμένο ότι σήμερα υπάρχουν δικοί μας άνθρωποι, γήινοι που ζουν στον Γανυμήδη ο οποίος είναι ένας δορυφόρος του Δία ή ζουν σε μέρη όπως ο Άρης, η Αφροδίτη ή ο ίδιος ο Δίας κτλ. Είναι γήινοι οι οποίοι έχουν εξαφανισθεί, που τους έχουν ψάξει αλλά δεν τους έχουν βρει, μεταφέρθηκαν. Αυτοί διασταυρώνονται, διασταυρώθηκαν ή πρόκειται να διασταυρωθούν με ανθρώπους των άλλων πλανητών όπου μεταφέρθηκαν. Το αποτέλεσμα αυτών των διασταυρώσεων είναι απαραίτητο. Το αποτέλεσμα αυτών των διασταυρώσεων θα επιστρέψει στην Γη όταν φθάσει η ώρα της Χρυσής Εποχής. Το αποτέλεσμα αυτών των διασταυρώσεων θα διασταυρωθεί με την σειρά του με τον βασικό πυρήνα κι από εκεί θα ξεπηδήσει μια Φυλή απολύτως νέα.

ΕΡ: Δάσκαλε: Από την πλευρά μου, μια τελευταία ερώτηση. Θα εκθέσω την περίπτωση μου. Συμβαίνει ότι οι γονείς μου, μου έδωσαν, από μικρό, παπούτσια, ρούχα, φάρμακα, σπουδές κι όλα αυτά κι εγώ κατέληξα να αναμιχθώ με την Γνώση. Δεν μπόρεσα να συμβαδίσω με αυτούς ούτε να τους ξεπληρώσω τις χάρες που έκαναν για μένα. Τώρα δεν ξέρω τι να κάνω. Αν πρέπει να γυρίσω εκεί ή να συνεχίσω με την Αποστολή. Tι πρέπει να κάνω;

ΑΠ: «Με κανέναν τρόπο»· η ωμή πραγματικότητα έχει ήδη απαντηθεί από τον Μεγάλο Καβίρ Ιησού, όταν κάποιος του είπε: «Δάσκαλε επίτρεψέ μου πρώτα να πάω να θάψω τον πατέρα μου που έχει πεθάνει». Τότε ο Ιησούς του απάντησε: «Άφησε τους νεκρούς να θάψουν τους νεκρούς τους, κι εσύ, πάρε τον σταυρό σου κι ακολούθησέ με».

Έτσι ώστε δεν μας μένει τίποτα άλλο από το να ακολουθήσουμε τον Εσωτερικό Χριστό έτσι; Αυτή είναι η αλήθεια. Κι όταν η γυναίκα του Λωτ γύρισε για να κοιτάξει προς τα πίσω, τις στιγμές κατά τις οποίες έβγαινε με τον σύζυγο της από τις πόλεις Σόδομα και Γόμορα, λέγεται ότι μετατράπηκε σε στήλη άλατος.

Και εκείνος ο Μέγας Καβίρ μας ειδοποιεί σχετικά με τα χρόνια του τέλους λέγοντας: «Αυτός που βρίσκεται στις εξοχές να μη γυρίσει στην πόλη κι αυτός που βρίσκεται στην ταράτσα να μη κατέβει από αυτήν, κι αυτός που ταξιδεύει, να μην επιστρέψει». Μα λέξη, ο Ιησούς μας λοιπόν ειδοποιεί για την αναγκαιότητα να βαδίζουμε μέχρι εκεί που πρέπει να βαδίζουμε. Όλο αυτό μοιάζει λίγο σκληρό αλλά, αυτός ακριβώς είναι ο δρόμος του Υπερ-Ανθρώπου. «Με κανένα τρόπο», έτσι είναι.

ΕΡ: Επομένως, σ' αυτές τις στιγμές, δεν διαπράττω κανένα λάθος;

ΑΠ: Λοιπόν, αυτήν την στιγμή, ακολουθείς τον Εσωτερικό Χριστό και γι' αυτό δεν διαπράττεις κάποιο λάθος, έτσι ακολουθείς το δρόμο του Εσωτερικού Χριστού, αυτό είναι σαφές. Και δεν πρέπει να οπισθοχωρήσεις.

ΕΡ: Δάσκαλε, ποιο θα είναι το όνομα της Νέας Φυλής;

ΑΠ: Ναι, στην Παγκόσμια Λευκή Αδελφότητα την ονομάζουν η φυλή Κοράντι. Έτσι όπως αυτή η Φυλή είναι η Αρία Φυλή, η μελλοντική Φυλή είναι των Κοράντι.

ΕΡ: Υπάρχει κάποιος εσωτερικός λόγος για να την ονομάσουν έτσι;

ΑΠ: Μπορεί να υπάρχει, αλλά ακόμη δεν μου έτυχε να ρωτήσω. Μόνο ότι την ονόμασαν έτσι, αλλά δεν το έχω εξακριβώσει, γιατί όπως όλοι την λένε Κοράντι, έτσι κι εγώ την λέω έτσι, δεν το έχω όμως εξακριβώσει...

ΕΡ: Με ποιόν τρόπο θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι η Σελήνη είναι αρχαιότερη από την Γη;

ΑΠ: Αυτό είναι επιστημονικό, σεβαστέ μου αδελφέ, αυτό ήδη έχει αποδειχθεί. Σήμερα η επιστήμη κατέχει πολύ λεπτά όργανα με τα οποία μπορεί να μετρά τον χρόνο. Τα πετρώματα που έφεραν οι αστροναύτες, έχουν μετρηθεί κατάλληλα και μπόρεσαν να διαπιστώσουν, μέχρι κορεσμού, ότι η Σελήνη είναι αρχαιότερη από την Γη.

Οι επιστήμονες λένε ότι προέρχεται από πολύ μακρινές εποχές και ίσως από τις ρίζες αυτού του ίδιου του Κόσμου. Εμείς πάμε μακρύτερα, αγαπητέ μου αδελφέ, εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά -από άμεση εσωτερική εμπειρία- ότι η Σελήνη είναι η μητέρα της Γης, ότι η Σελήνη προέρχεται από το περασμένο Μαχαμβαντάρα του Πάντμα ή Χρυσού Λωτού.

Η Σελήνη ήταν ένας κόσμος πλούσιος, είχε μεγάλες θάλασσες -γεμάτες νερό- ηφαίστεια ενεργά (σε συνεχή έκρηξη), πλούσια φυτική ζωή, ζώα όλων των ειδών, ανθοφόρες βλαστήσεις, ισχυρούς ανθρώπινους πολιτισμούς κτλ. Όμως, όπως είναι γνωστό, είναι σαφές ότι κάθε κόσμος γεννιέται, μεγαλώνει, γερνά και πεθαίνει. Έτσι λοιπόν σήμερα η Σελήνη είναι ένα πτώμα, έχει πεθάνει. Αυτό είναι όλο.

