Το βιβλίο των πόνων του σώματος

Δωρεάν βιβλία για θεραπείες
Κατεβάστε από εδώ το Το βιβλίο των πόνων του σώματος.
Περιέχει πρακτικές οδηγίες για να αντιμετωπίσετε πονοκεφάλους, μουδιάσματα, πιασίματα, και γενικά διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά και εικόνες για τις προτεινόμενες μαλάξεις. Κατεβάστε επίσης τα παρακάτω βιβλία. Έχουν σχέση με την υγεία σας. Είναι "καθαρά", χωρίς ιούς. Μοιράστε τα με την σειρά σας σε όποιον θέλετε. Όσοι περισσότεροι τα πάρουν τόσο το καλύτερο. Αν ξέρετε κάποιον σχετικό με ιατρική, που να μην είναι υπάλληλος αλλά να αγαπάει την ιατρική και τις θεραπείες, δώστε του ειδικά τα δύο πρώτα.

Σελίδες

13 Φεβρουαρίου 2012

Ανάλυση λέξεων ψυχολογίας

Στα βιβλία και στα επεξηγηματικά κείμενα, χρησιμοποιούνται κάποιες λέξεις, οι οποίες μπορεί να γίνουν "στραβά" αντιληπτές από τον αναγνώστη. Έτσι εδώ παρατίθενται οι περιγραφές των λέξεων αυτών. τα κείμενα πάρθηκαν από εγκυκλοπαίδεια.

Μυθομανία: Παθολογική τάση αφήγησης ψεμάτων και επινόησης παραμυθιών.

Παραλήρημα: Σύνολο παράλογων ή και ασυνάρτητων ιδεών που εμφανίζονται κατά την εξέλιξη ψυχικών παθήσεων. Θεμελιώδες στοιχείο είναι η ιδέα που επιβάλλεται στο πνεύμα του πάσχοντος σαν η πιο εμφανής αλήθεια και δύσκολα ξεριζώνεται με αντίθετα επιχειρήματα. Οι παραληρητικές ιδέες διαφέρουν από τις λανθασμένες ιδέες γιατί επιδρούν στις πράξεις. Π.χ. επιτίθεσαι αναίτια στον υποτιθέμενο εχθρό σου. Όμοιες ιδέες εκφράζουν οι πάσχοντες από παραλήρημα καταδιώξεως. Άλλοι, πάσχοντες από παραλήρημα μεγαλείου νομίζονται πλούσιοι, βασιλείς κ.λ.π. Στο παραλήρημα αυτοκατηγορίας (συχνό στην μελαγχολία) ο ασθενής έχει την γνώμη ότι είναι ανάξιος, ένοχος κ.λ.π.

Οξύ παραλήρημα: Βλέμμα θολωμένο, άτονη φυσιογνωμία. Ο πάσχων είναι βυθισμένος σε ένα είδος νάρκης από όπου βγαίνει για να εκφράσει τις ασυνάρτητες και παράδοξες ιδέες που τον διακατέχουν.

Εγωισμός: Η υπερβολική αγάπη για τον εαυτό. Τάση της βούλησης ή ψυχική διάθεση, στην οποία το άτομο βλέπει μόνο το δικό του συμφέρον αδιαφορώντας για τους άλλους. Βάση της πράξεως πρέπει να είναι όχι η επί μέρους ηδονή, αλλά το καλώς εννοούμενο συμφέρον του ανθρώπου. Στην ακραία του μορφή ο εγωισμός είναι άρνηση της ηθικής (ιμοραλισμός).

Παράνοια: Ανοησία, μωρία, παραφροσύνη. Πρωτοπαθής ψυχική πάθηση στην οποία οι ασθενείς έχουν ιδέες καταδίωξης και μεγαλομανίας εναλλάξ. Λάθος τρόπος σκέψης που προέρχεται από έμφυτη ψυχική ιδιοσυστασία, την παρανοϊκή (εγωισμός, υπερτροφία του εγώ, απόλυτη και αποκλειστική αυτοπεποίθηση, δυσπιστία απέναντι στους άλλους). Ο παρανοϊκός παραλογίζεται σε κάποιες ιδέες ενώ σε άλλες είναι λογικός και μετρημένος. Παρερμηνεύει την συμπεριφορά του πλησίον του, τον υποπτεύεται, τον φοβάται, του αποδίδει κακές προθέσεις για το άτομό του.

Σοφιστεία: Διαστροφή της αλήθειας. Λανθασμένος συλλογισμός που γίνεται με σκοπό την απάτη.

Ματαιοδοξία
: Η ιδιότητα του ματαιόδοξου. Είναι εκείνος που επιζητεί «ματαίαν δόξαν» υπερηφανευόμενος για ανύπαρκτα ή ασήμαντα πράγματα.

Αυτοεμπιστοσύνη: Η πίστη κάποιου για τις ικανότητές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πατήστε Ctrl και μετά το + μερικές φορές. Η εικόνα θα μεγαλώσει και θα σας διευκολύνει να γράψετε εύκολα την λέξη της επαλήθευσης.
Έπειτα πατώντας Ctrl και - μπορείτε να μικρύνετε την οθόνη