ΕΡ: Δάσκαλε: Γιατί λέγεται ότι οι Πυραμίδες του Μεξικού, οι Πυραμίδες που βρίσκονται στο Τεοτιχουακάν, είναι αρχαιότερες από αυτές της Αιγύπτου;

ΑΠ: Οι Πυραμίδες του Τεοτιχουακάν, αγαπητέ μου αδελφέ, κατασκευάστηκαν από τους Άτλαντες και όχι από τους Αζτέκους, όπως πολλοί υποθέτουν. Αναμφισβήτητα, είναι αρχαιότερες από αυτές της Αιγύπτου. Υπάρχουν χρονολογίες σχετικά με αυτό ιδιαίτερα. Εν πάσει περιπτώσει θέλω να σας πω κάτι σημαντικό. Θυμάμαι με ακρίβεια τις προηγούμενες μου υπάρξεις. Έζησα λοιπόν στην Ατλαντίδα και αρκεί να πω ότι κάναμε συνεχείς περιοδείες. Άλλες φορές τέτοιες περιοδείες πήγαιναν στην Αίγυπτο κι άλλοτε έρχονταν μέχρι το Τεοτιχουακάν. Βασισμένος σε αυτήν την εμπειρία μπορώ να σας πω ότι οι Πυραμίδες της Αιγύπτου κατασκευάστηκαν μετά από τις Πυραμίδες του Τεοτιχουακάν, επομένως, οι Πυραμίδες του Μεξικού είναι αρχαιότερες από αυτές της Αιγύπτου. Υπάρχουν ευσεβείς χρονολογίες οι οποίες έτσι το βεβαιώνουν και όσοι έχουμε άμεση εσωτεριστική εμπειρία, όσοι θυμόμαστε τις προηγούμενες υπάρξεις, όσοι ζήσαμε στην αρχαία Ατλαντίδα γνωρίζουμε ότι έτσι είναι.

ΕΡ: Σε μια δημόσια διάλεξη, κάποιος μας είπε: «Γιατί η Γνωστική Κίνηση, ενώ συμφωνεί ότι ο Ουρανός -δηλαδή οι Ανώτεροι Κόσμοι - είναι ήδη γεμάτος από Ψυχές, ωστόσο στην Γνώση οφείλουν να ελέγχουν την αναπαραγωγή;». Πως μπορούμε να το εξηγήσουμε αυτό;

ΑΠ: Αυτό το σχετικό με τον έλεγχο των γεννήσεων, έχει συζητηθεί πάρα πολύ, αγαπητέ μου αδελφέ. Όλοι οι επιστήμονες ανησυχούν για αυτό. Αναμφισβήτητα η ανθρωπότητα έχει υψηλές και χαμηλές παλιρροιακές εποχές μεγίστου και εποχές ελαχίστου πληθυσμού.

Στα πάντα υπάρχει μια παλίρροια και μια άμπωτη, ένας συνεχής ρυθμός. Έτσι λοιπόν σε αυτές τις στιγμές υπάρχει δημογραφική έκρηξη, ανθρώπινη παλίρροια. Είναι προφανές να καταλάβουμε ότι αυτό το μέγιστο, αυτήν την παλίρροια, την ακολουθεί μια κάθοδος, ένα ελάχιστο. Έτσι λοιπόν, δεν είναι μακριά η ημέρα κατά την οποία τρομεροί πόλεμοι και κατακλυσμοί θα δημιουργήσουν την κάθοδο στο ελάχιστο, το χαμήλωμα της παλίρροιας, την ελα­χιστοποίηση του ανθρώπινου πληθυσμού.

Αλλά καθώς οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν τίποτα πάνω σε αυτό, δεν καταλαβαίνουν αυτό της παλίρροιας και της αμπώτιδος της ανθρωπότητας, δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικά με τους Νόμους του Εκκρεμούς, του Ρυθμού κτλ, ανησυχούν υπερβολικά και επιχειρούν να ελέγξουν τις γεννήσεις με δόλιες μεθόδους. Αντισυλληπτικά χάπια και αμέτρητα συστήματα που προκαλούν καρκίνο και πολλές άλλες αρρώστιες, σοβαρότατες για το ανθρώπινο είδος. Εμείς οι Γνωστικοί έχουμε μεθόδους πραγματικές, απλές. Γνωρίζουμε πως να ελέγξουμε το θέμα εκείνο, όχι της γέννησης, γιατί αυτό θα ήταν εγκληματικό, αλλά της γονιμοποίησης. Ο έλεγχος της γέννησης είναι ένα έγκλημα, ο έλεγχος της γονιμοποίησης είναι ένα καθήκον. Και μπορεί να ελεγχθεί. Για αυτό έχουμε το Sahaja Maithuna, την ΣΕΞΟ-ΓΙΟΓΚΑ.

Το κλειδί είναι απλό και εύκολο, ήδη το γνωρίζουν όλοι οι αδελφοί μας. Συνίσταται στην ένωση του ΛΙΝΓΚΑΜ-ΓΙΟΝΙ, χωρίς την εκσπερμάτωση του Ens-Seminis, γιατί όπως σωστά είπε ο Παράκελσος, «μέσα στο Ens-Seminis βρίσκεται όλο το Ens-Virtutis της Φωτιάς». Δεν θέλω να σας πω ότι μέσω του Sahaja-Maithuna εξαλείφεται η ανθρώπινη αναπαραγωγή, γιατί είναι προφανές ότι εφόσον υπάρχει σεξουαλική ένωση, σαφώς υπάρχει η γονιμοποίηση. Αλλά ναι, είναι δυνατόν να μειώσουμε την ποσότητα των γεννήσεων, κι αν αυτό είναι που θέλουμε, τίποτε καλύτερο από το Sahaja-Maithuna, την ΣΕΞΟ- ΓΙΟΓΚΑ. Αυτό είναι όλο.

ΕΡ: Δάσκαλε: Κάποιοι ρωτούν αν δεν είναι επικίνδυνο να συγκρατούμε την σεξουαλική ενέργεια στο ιερό οστούν.

ΑΠ: Τι σημαίνει αυτό το «να συγκρατούμε την ενέργεια» αδελφέ; Μιλάμε αυτήν την στιγμή για το σπέρμα ή για το Ens-Seminis; Ας είμαστε σαφείς στις ερωτήσεις μας και στις απαντήσεις μας. Έχεις δει, αγαπητέ μου αδελφέ, πως τα λασπόνερα στους δρόμους ξεραίνονται κάτω από το φως του Ήλιου; Αυτά τα νερά εξατμίζονται και μετατρέπονται σε σύννεφα, αστραπές και κεραυνούς. Λοιπόν; αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε μέσα στον οργανισμό μας. Με το Maithuna, με την θερμότητα, με την φωτιά του σεξο-δημιουργού αυτά τα σπερματικά νερά, αυτό το σπερματικό λικέρ το οποίο διαμένει στους ενδοκρινείς σεξουαλικούς μας αδένες, μετατρέπεται σε αυτό που ονομάζουμε «ατμούς», ή «χυμούς», για να μιλήσουμε με τον κλινικό όρο.

Τελικά, αυτοί οι ατμοί μετατρέπονται σε ενέργειες θετικές-αρνητικές. Αυτές οι ενέργειες ανεβαίνουν από τα συμπαθητικά κανάλια που στην Ανατολή ονομάζονται Ιδά και Πιγκαλά. Αυτά τα κανάλια ξεκινούν από τους σεξουαλικούς αδένες ως τον εγκέφαλο κι αυτό έχει ήδη αποδειχθεί. Ασφαλώς, δεν είναι τελείως φυσικά, είναι ημι-φυσικά, ημι-αιθερικά, αλλά υπάρχουν· τυλίγονται θαυμάσια στην σπονδυλική στήλη σχηματίζοντας το Άγιο Οκτώ, ώσπου φθάνουν ακριβώς στον εγκέφαλο. Αυτό που ανεβαίνει, αγαπητέ μου αδελφέ, δεν είναι το σπέρμα, γιατί αν το σπέρμα ανέβαινε στον εγκέφαλο, όλος ο κόσμος θα τρελαινόταν.

Έτσι λοιπόν, εμείς δεν συγκρατούμε το σπέρμα, το μετατρέπουμε - κάτι που είναι εντελώς διαφορετικό- το μετατρέπουμε σε ενέργεια κι αυτό δεν είναι έγκλημα. Με αυτόν τον τρόπο εμείς εγκεφαλοποιούμε το σπέρμα, έτσι εμείς σπερματοποιούμε τον εγκέφαλο. Η ύλη μετατρέπεται σε ενέργεια, αγαπητέ μου αδελφέ, έτσι το είπε ο Αϊνστάιν. Έτσι λοιπόν, για ποιο πράγμα συζητάμε; Αν εμείς προκαλούμε να μετατρέπουμε την σπερματική ύλη σε ενέργεια, αν μπορούμε να κάνουμε αυτήν την δημιουργική ενέργεια να ανεβαίνει ως τον εγκέφαλο, αυτό δεν είναι έγκλημα. Έτσι ισχυροποιείται ο εγκέφαλος, αναπτύσσεται ο αδένας της επίφυσης. Πως μπορεί να είναι έγκλημα το ότι η σεξουαλική ενέργεια μας ζωτικοποιεί; Γιατί; ποια είναι η αιτία; Αυτό που συμβαίνει είναι το εξής, αγαπητέ μου αδελφέ: όλοι οι πορνεύοντες, αυτοί που απολαμβάνουν με την σεξουαλική ευχαρίστηση, εκείνοι που νιώθουν ευτυχία διασκορπώντας το Ens-Seminis, θέλουν να δικαιολογούν την πορνεία τους, την ασέλγεια τους. Αυτό είναι όλο.

ΕΡ: Δάσκαλε ποιοι είναι οι «Γιοί του Θεού» και ποιοι είμαστε οι «Γιοι του Διαβόλου»;

ΑΠ: Αυτή η ερώτηση είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αγαπητέ μου αδελφέ. Εν πάσει περιπτώσει, θέλω να σας πω το εξής: Ο Ιησούς είπε, και το είπε ξεκάθαρα σ' όλους τους Φαρισαίους και σ' όλους τους Σαδουκαίους και σε κείνα τα πλήθη που τον άκουγαν: «Γιοι του Διαβόλου είστε, γιατί αν ήσασταν Γιοι του θεού, τα έργα του Θεού θα επράττατε, αλλά σεις δεν είστε Γιοι του Θεού, αλλά του πατρός σας του Διαβόλου».

Είναι σαφές ότι, όταν οι άνθρωποι νιώθουν λαγνεία, γεννούν και αναπαράγονται. Πως λοιπόν θα πουν ότι τα παιδιά τους είναι γεννημένα από το Αγιο Πνεύμα, από την Θεϊκότητα; Μήπως δεν προερ­χόμαστε από το προπατορικό αμάρτημα; Δεν λέγεται ότι ο Αδάμ και η Εύα επόρνευσαν; δεν λέγεται ότι παράκουσαν τον Αιώνιο; Τότε εμείς που είμαστε παιδιά του Αδάμ και της Εύας, είμαστε μήπως Παιδιά του Θεού; Είναι φανερό ότι είμαστε παιδιά του Διαβόλου. Ή μήπως εσείς πιστεύετε ότι ο Θεός είναι ικανός να διαπράξει το προπατορικό αμάρτημα; Αν λοιπόν, ο Θεός δεν είναι ικανός να διαπράξει το προπατορικό αμάρτημα, ποιος το διέπραξε; Απ' όλες τις απόψεις συνεπάγεται ότι αυτός που το διέπραξε είναι ο Διάβολος.

Αυτό που συνέβη εκεί, στις παραδεισιακές, Εδεμικές εποχές, ανάμεσα στον Αδάμ και την Εύα, επαναλαμβάνεται ανά πάσα στιγμή, αγαπητέ μου αδελφέ. Οι άνθρωποι ενώνονται από λαγνεία και αναπαράγουν το είδος τους, γεννούν γιους που είναι του Διαβόλου, γιατί ο Θεός δεν είναι λάγνος, ούτε ασελγής, αυτός δεν έχει λαγνεία. Γιατί λοιπόν να αποδίδουμε στον Θεό τους γιους του Δαιμόνιου; Γιοι του Διαβόλου είμαστε όλοι. Αυτός που επιθυμεί να γίνει Γιος του Θεού πρέπει να το κερδίσει. Πρέπει να εξαλείψει τα Εγώ, να το μετατρέψει σε σκόνη. Πρέπει να κατασκευάσει τα Ηλιακά Σώματα στο «Σιδηρουργείο των Κυκλώπων», πρέπει να θυσιαστεί για την ανθρωπότητα. Μόνο έτσι, αγαπητοί μου αδελφοί, μόνον έτσι μπορούμε να μετατρεπόμαστε σε Γιους του Θεού, δεν υπάρχει άλλο μέσον, δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Είναι λογικό ότι όλα τα ανθρώπινα όντα, χωρίς εξαίρεση, είμαστε Γιοι του Διαβόλου, όπως το είπε ο Κύριος μας ο Ιησούς Χριστός· δεν είναι κανένας ψεύτης, ποτέ δεν είπε ψέματα, είπε την αλήθεια. Έτσι, εμείς οφείλουμε να προχωρούμε με σταθερότητα, να λέμε την αλήθεια, αυτό που είναι και τίποτα περισσότερο από αυτό που είναι, όσο και αν κοστίζει.

ΕΡ: Τι πρέπει να κάνουμε, για να αφυπνίζουμε την Συνείδηση και τι ποσοστό αφυπνισμένης Συνείδησης κατέχει σήμερα η Ανθρωπότητα;

ΑΠ: Η ανθρωπότητα έχει μόνο ένα τρία τοις εκατό αφυπνισμένη Συνείδηση και ένα ενενήντα επτά τοις εκατό κοιμισμένη Συνείδηση. Έτσι λοιπόν, το ζήτημα είναι σοβαρό. Με καταλάβατε; Οι άνθρωποι επιθυμούν -όλοι- να δουν, να ακούσουν, να αγγίξουν και να ψηλαφίσουν τις μεγάλες αλήθειες των Ανωτέρων Κόσμων. Οι άνθρωποι επιθυμούν να θυμούνται τις προηγούμενες τους υπάρξεις κτλ, κτλ, να συνομιλήσουν με τους Θεούς. Ωστόσο, δυστυχώς -όπως ήδη σου είπα- οι άνθρωποι κατέχουν μόνο ένα τρία τοις εκατό αφυπνισμένης Συνείδησης και ένα ενενήντα επτά τοις εκατό κοιμισμένης Συνείδησης. Αυτός που θέλει να ψηλαφίσει τις μεγάλες αλήθειες των εσωτερικών κόσμων, όποιος επιθυμεί να φθάσει στην αφύπνιση της Συνείδησης πρέπει να αποφασίσει να πεθαίνει από στιγμή σε στιγμή, αυτό είναι απαραίτητο, όσο και αν κοστίζει.

Πριν απ' όλα είναι επείγον να γνωρίσουμε ότι έχουμε ένα πληθωρικό Εγώ μέσα σε μας τους ίδιους. Αυτό. το Εγώ είναι o Σέθ της αιγυπτιακής μυθολογίας, σύνολο από «Κόκκινους Διαβόλους», όπως έλεγαν οι αρχαίοι ιερείς της γης των Φαραώ. Αυτές οι βυθισμένες οντότητες, που έρχονται να προσωποποιήσουν το Εγώ -ή τον Σέθ όπως θα λέγαμε- είναι η προσωποποίηση των δικών μας λαθών. Μέσα σε κάθε μια από αυτές τις οντότητες βρίσκεται εγκλωβισμένη η Συνείδησή μας εμφιαλωμένη, κοιμισμένη. Έτσι, λοιπόν η Συνείδηση μας -θα λέγαμε - δρα σύμφωνα με τον εγκλωβισμό της, βαδίζει από τον δρόμο του λάθους, είναι δυστυχώς εγωιστική.

Αν θέλουμε να αφυπνιστούμε, για να μπορέσουμε να δούμε, να ακούσουμε, να αγγίξουμε και να ψηλαφίσουμε τους ανώτερους κόσμους, για να μπορέσουμε να συνομιλήσουμε με τους Δασκάλους της Λευκής Αδελφότητας, χρειάζεται να καταστρέψουμε ολοκληρωτικά τον Σέθ, το Εγώ, τους «Κόκκινους Διαβόλους», τα Εγώ. Μόνον έτσι η Συνείδηση επιτυγχάνει να χειραφετηθεί, να απελευθερωθεί και να αφυπνιστεί ριζικά. Όταν η Συνείδηση αφυπνίζεται μπορούμε να δούμε τον Δρόμο· όταν η Συνείδηση αφυπνίζεται μπορούμε να έλθουμε σε επαφή με την Θεϊκή Ανθρωπότητα η οποία ζει στις γαίες των Jinas· όταν η Συνείδηση αφυπνίζεται μπορούμε να θυμόμαστε τις προηγούμενες μας υπάρξεις, μπορούμε να επισκεπτόμαστε άλλους κατοικημένους κόσμους, μπορούμε να μιλάμε -πρόσωπο με πρόσωπο- με τους Θεούς του Μαχαμβαντάρα κτλ. Μόνο έτσι, όντας πραγματικά αφυπνισμένοι, μπορούμε να έχουμε απευθείας γνώση. Εφόσον κάποιος δεν φθάνει στην απευθείας γνώση, αγαπητοί μου αδελφοί, δεν θα γίνει παρά ένας θεωρητικός, επαναλαμβάνοντας σαν παπαγάλος αυτό που λένε οι άλλοι και αυτό είναι όλο.

Χρειαζόμαστε να έχουμε Συνείδηση αυτού που μελετάμε, χρειαζόμαστε να πίνουμε απευθείας από την πηγή της Απόκρυφης Σοφίας. Εγώ, για παράδειγμα, θα μπορούσα να σας διδάξω -και σας διδάσκω- αυτό που γνωρίζω, αυτό που διαπίστωσα, αυτό που έζησα, όχι μόνο σε αυτήν την μετενσάρκωση αλλά και στις περασμένες μου υπάρξεις. Και ακόμη περισσότερο, μπορώ να σας μιλήσω ελεύθερα και ειλικρινά, σχετικά με συμβάντα περασμένων Μαχαμβαντάρας, γιατί εγώ έδρασα σε άλλα Μαχαμβαντάρας. Έτσι, μπορώ να δώσω μαρτυρία για αυτό που με αφορά, για αυτό που είδα για αυτό που άκουσα, και αυτό δεν είναι έγκλημα. Ωστόσο σας λέω ναι, και μιλάμε ειλικρινά, ότι για να αφυπνίσουμε Συνείδηση χρειάζεται μια τρομακτική εσωτερική πειθαρχία.

ΕΡ: Τι να κάνω, Δάσκαλε, για να διαλύσω το Εγώ;

ΑΠ: Ώστε θέλεις να διαλύσεις το Εγώ; Σε συγχαίρω, έντιμε αδελφέ μου. Θέλεις πραγματικά να διαλύσεις το Εγώ; Ενδιαφέρον, μου φαίνεται ενδιαφέρον το ότι διαλύεις το Εγώ. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να φθάσεις στην αφύπνιση, έντιμε αδελφέ μου. Ασφαλώς, όμως δεν χρειάζεται μόνο να ξέρουμε να κατανοούμε κάθε λάθος, πρέπει να ξέρουμε να το εξαλείφουμε. Ο Κρισναμούρτι μας μιλά, για παράδειγμα, για κατα­νόηση. Εντάξει, είναι αναγκαίο να κατανοούμε κάθε λάθος.

Ας πάρουμε, για παράδειγμα, ότι εσύ θέλεις να εξαλείψεις το Εγώ του θυμού. Πρέπει λοιπόν να κατανοήσεις αυτό το Εγώ. Για αυτό οφείλεις να χρησιμοποιήσεις τον διαλογισμό, τον συλλογισμό, να γνωρίσεις τα πιο κρυφά σου ελατήρια. Γιατί πολλές φορές ο θυμός βγαίνει σε κάποιον από έναν ή άλλον λόγο. Άλλοτε επειδή κάποιου του άγγιξαν την αυτο-αγάπη ή από ζήλια ή από συγκινησιακή αναστάτωση ή από αντίδραση απέναντι σε μια προσβλητική κουβέντα· αυτό έχει πολλά πρόσωπα. Αφού λοιπόν κατανοηθεί το κρυφό ελατήριο μιας έκρηξης θυμού -σε μια δεδομένη στιγμή- πρέπει να καλέσεις μια δύναμη ανώτερη, αγαπητέ μου αδελφέ. Αυτή η ανώτερη δύναμη βρίσκεται μέσα σε σένα τον ίδιο. Είναι το Πυρογενές Φίδι των μαγικών μας δυνάμεων, κλεισμένο -όπως λένε οι Ινδοστανοί- στο Τσάκρα Μουλαντάρα, που βρίσκεται στον κόκκυγα. Αναφέρομαι με τρόπο εμφατικό, στην Ντέβη Κουνταλίνη, το Πυρογενές Φίδι των μαγικών μας δυνάμεων. Αυτήν, ναι αυτήν πρέπει να καλέσεις, πρέπει να παρακαλέσεις, να την ικετεύσεις να εξαλείψει το Εγώ του θυμού, εκείνο που έχεις κατανοήσει σε βάθος, που έχεις μελετήσει μέσω του διαλογισμού και του βαθύ συλλογισμού.

Για οποιοδήποτε Εγώ η διαδικασία είναι η ίδια. Δεν φτάνει να κατανοήσουμε, για παράδειγμα, το κρυφό ελατήριο ενός ξεσπάσματος ζήλιας ή την αιτία ενός μίσους. Πρέπει να πάμε βαθύτερα, να καλέσουμε -μας αρέσει ή δεν μας αρέσει αλλά έτσι είναι- μια δύναμη ανώτερη. Μόνος του κάποιος δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Ο νους όχι· αυτός δεν είναι ικανός να εξαλείψει ένα ελάττωμα. Μπορεί να τα μεταφέρει από ένα επίπεδο σε άλλο, μπορεί να τα τιτλοφορήσει με διάφορα ονόματα κτλ, κτλ, αλλά δεν τα αποσυνθέτει δεν τα μετατρέπει σε σκόνη. Αν θέλουμε να μετατρέψουμε σε σκόνη αυτό ή εκείνο το ελάττωμα, προσωποποιημένο από αυτό ή εκείνο το Εγώ, εκτός της κατανόησης χρειάζεται η εξάλειψη και για αυτό πρέπει να καλέσουμε την Ντέβη Κουνταλίνη. Επαναλαμβάνω: την Ντέβη Κουνταλίνη, το Πυρογενές Φίδι των μαγικών μας δυνάμεων, το Μπρούτζινο Φίδι που θεράπευε τους Ισραηλίτες στην έρημο. Καταλάβατε;

ΕΡ: Αξιοσέβαστε Δάσκαλε: Θα επιμείνω και πάλι σε αυτό της αφύπνισης. Γιατί οι κύριοι του «Αριστερού Χεριού», οι οποίοι δεν εφαρμόζουν κανέναν από τους τρεις παράγοντες, εν τούτοις πηγαίνουν και έρχονται και είναι αφυπνισμένοι στους εσωτερικούς κόσμους;

ΑΠ: Με πολύ χαρά θα απαντήσω την ερώτηση σας, εκτιμητέ αδελφέ μου. Αυτό που ρωτάς είναι αρκετά ενδιαφέρον και εγώ, φυσικά, οφείλω να δώσω μια απάντηση. Ασφαλώς, εσύ μου την απαιτείς και είναι καθήκον μου να την δώσω... Πρέπει να σου πω κάτι πολύ σημαντικό, άκουσε με. Πριν από μερικές μέρες μου συνέβει να επικαλεστώ στους ανώτερους κόσμους τον Άγγελο Αδωναΐ, τον υιό του Φωτός και της Χαράς, τον Δάσκαλο του Κόντε Ζανόνι, περιγεγραμμένο τόσο σοφά από τον Budsert Lightker στο μυθιστόρημά του «Ζανόνι». Σαφώς εκείνος ο Άγγελος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μου και καθίσαμε και συνομιλήσαμε θαυ­μάσια. Όμως μου είπε κάτι πολύ ενδιαφέρον ο Άγγελος. Μου ανέφερε έναν ορισμένο φιλόσοφο ο οποίος, κάποτε, ήταν μαζί μας στην Γνωστική Κίνηση και τώρα είναι ένας πολέμιος της Μεγάλης Αιτίας. Και μου είπε: Αυτός ο ιππότης αφυπνίσθηκε στο κακό και για το κακό. Μέρες αργότερα συνέβη να επιβεβαιώσω ή να επαληθεύσω τις βεβαιώσεις του Αγγέλου Αδωναϊ, του υιού του Φωτός και της Χαράς. Για την ακρίβεια, συνάντησα στους εσωτερικούς κόσμους τον αναφερόμενο ιππότη. Ήταν ένας άνθρωπος εντελώς αφυπνισμένος, αλλά στο κακό και για το κακό.

Όταν στις εσωτεριστικές μου σπουδές επισκέφθηκα την Μαύρη Σελήνη, για παράδειγμα, εκεί συναντήθηκα με όλους εκείνους τους Κόκκινους Διαβόλους -για τους οποίους μας μιλά το «Βιβλίο των Νεκρών» των αρχαίων Αιγυπτίων- εντελώς αφυπνισμένους, και όταν εισερχόμαστε στους Κολασμένους Κόσμους, σε αυτούς τους εννέα δαντικούς κύκλους -περιγραμμένους από τον Δάντη στην «Θεία Κωμωδία» του, και τοποθε­τημένους στην καρδιά της Γης- συναντάμε όλους αυτούς τους ανθρώπους των σκοταδιών, εντελώς αφυπνισμένους στο κακό -ακριβώς- και για το κακό. Επομένως μέσω τεχνικών και επιστημονικών διαδικα­σιών, μπορούμε, επίσης να αφυπνιζόμαστε, αλλά στο κακό και για το κακό.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι, για παράδειγμα, γνωρίζουν πολύ καλά αυτό που τους περιμένει, αυτοί δεν αγνοούν ότι -υπεξελισσόμενοι στον χρόνο, μέσα στον υπόγειο κόσμο, μέσω των εννέα δαντικών κύκλων- κάποια μέρα θα αποσυντεθούν, θα μετατραπούν σε κοσμική σκόνη στην καρδιά της Γης. Δεν αγνοούν ότι η Ουσία θα δραπετεύσει από αυτό το Εγώ, όταν το Εγώ θα έχει πεθάνει στην καρδιά της Γης, μα τους αρέσει και όταν τους το γνωστοποιούν, δεν δείχνουν καμιά μεταμέλεια για τον Δεύτερο Θάνατο γιατί γνωρίζουν ότι η Ουσία τους, κάποια μέρα, αφού δραπετεύσει από την καρδιά της Γης, θα εισέλθει σε μια νέα ανοδική εξέλιξη, στην επιφάνεια και κάτω από το φως του Ήλιου.

Γνωρίζουν ότι η Ψυχή τους θα γίνει Γκνόμο μέσα στους βράχους, παίζοντας, αργότερα φυτό, ύστερα ζώο και τελικά θα ξαναεισέλθουν στην ανθρώπινη κατάσταση σε κάποια Εποχή, σε κάποια Αιωνιότητα. Αυτό δεν το αγνοούν. Δεν αγνοούν ότι όταν κάποιος έρχεται σε αυτόν τον φυσικό κόσμο, του δίδονται 108 υπάρξεις. Μπορώ να πω ότι κάθε ανθρώπινο ον έχει δικαίωμα σε 108 υπάρξεις στην δοκιμασία της ζωής και ότι συμπληρώνοντας τις 108 υπάρξεις, αν δεν Αυτο-Πραγματωθεί, τότε κατέρχεται στους Κατώτερους Κόσμους, υποεξελίσσεται στον χρόνο, ελαττώνεται σε σκόνη για να ξαναρχίσει μια νέα πορεία, ένα νέο ταξίδι προς τα μέσα και προς τα πάνω. Αυτό δεν το αγνοούν, είναι αφυπνισμένοι, αλλά στο κακό και για το κακό. Έτσι λοιπόν, το σημαντικό είναι να αφυπνιστούμε στο Φως. Αυτό είναι δυνατόν μέσω τεχνικών, μέσω της αγνότητας, διαλύοντας το Εγώ, ελαττώνοντας το σε κοσμική σκόνη όσο και αν κοστίζει.

ΕΡ: Όταν κάποιος ρωτά, σε μια διάλεξη, πως μπορεί να διαπιστώσει το ζήτημα των 108 υπάρξεων, τι πρέπει να απαντήσουμε;

ΑΠ: Μετά χαράς, εκτιμητέ μου αδελφέ, θα δώσουμε την απάντηση ώστε να την κατανοήσεις εσύ και να το πεις στους φίλους σου, Αυτό, το να διαπιστώνεις, είναι πολύ χαριτωμένο, αλλά πως να διαπιστώσει ένας κοιμισμένος; Το διαπιστώνουν οι αφυπνισμένοι, γιατί οι κοιμισμένοι, είναι κοιμισμένοι. Αν επιθυμείς, όπως είπες, να το διαπιστώσεις, ή καλύτερα θα λέγαμε να το επαληθεύσεις, ξύπνα! Τι κοιμάσαι, εκτιμητέ μου αδελφέ; Ξύπνα, ξύπνα! Βγες από αυτό το όνειρο στο οποίο βρίσκεσαι! Την ημέρα που θα αφυπνίσεις Συνείδηση, τότε θα μπορέσεις να επαληθεύσεις μόνος σου την ακρίβεια των λόγων μου. Ωστόσο αυτό που λέω είναι αποδεικτικό. Θυμήσου τις 108 χάντρες του περιδέραιου του Βούδα, θυμήσου επίσης αδελφέ, τους 108 γύρους που οι Βραχμάνοι στην Ινδία, έκαναν γύρω από την Ιερή Αγελάδα -ικετεύοντας, ναι- με ένα κομπολόι ή περιδέραιο με 108 χάντρες. Τότε φωνοποιούσαν εκείνα τα ιερά μάντραμς που είναι γνωστά σαν ΟΜ MANI PADME JUM στο Θιβέτ. Εκεί, πριν οι Κινέζοι κομουνιστές καταλάβουν αυτήν την Ιερή γη, υπήρχαν καταπληκτικές θρησκευτικές γιορτές και οι γυναίκες τακτοποιούσαν θαυμάσια τις μπούκλες τους. Οι μεγάλες κυρίες ήταν βοηθούμενες, όπως πάντα από τις αυλικές τους, τις υπηρέτριες τους ή τις σκλάβες τους και αυτές όφειλαν να τακτοποιήσουν τα μαλλιά τους ώστε να σχηματίζουν 108 μπούκλες. Διαλογίσου σε αυτό, εκτιμητέ μου αδελφέ, διαλογίσου.

ΕΡ: Αξιοσέβαστε Δάσκαλε: Πως μπορούμε εμείς που εξασκούμε το Maithuna για να αποκτήσουμε γιους που να μην είναι του Διαβόλου;

ΑΠ: Εσείς λοιπόν «κοπιάζετε» για να κάνετε γιους που να μην είναι του Διαβόλου, έτσι; Ακόμη συνεχίζετε να είστε διάβολοι και θέλετε να κάνετε γιους που να μην είναι του Διαβόλου. Μήπως είναι δυνατόν, όντας κάποιος Διάβολος, να κάνει παιδιά που να μην είναι του Διαβόλου; Το καλύτερο είναι να πάψεις να είσαι Διάβολος για να μπορείς να κάνεις Γιους του Θεού, γιατί ο Διάβολος δεν μπορεί να κάνει Γιους του Θεού. Ο Διάβολος είναι Διάβολος και αυτό που γεννά είναι διαβολάκια, μας αρέσει ή δεν μας αρέσει.

ΕΡ: Δάσκαλε, θα ήθελα, σαν βοήθεια προς τους αδελφούς που ακούν αυτήν την κασέτα αλλά και για εμάς τους ίδιους, να πείτε κάτι σχετικό με την Λουσιφερική φωτιά.

ΑΠ: Καλώς, εκτιμητέ μου αδελφέ, αφού θέλεις να μιλήσω σχετικά με την Φωτιά, με μεγάλη χαρά θα το κάνω... Το ζήτημα της Φωτιάς είναι πραγματικά καταπληκτικό. Σε προηγούμενα Χριστουγεννιάτικα Μηνύματα μίλησα για την Λουσιφερική Φωτιά στην αρνητική της μορφή. Έτσι πρέπει να δίδεται η διδασκαλία, με τρόπο διδακτικό και διαλεκτικό, παιδαγωγικό, προοδευτικό. Ακόμη δεν έχουμε μιλήσει για την Δημιουργική Φωτιά στην θετική της μορφή. Μιλήσαμε για την Λούσιφερική Φωτιά στην καθαρά φρικτή, μοιραία άποψη της, ωστόσο σας λέω ότι στο επόμενο Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα 1970-71 που θα τιτλοφορηθεί «Ο Πάρσιφαλ Αποκαλυμμένος», θα μιλήσω για την Λούσιφερική Φωτιά στην υπερβατική θετική της μορφή. Είναι προφανές ότι η Λούσιφερική Φωτιά είναι κάτι θεϊκό, την κατατάσσουν σαν να ήταν ένας Αρχάγγελος. Είναι σαφές λοιπόν ότι από υπερβατικής από­ψεως απελευθερώνεται από το φωτοστέφανο του Ήλιου και φτάνει στην Γη με την δύναμη της βαρύτητας και το βάρος της ατμόσφαιρας. Είναι το Άζωτο και το Μαγνήσιο των αρχαίων Αλχημιστών, είναι ο Φτερωτός Δράκος των ΜΕΔΙΑ, το ΙΝΡΙ των Χριστιανών, το ΤΑΡΩ των Βοημών, είναι μια Φωτιά καταπληκτική, θαυμάσια. Χωρίς αυτήν θα ήταν αδύνατο -πραγματικά αδύνατον- να πραγματοποιηθεί η εργασία στο «Σιδηρουργέίο των Κυκλώπων». Σκέψου πάνω σε αυτό εκτιμητέ μου αδελφέ, η ένωση του Λίγκαμ-Γιόνι, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τον Λουσιφερικό Φωσφόρο. Επομένως, ξεκινώντας από αυτήν την αρχή, είναι φανερό ότι η εργασία στην «Ένατη Σφαίρα» θα ήταν κάτι περισσότερο από αδύνατη χωρίς το Λουσιφερικό Μέσον. Αυτό καθ' εαυτό, τελικά, δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό, όλα εξαρτώνται από την χρήση που του γίνεται.

Αν χρησιμοποιηθεί για καλό, είναι καλός και αν χρησιμοποιηθεί για κακό, είναι κακός. Είναι όπως ο ηλεκτρισμός. Ξέρεις ότι ο ηλεκτρισμός χρησιμεύει, για παράδειγμα, για να φωτίζει τα σπίτια, για την βιομηχανία κτλ, αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιείται στην ηλεκτρική καρέκλα για να σκοτώνει. Επομένως έχει διπλή χρήση. Είναι καλός ή είναι κακός, εξαρτάται από την χρήση που του κάνουν οι άνθρωποι. Έτσι είναι η Λούσιφερική Φωτιά, εκτιμητέ μου αδελφέ. Ο Λούσιφερ, αυτός καθ' εαυτός, είναι ο Προμηθέας των αρχαίων Ελλήνων, είναι η Σκιά του Ηλιακού Λόγου, ο Κύριος των Επτά Κατοικιών, ο Φύλακας του Ναού που επιτρέπει την είσοδο μόνο σε εκείνους οι οποίοι έχουν χρισθεί από την Σοφία, οι οποίοι γνωρίζουν το Μυστικό του Ερμή, οι οποίοι φέρουν στο δεξί τους χέρι την Γνωστική Λυχνία. Μόνο αυτοί έχουν πραγματικά το δικαίωμα να εισέλθουν στο Αγιαστήριο. Ο Λούσιφερ, επομένως, είναι το θεμέλιο της Εσωτερικής Αυτο-Πραγμάτωσης του Είναι. Χωρίς Φωτιά δεν είναι δυνατή η Αυτο-Πραγμάτωση, χωρίς Φωτιά είναι αδύνατον, αγαπητοί μου αδελφοί, να εργαστούμε στην Αλχημεία. Ποιος θα μπορούσε, για παράδειγμα, να μετατρέψει τον μόλυβδο σε χρυσό χωρίς το Λουσιφερικό Μέσον; Μήπως η Χοάνη, από μόνη της, θα μπορούσε να κάνει το Έργο; Κάτω από την Χοάνη πρέπει να βρίσκεται η Φλογοβόλος Φωτιά, χωρίς Φωτιά δεν είναι δυνατή η Αυτο-Πραγμάτωση.

Ο ΗΛΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ, θέλοντας να μας βοηθήσει, στην χαραυγή του Μαχαμβαντάρα εκπορεύει από τον εαυτό του, από την δική του αντανάκλαση, έναν ισχυρό Αρχάγγελο που γίνεται Κύριος των Επτά Κατοικιών. Μιλώ με αλληγορική έννοια, δεν αναφέρομαι σε ένα Άτομο, μιλώ για την Φωτιά. Είναι με αυτήν την Φωτιά, πραγματικά, που εμείς μπορούμε να μετατρέπουμε τον μόλυβδο σε χρυσό, που εμείς μπορούμε να μετατρεπόμαστε σε κάτι διαφορετικό, σε Θεούς τρομακτικά Θεϊκούς.

Ο Προμηθέας-Λούσιφερ είναι ο ίδιος ο Μάχα Ασούρα των Ινδοστανών, είναι αυτός που κατέβηκε από τον Ήλιο για να θυσιαστεί στον κόσμο μας. Οι τρομεροί γύπες του λογισμού, του κατατρώγουν τα σωθικά και οι φλόγες των ανθρώπινων παθών τον βασανίζουν φρικτά. Ο Λόγος για να εκδηλωθεί σε κάθε κόσμο, σε κάθε πλανήτη, εξεπόρευσε από τον εαυτό του την Σκιά του, τον Υπουργό του, την Λουσιφερική Φωτιά του. Από αυτήν την άποψη, μπορώ να σας πω ότι ο Θρόνος του Λούσιφερ είναι το Σκαμνί του Κυρίου, και ότι το ανώτερο πορτρέτο του Λούσιφερ, είναι η μορφή του Ηλιακού Λόγου. «demonius est dues inverso» ή «το δαιμόνιο είιναι ο θεός ανεστραμμένος» όπως έλεγαν οι αρχαίοι.

Πιστεύω ότι με αυτό ήδη έχεις καταλάβει, εκτιμητέ μου αδελφέ, αυτό που είναι η Λούσιφερική Φωτιά. Ο Προμηθέας αλυσοδεμένος ακριβώς στην σκληρή πέτρα του Σεξ, ο Προμηθέας υποφέροντας για την ανθρωπότητα. Μέσα σε αυτήν την μεγάλη πυρκαγιά που θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε Λούσιφερ, υπάρχουν Άγγελοι υπάρχουν και Διάβολοι, στήλες Θεών και Δαιμονίων. Ας θυμηθούμε τους Agnishvattas, τους Κυρίους της Φλόγας που ζουν στην θετική πλευ­ρά της Θεϊκής Λούσιφερικής δύναμης. Δεν περιττεύει επίσης να θυμηθούμε τους σκοτεινούς Λούσιφερικούς, τους αποτυχημένους της αρχαίας Γής-Σελήνης, τον Hanasmussen-Lucifer, λυπηρό και φρικτό. Έτσι λοιπόν μέσα σε όλα υπάρχουν όλα. Άγγελοι και Διάβολοι. Η Φωτιά είναι Φωτιά, εκτιμητέ μου αδελφέ.

ΕΡ: Αξιοσέβαστε Δάσκαλε: Για το καλό των αδελφών, της Βενεζουέλας και όλων των άλλων που ακούν αυτήν την κασέτα, θα μπορούσατε να μου κάνετε την χάρη να μου απαντήσετε αν, αφού έχει αναζητήσει τον δρόμο επί τόσα χρόνια, ο αναχωρητής στην ηλικία των 70 και τόσων ετών, μπορεί να τον βρει;

ΑΠ: Είναι φανερό, αγαπητέ μου αδελφέ, ότι ήδη εσείς είστε στον δρόμο, ήδη τον βρήκατε. Τώρα αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να τον διατρέξετε με σταθερότητα, αυτό είναι όλο. Φυσικά πρέπει να δου­λέψετε με τους τρεις παράγοντες της Επανάστασης της Συνείδησης. Ο ίδιος ο Ιησούς είπε: «Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν, αρνησάσθω εαυτόν, αράτω τον σταυρόν αυτού κι ακολουθήτω μοι. Αυτό το «αρνησάσθω εαυτόν», αγαπητέ μου αδελφέ, αφορά την διάλυση του Εγώ, του εαυτού μου. «Αράτω τον σταυρόν» είναι κάτι άλλο. Θυμηθείτε ότι το κάθετο ξύλο του σταυρού είναι αρσενικό και ότι το οριζόντιο ξύλο είναι θηλυκό. Στην διασταύρωση των δύο «βλαστών» βρίσκεται το κλειδί κάθε ισχύος.

Ο σταυρός είναι ύψιστος, σεξουαλικός, φαλλικός, δεν συμβολίζει παρά την Ένατη Σφαίρα. Πρέπει να κατεβούμε στο Σιδηρουργείο των Κυκλώπων για να κατασκευάσουμε τα Ηλιακά Σώματα και να φθάσουμε στην Δεύτερη Γέννηση.

Να ακολουθήσουμε τον Χριστό είναι ο τρίτος παράγων, σημαίνει θυσία προς την ανθρωπότητα, να είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε αυτό που έκανε αυτός, να δώσουμε μέχρι και την τελευταία σταγόνα αίματος για όλα τα ανθρώπινα όντα που κατοικούν τον κόσμο. Έτσι λοιπόν, Θάνατος, Γέννηση και Θυσία προς την ανθρωπότητα είναι οι τρεις παράγοντες της Επανάστασης της Συνείδησης. Έχετε έλθει στον Δρόμο, βρίσκεστε στον Δρόμο. Ακο­λουθήστε τον με σταθερότητα, αγαπητέ μου αδελφέ, ακολουθήστε τον...

ΕΡ: Ευχαριστώ Δάσκαλε, για αυτήν την σοφή διδασκαλία... Ναι, είναι αλήθεια ότι ήδη βρίσκομαι στον δρόμο, αλλά θυμάμαι ότι εσείς πάντοτε μας έχετε πει ότι το να βαδίζουμε στο Μονοπάτι της Κόψης του Ξυραφιού είναι δύσκολο και γι' αυτό πρέπει, αναγκαστικά, να σκοτώνουμε το Εγώ, αυτά τα πολυάριθμα Εγώ που φέρουμε μέσα μας, τα Κόκκινα Δαιμόνια, για τα οποία τόσο μας έχετε μιλήσει. Γι' αυτό ερωτώ, Δάσκαλε, θα μπορέσω εγώ στην ηλικία μου, να επιτύχω αυτό το θεϊκό φως που, με τόση προσπάθεια έχω επιθυμήσει να λάβω;

ΑΠ: Είναι σαφές πως ναι, αδελφέ, είναι σαφές πως ναι. Πριν απ' όλα όμως πρέπει να λάβεις υπόψιν σου την δύναμη της Ιερής Λόγχης. Θυμήσου αυτό που είναι αυτή η μεγάλη δύναμη. Η Λόγχη, αυτή καθ' αυτή, είναι το έμβλημα της ανδρικής σεξουαλικής δύναμης. Πρέπει να μάθουμε να χρησιμοποιούμε αυτήν την θαυμάσια ενέργεια του Τρίτου Λόγου και να εργαζόμαστε με την Λόγχη...

Σε αυτές τις στιγμές μου έρχεται στην μνήμη, η θύμηση του Πάρσιφαλ του Βάγκνερ, στην στιγμή κατά την οποία η Kundry η απατεώνισσα, επιχειρεί να του κάνει να πέσει. Καταπληκτική στιγμή] Εκείνη αποτυγχάνοντας, φωνάζει, επικαλείται τον Klingsor. Ο σκοτεινός εκτοξεύει εναντίον του νέου εκείνη την Λόγχη με την οποία o Longibus πλήγωσε το πλευρό του Κυρίου, αλλά αυτή η Λόγχη δεν μπόρεσε να του προκαλέσει ζημιά. Την αρπάζει με το δεξί χέρι και ύστερα κάνει το σημείο του σταυρού. Ο πύργος του Klingsor γκρεμίζεται, μετατρέπεται σε κοσμική σκόνη, κατρακυλά στο βάθος του φρικτού και τρομακτικού γκρεμού.

Έτσι λοιπόν, είναι σημαντικό το ζήτημα της Λόγχης. Τίποτε λιγότερο από την σεξουαλική δύναμη, το διάσημο IT, μόριο καταπληκτικό σχηματισμένο από το γράμμα Ι και Τα, υπέροχο Ατλαντικό Κλειδί. Αν κατά την στιγμή της υπέρτατης ηδονής, δηλαδή, στην διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, συγκεντρωθούμε στην Θεϊκή Μητέρα Κουνταλίνη και την ικετεύσουμε ν' αρπάξει την Λόγχη και να χρησιμοποιήσει την δύναμη της δημιουργικής ενέργειας για να καταστρέψει τα Κόκκινα Δαιμόνια, αυτή θα το κάνει έτσι. Αν την παρακαλέσουμε να εκτοξεύσει την Λόγχη με δύναμη να την ρίξει με δύναμη εναντίον αυτού ή εκείνου του Εγώ, έτσι θα το κάνει, και θα μετατρέψει σε σκό­νη -ένα προς ένα- κάθε ένα από αυτά τα Εγώ.

Αλλά σε αυτό υπάρχει μια διδακτική. Προφανώς, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε το Εγώ που θέλουμε να εξαλείψουμε και να το κατανοήσουμε ολοκληρωτικά σε βάθος, στις 49 περιοχές του υποσυνειδήτου και ύστερα να ικετεύσουμε την Μητέρα Κουνταλίνη. Ναι, κατά την υπέρτατη στιγμή, κατά την στιγμή της ηδονής την ικετεύουμε να εκτοξεύσει την Λόγχη για να μετατρέψει -αυτό το Εγώ- σε κοσμική σκόνη. Έτσι, λίγο-λίγο, με την ισχύ της Λόγχης, μπορούμε να αποσυνθέσουμε το Εγώ και ύστερα να τελειώσουμε με τους Τρεις Προδότες και τελευταία να δώσουμε τέλος στον Δράκοντα των Σκοταδιών και να τελειώνουμε με τα κτήνη του υποχθόνιου κόσμου, μέσα στα οποία βρίσκεται εμφιαλωμένη η Συνείδησή μας. Σας δίνω ένα κλειδί καταπληκτικό, υπέροχο, θαυμάσιο. Γνωρίζω, εκτιμητέ μου αδελφέ, ότι βρίσκεστε σε προχωρημένη ηλικία, αλλά δεν χάθηκε ακόμη σε σας η δύναμη της δημιουργικής ενέργειας. Ο σεξουαλικός κύκλος διαρκεί μέχρι τα 84 χρόνια και εσείς δεν είστε 84 ετών. Επωφεληθείτε αυτής της θαυμάσιας ενέργειας. Αυτό είναι, αυτό που σου λέω, φίλε μου, αδελφέ μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πατήστε Ctrl και μετά το + μερικές φορές. Η εικόνα θα μεγαλώσει και θα σας διευκολύνει να γράψετε εύκολα την λέξη της επαλήθευσης.
Έπειτα πατώντας Ctrl και - μπορείτε να μικρύνετε την οθόνη